Koronaepidemian vuoksi kiintorasteja on poikkeuksellisesti myös Helsingin liikuntapuistoissa ja karttojen myyntijärjestelyt ovat muuttuneet.

Katso tarkemmat tiedot Iltarastit kalenteri -sivulta.

 

Kiintorastit

Kiintorastit Nuuksiossa

Helsingin Suunnistajat ylläpitää jatkuvasti maastossa olevia rasteja Nuuksion alueella. Niitä voi käyttää ulkoiluun ja suunnistusharjoituksiin oman aikataulun mukaan.

Nuuksion kiintorasteja ylläpidetään normaalisti 1.5. – 30.9., minkä jälkeen kadonneita rasteja ei enää korjata. Rastit kerätään pois viimeistään helmikuun lopussa.

Kiintorasteissa on heijastin, joten ne sopivat myös yöjuoksuun.

Jos Iltarastien tapahtumat eivät sovi kalenteriisi tai kaipaat lisää itsenäistä harjoitusta, kiintorastit odottavat sinua hyvissä maastoissa Helsingin kaupungin ulkoilualueilla:

Karttoja voit ostaa 10€ kappalehintaan myös Iltarasteilta (maksutavat) sekä Suunnistajan Kaupasta (Museokatu 34).

 

Nuuksion kiintorastit 2019 karttamallit

Kiintorastit Pirttimäki

Pirttimäki
18 rastia. Rataehdotukset 3.7, 5.5, 6.8 ja 9.9km. Lähtöpaikat Pirttimäki ja Brobacka pysäköintialue (Nuksiontie 30).

Kiintorastit Luukki

Luukki-Halkolampi
20 rastia. Rataehdotukset 3.0, 4.2, 5.2, 6.8 ja 8.9km. Lähtöpaikka Halkolammen pysäköintialue.

Kiintorastit Salmi

Salmi
18 rastia. Rataehdotukset 2.9, 5.2, 8.0km. Lähtöpaikka Salmen ulkoilumaja.

Kiintorastit Solvalla

Solvalla 22 rastia

 

 

Ylästön kiintorastit

Maasto Ylästön lähiön ja Silvolan tekojärven välissä ja sen pohjoispuolella on kaksijakoinen ja pienehkö. Osa pohjoisosasta on
tiheää pensaikkoa. Polkuja on runsaasti, onhan maasto lähiliikunta-aluetta. Vähän käytettynä maasto kuitenkin on tutustumisen
arvoinen. Reittiin voi vielä lisätä polkukierron Pitkäkosken rantamaisemiin. Löytyypä Vantaanjoen yli menevän sillan pielestä
pöytäkin vaikka pientä kahvihetkeä varten. Kun yhdistelee rasteja eri järjestyksessä, suunnistustehtävää löytyy useaksikin kertaa.

Suositeltavia lähtöpaikkoja ovat: Ollaksentien eteläpää, Lehtikuusentien länsipää, Malmirajantien os. 19 ja 21 välillä lähtevä ulkoilupolku sekä Pitkäkosken maja, josta on lyhyt matka em. siltaa Vantaanjoen pohjoispuolelle.

Rastit ovat maastossa 1.4. – 30.9.2020. Kartta on tulostettavissa alta. Ole hyvä.

 

Ylästö

Ylästön kiintorastit