Uudenmaan alueella järjestetään vuosittain nuorille Alueen Oravapolkukilpailu (AOK) ja Alueen Oravapolkuviesti (AOV). Näiden lisäksi järjestetään Alueen mestaruuskilpailuja (AM). Yleisohjeet näihin kisoihin löytyvät suunnistavan uudenmaan sivuilta ja yksityiskohtaiset ohjeet järjestäjäseurojen sivuilta.

Osallistumismahdollisuutta AOK:hon ja AOV:hen mainostetaan harjoitusten yhteydessä ja kaikilta pyritään kysymään halukuutta osallistua. Tänä keväänä aloittaneet lapset voivat hyvin osallistua kumpaankin kisaan.

AOK

Alueen oravapolkukilpailu on henkilökohtainen kilpailu ja se järjestetään 20.8.2013.

Tapahtumaan tulee ilmoittautua vähintään 10 päivää ennen kisaa IRMA-järjestelmässä.

AOK:ssa sarjat ovat H/D8RR, H/D10RR, HD12TR, HD12, HD13, HD14, HD16 ja HD N (13-16 aloittelijat). Jokaisen odotetaan kulkevan radan läpi itsenäisesti.

AOV

Oravapolkuviesti järjestetään 22.5.2013. Viestissä on 3 sarjaa

  • A: D/H12TR – D/H10RR – D/H10RR
  • B: D/H14 – D/H12 – D/H14
  • C: D/H16 – D/H16 – D/H16

Kaikkien sarjojen joukkueissa on kome juoksijaa, joista vähintään yhden pitää olla tyttö ja vähintään yhden poika.

Seura ilmoittaa viestijoukkueet, ja osallistumishalukkuutta kysytään kevään kuluessa. Viestijoukkueita tehdään niin monta kuin niitä saadaan kokoon.

Aluemestaruuskilpailut
Uudenmaan aluemestaruuskilpailuissa (AM) on sarjoja kilpailusta riippuen nuorille 10RR sarjoista ylöspäin. AM-kisoihin tulee ilmoittautua etukäteen. AM-kisoja järjestetään kesän kuluessa useampia: ainakin pitkä matka, keskimatka, sprintti, viesti ja yö kisat. Kaikkein nuorimmilla matkojen pituudet eivät kisojen nimistä huolimatta kovin paljoa poikkea toisistaan.

Aluemestaruuskilpailuissa on aina suuri joukko HS-läisiä ja nuorten ohjaajiakin; se helpottaa osallistumista.