Ohjeita kuunnellaan

Hyödyllisiä linkkejä

Mikä on Jatkopolku?

Jatkopolku on tarkoitettu kaikkein pienimmille suunnistajille sekä hieman vanhemmille aloittelijoille. Suurin osa jatkopolkulaisista on käynyt Lähtöpolun, mutta mukaan voi hyvin tulla myös kesken suunnistuskauden. Ensisijaisena tavoitteenamme on saada lapset innostumaan luonnossa liikkumisesta ja suunnistuksesta hauskana ja turvallisena harrastuksena.

Jatkopolulle osallistuvien lasten edellytetään olevan seuran jäseniä. Ohjeet jäseneksi liittymisestä löytyvät tästä linkistä ja tietoa tästä tietoa harrastuksen maksuista

Katso nuoren suunnistajan polku

Karttaa on syytä tutkia huolellisesti

Milloin on harjoituksia?

Jatkopolun kesäkauden harjoituksia järjestetään 1-3 kertaa viikossa erillisen aikataulun mukaan huhtikuusta kesäkuulle ja elokuusta lokakuulle. Talvikaudella jatkopolkulaisilla on viikoittain yhteinen saliharjoitus. Kesäkauden harjoitukset järjestetään usein Helsingin keskuspuiston eri osissa. Kalenteriin pääsee edellä olevista linkeistä.

Mitä siellä tehdään?

Harjoituksissa pyrimme tarjoamaan kehittäviä harjoituksia eri taitotasojen suunnistajille. Koemme onnistuneemme, jos jatkopolun läpikäynyt lapsi on löytänyt kavereita kivan harrastuksen parista ja omaa hyvät valmiudet syvällisempien suunnistustaitojen omaksumiselle.

Jatkopolulla harjoitellaan suunnistajan perustaitoa, kartan ja maaston vertaamista toisiinsa. Emme myöskään unohda maastossa käyttäytymisen yleisiä pelisääntöjä.

Nuorimmat ja ujot lapset harvoin haluavat mennä maastoon – ainakaan alussa – yksin. Vanhempien mukanakulku onkin toivottavaa, nuorimmilla välttämätöntä.

Emit-radan väliajat kiinnostavat

Jatkopolun lapsia kannustetaan osallistumaan myös kilpailuihin (tarkemmin Tietoa kilpailemisesta-sivulla – linkki edellä). Kilpailuissa, kilpailumatkolla ja leireillä lapset ja heidän huoltajansa tutustuvat toisiinsa hauskan lajin parissa. Kilpaileminen ei kuitenkaan ole välttämätöntä, vaan toiminnassa voivat olla mukana kaikki suunnistuksesta ja luonnon tarjoamista elämyksistä kiinnostuneet lapset. Suunnistuksessa kilpailuihinkin osallistuu paljon lapsia ja aikuisia harrastusmielellä ilman aika- tai sijoitustavoitteita.

Tiedottaminen

Lisätietoja harjoituksista löytää jäsenpalvelusta, kalenterista ja sivun ylälaidassa olevasta linkistä jatkopolun harjoitukset.

Lisätietoja jatkopolun ohjaajilta: if.ta1544641208jatsi1544641208nnuus1544641208nigni1544641208sleh@1544641208uluok1544641208sutsi1544641208nnuus1544641208