Alustavat kilpailuohjeet (23.5.2011). Lopulliset kilpailuohjeet ovat nähtävänä kisapaikalla.

Rastien hakuun voi lähteä klo 17-18.30. Ilmoittautuminen on kilpailupaikalla.

Tapahtumat ovat ilmaisia alueen seurojen nuorille.

Toimihenkilöt: Kilpailun johtaja Jouko Lahtinen, Ratamestari Jyrki Louhi, Lähtö Aimo Kangas, Maali Jarmo Laakso, Info Tuulikki Salmenkylä

Pysäköinti: Käytettävissä on Pirkkolan urheilupuiston pysäköintialueet Pirkkolantien ja Kaarelantien varsilla.

Ilmoittautuminen:

Aloita ilmoittautuminen täyttämällä ilmoittautumiskorttiin nimi, seura, sarja ja emit-kortin numero. Jos sinulla ei ole emit-korttia, voit lainata sellaisen lmoittautumispisteen lähistöltä ja saat tarvittaessa sen käyttöön myös opastusta. Hukatusta emitistä peritään 50€.

Jätä kaikilla tiedoilla täytetty ilmoittautumiskortti ilmoittautumispisteeseen ja siirry sen jälkeen lähtöön. Lähtöön on alle 200 m.

Maasto:

Kilpailumaasto sijaitsee Helsingin keskuspuistossa Pirkkolan liikuntapuistossa. Maasto tarjoaa edellytykset vauhdikkaalle etenemiselle.

Alueella sijaitsee vanhoja juoksuhautoja, jotka ovat muutamassa kohtaa syviä (vallihaudalle käytetty karttamerkki näkyy mallikartasta). Maastossa on myös runsaasti erilaisia ulkoilu- ja pyöräilyteitä sekä pienempiä polkuja, joilla on paljon muita liikkujia; varo varsinkin vauhdikkaasti eteneviä polkupyöräilijöitä, kun siirryt metsästä ulkoiluteille. 

Kehä I:llä ja Hämeenlinnanväylällä jalankulku on kieletty (katso mallikartta).

Kilpasarjat ja radat


H/D14       2,3 km       8 rastia

H/D12        1,7 km        6 rastia

H/D12TR         1,6 km          6 rastia

H/D10RR, H/D8RR        2,1/1,4 km        6 rastia

RR=rastireittirata: Kartassa näkyvä rastireitin reittiviiva on merkitty maastoon yhtenäisellä valkoisella muovinauhalla. Rastit ovat reitin varrella. Reitin varrella on oikaisumahdollisuuksia, joita saa käyttää hyväkseen. Rastireitillä käymättä jääneestä rastista lisätään loppuaikaan 10 minuuttia.

TR= tukireittirata: on sama nauha kuin RR-radalla, mutta rastit eivät sijaitse aivan sen varrella. Viitoitusta voi käyttää hyväkseen tai suunnistaa siitä välittämättä.

12- ja 14-sarjan radat ovat hiukan lyhyempiä kuin kansallisten kilpailujen radat.

Saattaja-/parisarjat: 


S-14       2,3 km       8 rastia

S-12       1,7 km        6 rastia

S-TR       1,6 km          6 rastia

S-RR       2,1/1,4 km        6 rastia

S-sarjoissa kuljetaan parin tai saattajan kanssa. Sarjoissa ei ole ikärajoituksia.

Kartta ja rastimääritteet:

Kartta 1:10000, käyräväli 2,5 m, päivitetty kesällä 2010. Kilpailussa käytetään A5-kokoisia (RR-sarjassa A6) tulostekarttoja, jotka ovat muovikotelossa. Sarjojen H/D12TR, H/D12 ja H/D14, S12-TR,  S-12 ja S-14 rastimääritteet on tulostettu karttaan (niitä ei ole saatavana irrallisina).

Rastit:

Kilpailussa käytetään Emit-leimausta.

Mallirasti on ilmoittautumispaikan läheisyydessä. Rastileimasimet on kiinnitetty puihin mahdollisimman lähelle rastilippua. Rastireitin rastilipuissa ja -leimasimissa on koodi RR1, RR2, RR3, … , RR6. Muiden sarjojen rastileimasimissa karttaan painetuista rastimääritteistä näkyvä numerotunnus (rastin koodi).

Rastit kierretään numerojärjestyksessä.

Lähtöpaikka:

Lähdössä on kolme linjaa: RR-kilpasarjat, muut kilpasarjat ja saattajasarjat. Asetu sarjasi mukaiseen linjaan. Kilpailijoilla ei ole etukäteen annettuja lähtöaikoja, vaan lähtöajat määräytyvät suunnilleen jonotusjärjestyksestä.

Kilpasarjalaiset kutsutaan vuorollaan lähtökarsinaan noin kolme minuuttia ennen varsinaista lähtöaikaa. Lähtökellon piippauksella siirrytään aina seuraavaan karsinaan.

Kaksi minuuttia ennen lähtöä RR-sarjalaiset saavat kartan ja ohjaajan opastuksen.

Minuutti ennen lähtöä muutkin kilpasarjoihin osallistuvat saavat ottaa kartan. Noin kymmenen sekuntia ennen lähtöä suunnistaja asettaa emit-korttinsa lähdön valvojan ohjeiden mukaisesti 0-leimasimeen. Lähtömerkin kuultuaan suunnistaja nostaa emit-korttinsa 0-leimasimesta ja voi lähteä matkaan.

Saattajasarjalaiset kutsutaan vuorollaan lähtökarsinaan, jossa he saavat kartan ja tarvittaessa opastuksen. Emit-kortti nollataan lähdön valvojan ohjeiden mukaisesti ja suunnistaja saa luvan lähteä matkaan.

Maali:

Kaikilla sarjoilla on sama viimeinen rasti (RR6, muiden ratojen rastikoodi 38), jolta on viitoitus maaliin. Kilpailusuoritus päättyy maalilinjalla maalileimaukseen. Muista leimata! Maalileimauksen jälkeen siirrytään leimantarkastukseen, josta kilpailija saa myös itselleen väliaikatulosteen.

Lainatut emitit kerätään pois leimantarkastuksessa.

Keskeyttäneet:

Myös keskeyttäneiden on ehdottomasti ilmoittauduttava maalissa, jotta tiedetään ketkä ovat palanneet radaltaan!

Tulokset:

Tulokset julkaistaan paikan päällä tulostaululla, kilpasarjat paremmuusjärjestyksessä ja saattajasarjat suunnilleen maaliintulojärjestyksessä.

Kilpailun jälkeen tulokset löytyvät Helsingin Suunnistajien verkkosivuilta – kilpasarjojen tulokset väliaikoineen paremmuusjärjestyksessä, saattajasarjoihin osallistuneista nimilista.

Palvelut:

Pukeutumis- ja pesutiloja ei ole.

WC löytyy mm. Pirkkolan uimahallilta; sisätiloihin ei kuitenkaan saa mennä nastareilla.

Pirkkolan uimahallilla on kahvio.

Hauskaa kisaa!

Helsingin Suunnistajat