KiintorastitVallitsevassa koronatilanteessa suunnistus on edelleen turvallinen liikuntamuoto. Kiintorastit ovat kaikkien käytettävissä ja kierrettävissä, vapaasti valittavina ajankohtina. Voit valita omaan kuntoon ja taitoon sopivan radan ja käyttää samaa karttaa useampaan kertaan.

Kartat ovat A4-kokoisia, mittakaava 1:10 000.

Kiintorastien karttoja on myytävänä Pirkkolan uimahallin kahviossa, Suunnistajan Kaupassa, (Museokatu 34) ja autokoulu Kulmiksen Laajasalon toimipisteessä, (Yliskylän puistokatu 4). Kartan hinta on 10 euroa.

 

Talven 2020 – 2021 lähikiintorastit

 

1.Paloheinän – Pirkkolan maasto. Lähtöpaikkoja ja maaleja on kaksi – Paloheinän ulkoilumajan läheisyydessä ja Pirkkolassa. Rastit ovat käytettävissä tammikuun 2021 loppuun saakka.

2. Pirkkola – Maunula maaston lähikiintorastit ovat käytössä joulukuun 2020 loppuun.

 

Kiintorastit Nuuksiossa

 

Suosittuihin Pirttimäen ja Luukin maastoihin suunnitellaan talveksi 2020 – 2021 uudet kiintorastit. Ne ovat käytettävissä joulukuusta lähtien. Tiedotamme asiasta tarkemmin, kun rastit on saatu paikalleen.

 

Nuuksion kiintorastit 2019 karttamallit

Kiintorastit Pirttimäki

Pirttimäki
18 rastia. Rataehdotukset 3.7, 5.5, 6.8 ja 9.9km. Lähtöpaikat Pirttimäki ja Brobacka pysäköintialue (Nuksiontie 30).

Kiintorastit Luukki

Luukki-Halkolampi
20 rastia. Rataehdotukset 3.0, 4.2, 5.2, 6.8 ja 8.9km. Lähtöpaikka Halkolammen pysäköintialue.

Kiintorastit Salmi

Salmi
18 rastia. Rataehdotukset 2.9, 5.2, 8.0km. Lähtöpaikka Salmen ulkoilumaja.

Kiintorastit Solvalla

Solvalla 22 rastia

 

 

Ylästön kiintorastit

Maasto Ylästön lähiön ja Silvolan tekojärven välissä ja sen pohjoispuolella on kaksijakoinen ja pienehkö. Osa pohjoisosasta on
tiheää pensaikkoa. Polkuja on runsaasti, onhan maasto lähiliikunta-aluetta. Vähän käytettynä maasto kuitenkin on tutustumisen
arvoinen. Reittiin voi vielä lisätä polkukierron Pitkäkosken rantamaisemiin. Löytyypä Vantaanjoen yli menevän sillan pielestä
pöytäkin vaikka pientä kahvihetkeä varten. Kun yhdistelee rasteja eri järjestyksessä, suunnistustehtävää löytyy useaksikin kertaa.

Suositeltavia lähtöpaikkoja ovat: Ollaksentien eteläpää, Lehtikuusentien länsipää, Malmirajantien os. 19 ja 21 välillä lähtevä ulkoilupolku sekä Pitkäkosken maja, josta on lyhyt matka em. siltaa Vantaanjoen pohjoispuolelle.

Rastit ovat maastossa 1.4. – 30.9.2020. Kartta on tulostettavissa alta. Ole hyvä.

 

Ylästö

Ylästön kiintorastit