SM-SPRINTTI 17.9.2017 HELSINKI

30.6.2017
Koejuostiin...
... muutama viikko sitten SM-kisojen ratoja parinkymmenen seuran jäsenen voimin. Luonnon kasvukauden voima yllätti. Eli lisää tummaa vihreää.

Koejuoksu

Tiedottaja pääsi juoksemaan yhden nuorempien juniorien ja yhden ikäsuunnistajien radan. Edellinen oli mainio - selkeitä välejä, hieman sokkeloa ja vaikeustaso juuri kohdallaan. Ikäsuunnistajien rata alkoi mahtavasti - sai edetä kieli keskellä suuta. Loppua kohden rata helpottui, ehkä liikaa, vai olikohan vaan jäänyt kesken. Sehän nähdään muutaman kuukauden kuluttua.

31.5.2017
Työryhmä kokoontui
Sprintin järjestelyryhmä piti maratonkokouksen, yli 3 tuntia. Moni asia saatiin valmiiksi, mutta aika paljon jäi vielä avoimeksi seuraavaan kokoukseen.

Työryhmän kokous

Ratamestari Henkka (vasemmalla) esittelee ratasuunnittelun uusinta työkalua. Muut Leena (info), Raino (valokuvaus), Hannu (kilpailukeskus), Olli (ensiapu) sekä Pekka (kilpailujohtaja) seuraavat kiinnostuneina.

Harjoittelumahdollisuutta edellisenä päivänä ei järjestetä - onhan näitä erilaisia sprinttejä juostu täällä Helsingin seudulla jo iso liuta - pikaisesti laskien lähes parikymmentä. Käsiohjelmaa ei julkaista, joten tarvittavat tiedot on katsottava etukäteen verkosta tai viimeistään kilpailukeskuksen ilmoitustaululta. Itse kilpailukeskuksessa verkkoa riittää varmasti.

Muksulaan on alle yksivuotiaista ilmoitettava etukäteen. Toivottiin, että muistakin muksulan asiakkaista kerrottaisiin etukäteen. Muksula on avoinna karsinnan ja loppukilpailujen ajan. Keskellä päivää muksulan väki - niin lapset kuin henkilökuntakin ovat tauolla.

13.5.2017
Kilpailukutsu julkaistu
Kilpailukutsussa ei ole yllätyksiä; ainoat mielenkiintoiset asiat ovat aamun karsintakilpailujen lähtökynnys ja WRE-kilpailuun osallistuvien IOF-tunnuksen tarve.

Kilpailualue julkistetaan vasta elokuun alkupuolella. Silloin myös kerrotaan, miten kilpailukeskukseen tullaan - se ei ole ihan läpihuutojuttu Helsingin kokoisessa kaupungissa. Mutta kaikki aikanaan...

14.2.2017
Helsingin sprinttivuosi 2017 on nyt
Sprinttivuosi käynnistyy to 9.3.2017 Lauttasaaren Vattuniemessä juostavalla Sprintticupin avauksella. Cup jatkuu joka viikko torstaisin mm. Töölössä, Lauttasaaren Myllykalliolla ja Laaksossa. Lue lisää HS:n huippusprinteistä.

Eikä siinä kaikki - lauantai 18.3.2017 on sprinttipäivä. Siihen kuuluu kaksi sprinttiharjoitusta ja niiden välissä pidettävä sprinttivalmennusseminaari. Sekä harjoitukset että seminaari ovat tarkoittetut kaikille, niin kilpa- kuin kuntosuunnistajillekin. Lue lisää sprinttipäivästä ja ilmoittaudu samantien.

SM-sprintin ennakkologo

10.2.2017
Kisasivut avattu
SM-sprintin 2017 kisasivut avattu. Aluksi sivuilla on kisojen ennakkotietoa sekä muuta aiheeseen liittyvää. Aikanaan sitten virallisempaa alkaen kilpailukutsusta ja päätyen tuloksiin.

SM-sprintti tulee näkymään myös Twitterissä ja Facebookissa. Miksi sitten tarvitaan enää verkkosivuja. Olisihan somen käyttö tyylikkäämpää ja taatusti helpompaakin.

Ei taideta olla siihen vielä valmiit. Sprinttisuunnistajistakin yllättävän iso porukka on ikäsuunnistajia. Osa heistä tuskin on kuullutkaan Twitteristä ja muista vastaavista, saatika sitten että liikkuisivat niissä kuin kala vedessä. Niinpä annetaan kaikien kukkien kukkia - eri medioita tarvitaan. Poimitaan somesta vaikka parhaat palat tännekin - jos vaikka joku innostuisi sen takia avaamaan itselleen oman twittertilin.

9.11.2016
Kilpailu- ja harjoittelukielto
HS järjestää keväällä ja kesällä avoimia SM-sprintin esitapahtumia. Näitä sekä SM-sprinttiä varten on varattu seitsemän maastoaluetta. Tapahtumat pidetään uusilla sprinttikartoilla.

Nämä alueet ovat 6.11.2016 alkaen kilpailu- ja harjoittelukiellossa. Suunnistusliiton lajisääntöjen (18.131) mukaan suunnistusharjoittelu kartan kanssa on näillä alueilla kielletty. Muu liikkuminen kuin suunnistusharjoittelu kartan kanssa on sallittua. Lue lisää.