(20.1.2018) Kilpailulisenssit hankintaa Suomisportin kautta Tätä sivua päivitetään lähiaikoina

 

Suomen Suunnistusliiton kilpailulisenssi alle 15­vuotiaille on nimeltään Nuori Suunta ­kortti. Sen hinta v. 2016 on 14 euroa ja se sisältää urheiluvakuutuksen. Vakuutus on voimassa suunnistuskisoissa ja suunnistusharjoituksissa sekä niihin littyvillä matkoilla. Omavastuu on 100 €.

Lisenssin vakuutus on edullinen suoja, vaikkei lapsi kilpailisikaan.

Lisenssin voi lunastaa myös ilman vakuutusta, jolloin sen hinta on 6 €.

V. 2016 uutuus on ns. D2-­lisenssi. Se on tarkoitettu 1.1.2005 ja myöhemmin syntyneille ja se kattaa kaikki urheilulajit. D2-­lisenssin vakuutuksessa ei ole omavastuuta. Sen hinta on myös 14 €.

Lue lisää Suunnistusliiton lisenssisivuilta: http://www.suunnistusliitto.fi/2016/01/lisenssi­ja-vakuutus­2016/

Lisenssi hankitaan IRMA:ssa, jonne täytyy rekisteröityä, ellei aiemmin ole sitä tehnyt:
https://irma.suunnistusliitto.fi/irma/main#

Alla on ohjeita lisenssin hankkimiseen.

Lisenssi tarvitaan osallistuttaessa kansallisiin kilpailuihin. Aluemestaruuskisoihin ja Alueen oravapolkukisoihin voi osallistua myös ilman lisenssiä, mutta seura maksaa vain lisenssin hankkineiden nuorten kilpailumaksut. Nuorten Sarjakilpailuihin osallistuminen ei edellytä lisenssiä ja osallistuminen on seurayhteistyön takia kaikille maksutonta.

Lisää tietoa seuran nuorten jäsenmaksuista

Yksinkertaistettu ohje lisenssinumeron hankkimiseen (koskee vain uusia suunnistajia):

 1. Varmista, että olet täyttänyt jäseneksi liittymislomakkeen ja lähettänyt sen. (Lähettämisestä saat kuittauksen sähköpostiisi.)
 2. Rekisteröi suunnistaja uutena käyttäjänä IRMAan (ellei hänellä ole vanhaa tunnusta/lisenssiä)
 3. Anna tarvittavat tiedot (nimi, osoite, syntymäaika).  Jos haluat vakuutuksellisen lisenssin tarvitset myös tunnusosan. Merkitse suunnistusseuraksi Helsingin Suunnistajat. Muista valita myös sopiva salasana.
 4. Järjestelmä palauttaa lisenssinumeron ruudulle ja annettuun sähköpostiosoitteeseen. Lisenssi tulee aktiiviseksi sen jälkeen, kun se on maksettu. Siitä ohje alempana.
 5. Kun lisenssinumero on saatu, tarvitaan seuran valtuutus IRMAan, ennenkuin seuran voi merkitä ilmoittautumismaksujen maksajaksi. Tällaisen merkinnän saa sähköpostipyynnöllä osoitteesta if.ta1585496958jatsi1585496958nnuus1585496958nigni1585496958sleh@1585496958irujr1585496958iknes1585496958aj1585496958

Yksinkertaistettu ohje lisenssin maksamiseen (tämä ohje koskee sekä aiempina vuosina lisenssin lunastaneita että uusia lisenssin hankkijoita):

 1. Kirjaudu IRMAan lisenssinumerolla ja salasanalla
 2. Klikkaa sivupalkista “Lunasta lisenssejä”
 3. Avautuvaan ikkunaan haetaan maksettavan nimi (ellei sitä siinä näy) painikkeesta “lisää henkilö”
 4. Avautuvaan ikkunaan voi hakea maksettavan henkilön tiedot nimen tai lisenssinumeron perusteella painikkeella “Hae”. Sen jälkeen nimi klikataan siniseksi ja painetaan “Valitse”
 5. Systeemi tuo tiedot lisenssin lunastamissivulle ja siinä tulee valita vakuutukseton tai vakuutuksellinen lisenssi; suosittelemme vakutuksellista.  (Jos vakuutuksellista lisenssiä ei voi valita, IRMAsta puuttuu henkilötunnuksen tunnusosa, Sen voi käytä lisäämässä sivupalkin kohdasta “Omat tiedot”).
 6. Perheellisten kannattaa huomata, että samalla kertaa voi lunastaa kaikkien perheenjäsenten lisenssit valitsemalla tälle sivulle useampia nimiä.
 7. Lopuksi painetaan “Lunasta lisenssi” -painiketta ja systeemi ohjaa maksusivulle.
 8. Muista myös maksaa seuran jäsenmaksu – maksuohjeet annetaan vuosittain vuoden ensimmäisessä Rastiviestissä.

Lisätietoja näistä vaiheista löytyy seuraavien linkkien takaa: