Helsingin Suunnistajien nuorisojaosto vastaa 6 – 13 vuotiaitten lasten ja nuorten suunnistusopetuksesta.Kannustamme lapsia ja nuoria monipuolisen liikunnan, suunnistusharrastuksen ja kilpasuunnistuksen pariin ja mahdollistamme hyvän harrastuksen lapsen omista lähtökohdista.

Nuorisojaoston (vihreä jaosto) kokoonpano

 • Riikka Kivelä
 • Heli Koivistoinen
 • Kimmo Kärkkäinen (pj)
 • Elina Roschier
 • Minna Ryyppö
 • Riku Sauso
 • Jarno Siivola

Jaoston jäsenillä on if.ta1594569835jatsi1594569835nnuus1594569835nigni1594569835sleh@1594569835iminu1594569835kus.i1594569835minut1594569835e1594569835 muotoiset sähköpostiosoitteet

Nuorisojaoston toiminta on monipuolista ja ympärivuotista

#leirit & valtakunnalliset ja paikalliset tapahtumat

Kauden aikana leireilemme yhdessä sekä osallistumme lasten ja nuorten valtakunnallisiin suunnistustapahtumiin. Kokemuksia kartuttavat Leimausleiri, Turun Oravatonni ja Nuorisoviesti sekä Särkänniemi suunnistus. Paikalliset nuorten sarjasuunnistukset kuuluvat perinteisiin. Osallistumme myös muihin kansallisiin kilpailuihin.

Leimausleirin avajaiset 2018. Kuvassa leiriläisiä taustajoukkoineen. Ohjaustehtävissä mukana myös seuran nuoria urheilijoita.

#teemat ja viikkoharjoitukset

Tarjoamme suunnistuskoulutoiminnassa eri tasoisia ja sopivan kokoisia ryhmiä, jotta harjoitus olisi mahdollisimman mielekästä. Suunnistuskaudella teemme säännöllisesti eri taitotasot huomioivia teemaharjoituksia. Seuran valmennusryhmäläiset ovat suunnitelleet radat Suunnistuskoulun uusille ryhmille, Orava-, Kettu- ja Susiryhmille.

Olli Ojanaho lasten harkoissa

Viikkoharjoituksia järjestetään keväisin ja syksyisin aina tiistaisin ja torstaisin muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Harjoitukset alkavat klo 18.00 ja päättyvät klo 19.30.

Talvikaudella teemme monipuolisia liikuntaharjoituksia osallistumalla saliliikuntaan, sählyyn ja juoksuharjoituksiin. Kannustamme ja tuemme kaikkia lapsia ja nuoria harrastuksessaan.

Tervetuloa mukaan toimintaan!

Miten pääsen alkuun

#liikkeelle lähdetään alkeista

Tarjoamme mahdollisuuden uusille lapsille ja nuorille tulla suunnistuksen pariin järjestämällä alkeiskursseja koko kauden ajan. Lasten alkeiskurssi on tarkoitettu lapsille, jotka ovat aloittamassa suunnistusharrastuksen. Ensimmäisellä kerralla on lyhyt opastus suunnistuksesta harrastuksena. Kolmena seuraavana kertana alkeiskurssilaiset siirtyvät ohjaajiensa kanssa muiden ryhmien pariin. Ryhmää voi vaihtaa kesken kauden lapsen kehittyessä tai jos ryhmä osoittautuu vääräksi.

#ohjaajat auttavat käytännön asioissa

Alkeiskurssilla lapsille ja heidän huoltajilleen kerrotaan mm. seurasta, suunnistuskoulutoiminnasta ja ryhmistä, harjoituksista, karttamerkeistä ja seuravaatteista, MyClub-jäsenpalvelusta ja Irma-palvelustaKun lapsi/nuori siirtyy seuran jäseneksi, seuran tapahtumiin ja Susi-, Kettu- ja Oravaharkkoihin ilmoittaudutaan jäsenpalvelun kautta. Näin osataan mm. varata riittävä määrä karttoja tapahtumiin. Ohjaajat opastavat palvelun käyttöön.

Kauden 2020 ryhmäjaot

 

 

 

 

 

Symbolit on piirtänyt Doris Väisänen

 

 1. PERHERYHMÄ

Tähän ryhmään voi tulla käytyään Lasten alkeiskurssin. Tämä ryhmä on tarkoitettu lapsille, jotka tarvitsevat aikuisen mukaan kiertämään rastireittitasoista suunnistusrataa. Rastireittitasoiset suunnistusradat ovat maastoon merkittyjä ratoja tai hymynaamaratoja. Hymynaamat ovat iloisia tai surullisia hymiökylttejä, joita asetetaan polkuvoittoiseen maastoon ohjaamaan suunnistajaa oikealle polulle. Hymynaamaharjoitukset on merkattu kalenteriin ja niistä kerrotaan vielä ennen harjoitusten alkua.

 1. ORAVAT

Tämä ryhmä on tarkoitettu rastireittitaitoisille suunnistuskoululaisille. Tarjolla on maastoon merkittyjä ratoja, joissa rastit ovat kreppinauhojen vieressä. Osalla polku- ja tiepainotteisilla radoilla käytetään hymynaamoja kreppien sijasta. Hymynaamat ovat iloisia tai surullisia hymiökylttejä, joita asetetaan polkuvoittoiseen maastoon ohjaamaan suunnistajaa oikealle reitille. Hymynaamaharjoitukset on merkattu kalenteriin ja niistä kerrotaan vielä ennen harjoitusten alkua.

 1. KETUT

Tämä ryhmä on tarkoitettu tukireittitaitoisille suunnistuskoululaisille. Tarjolla on monipuolisia ratoja, joita tukevat kreppinauhat tai hymiökyltit. Rastit poikkeavat hieman kreppinauhan varrelta.

 1. SUDET

Tämä ryhmä on tarkoitettu suoria ratoja juokseville suunnistuskoululaisille. Harjoitukset pidetään samassa maastossa muiden ryhmien kanssa. Jokaisella harjoituksella on teema ja harjoitusten vaikeustaso vaihtelee esim. joistakin harjoituskartoista on poistettu polkuja tai peitetty maastoa. Taitavimmat sudet voivat välillä osallistua Valkoisen jaoston Nuorten ryhmän harjoituksiin. Nuorten ryhmäläiset voivat tulla vastaavasti Sudet-ryhmän harjoituksiin.