Nuorten sarjakilpailut (NSK) ovat ensimmäinen askel seuran harjoituksista kilpailemisen suuntaan. Sarjakilpailuja järjestävät Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kirkkonummen seurat yhdessä viisi kertaa kesän aikana. Lisätietoja löytyy suunnistavan uudenmaan sivuilta ja edelleen kunkin kisan järjestävän seuran sivuilta. Jos seuran harjoitus osuisi samalle päivälle, sitä ei pidetä, jotta kaikki pääsisivät osallistumaan sarjakilpailuun.

Miten osallistutaan?

  • Ennakkoilmoittautumista ei tarvita, vaan ilmoittautuminen tehdään kisapaikalla. Jotkut järjestäjät tarjoavat kuitenkin ennakkoilmoittautumismahdollisuutta vaihtoehtona kisapaikalla ilmoittautumiselle
  • Osallistuminen ei maksa mitään! Osallistua voi, vaikka lapsella ei olisi kilpailulisenssiä.
  • Suunnistamaan pääsee klo 17-18.30 välillä.
  • Kun pääsee kisapaikalle kannattaa ensimmäiseksi etsiä ilmoittautumispaikka – siellä kysytään lapsen nimeä, seuraa, sarjaa ja Emit-kortin numeroa.
  • Ilmoittautumisen vastaanottaja antaa lapselle lähtöajan.
  • Tämän jälkeen siirrytään “LÄHTÖön” seuraamalla sinne vieviä opasteita. Lähdössä toimitsijat ohjaavat lapset hallitusti metsään.

Paikalla on yleensä HS:n jatkopolun ohjaajia ja muita aiemmin sarjakilpailuissa käyneitä, joilta voi kysyä apua! Ottakaa siis rohkeasti HS-puseroisista kiinni ja kysykää!

Rastileimaukseen käytetään Emit-kortteja. Myös toisen perheenjäsenen korttia voi käyttää, mutta yhdellä kortilla voi yhdessä kisassa juosta vain yksi henkilö. Niitä varten, joilla perheessä ei ole Emit-korttia, joku Jatko-/Taitopolun vetäjistä ottavat yleensä mukaan nipun seuran kortteja lainattavaksi. Myös järjestäjät lainaavat Emit-kortteja. Muista aina palauttaa laina-Emit kisan jälkeen!

 

Mihin sarjaan osallistua?

Kilpasarjoihinosallistutaan suunnistamalla yksin. Radat ovat samaa vaikeustasoa kuin seuran harjoituksissa. Jokaisessa kilpasarjassa kisataan sarjakilpailun voitosta siten, että kolme parasta suoritusta otetaan huomioon. Kilpasarjassa pisteet lasketaan siten, että voittaja saa 100p ja muut tätä vähemmän. Tarjolla on sarjat

  • tytöille D8RR, D10RR, D10, D12TR, D12, D14 ja D14L (L=lyhyt, sama rata kuin vastaavassa 12-sarjassa)
  • pojille H8RR, H10RR, H10, H12TR, H12, H14 ja H14L

Jos ei halua osallistua kilpailuun, tapahtumissa voi suunnistaa yksin, parin tai saattajan kanssa millä tahansa kilpasarjan radalla iästä riippumatta. Näissä ei-kilpasarjan osallistumisissa aikaa ei oteta eikä sijoituksilla ei ole merkitystä, mutta suorituskerrat lasketaan osallistumisiin.

Lisäksi kannattaa huomata, että sarjaa saa vaihtaa kilpailusta toiseen; vaikka aluksi uskaltaisi osallistua vain ei-kilpasarjaan, voi seuraavalla kerralla osallistua kilpasarjaan. Kaikki kolme kertaa osallistuneet palkitaan nuorten pikkujouluissa mitalilla.

Takaisin nuorten kilpailusivulle