Pääkaupunkiseudun nuorten sarjakilpailu (NSK) suunnistetaan torstaina 23. toukokuuta 2018 Helsingin Kivikon liikuntapuistossa.

Nuorten sarjakilpailut on tarkoitettu Espoon, Helsingin, Kirkkonummen ja Vantaan suunnistusseurojen nuorille. Niiden päätarkoituksena on antaa kilpailutuntumaa seuran harjoitusten jälkeen kohti isompia kilpailuja. Ne tarjoavat myös hyvän harjoitusmahdollisuuden ja kilpailun maastoissa, jotka soveltuvat hyvin nuorisosuunnistukseen.

Kilpasarjoihin voi osallistua suunnistamalla yksin. Saattajasarjan radan voi kulkea yksin tai saattajan tai parin kanssa. Saattajasarjassa ei ole ikärajoituksia.

 

Tiedotteiden päivitykset

19.5. – Alustava kilpailuohje julkaistu
9.5. – Kilpailukutsu julkaistu

 

TULOKSET

>> NSK tulokset ja väliajat

 

ENNAKKOILMOITTAUTUMINEN

Ennakkoilmoittautuminen on päättynyt.

Ilmoittautuminen kisapaikalla tapahtuu palauttamalla täytetty ilmoittautumiskortti infoon. Kortteja on jaossa info-pisteessä. Ilmoittautumiskorttiin täytetään selvällä käsialalla kilpailijan nimi, sarja, seura ja emit-kortin numero. Ilmoittautumiskortin palauttamisen jälkeen kilpailija siirtyy lähtöön.

Ilmoittaudu mukaan sarjasuunnistukseen tällä lomakkeella keskiviikkoon 22.5. klo 20 mennessä:

 

ALUSTAVA KILPAILUOHJE

Tervetuloa pääkaupunkiseudun nuorten sarjasuunnistukseen!

Pääkaupunkiseudun nuorten sarjasuunnistukset ovat tarkoitetut Espoon, Helsingin, Kirkkonummen ja Vantaan suunnistusseurojen nuorille. Niiden päätarkoituksena on antaa kilpailutuntumaa seuran harjoitusten jälkeen kohti isompia kilpailuja. Ne tarjoavat myös hyvän harjoitusmahdollisuuden ja kilpailun maastoissa, jotka soveltuvat hyvin nuorisosuunnistukseen.

Lopulliset kilpailuohjeet ovat nähtävissä tapahtumapaikalla.

Paikka

Kivikon liikuntapuisto, osoite Savikiekontie 4, 00940 Helsinki.

Aika

Torstaina 23.5.2019. Maastoon pääsee klo 17.30 – 19.00.

Saapuminen

Toivomme mahdollisimman monen saapuvan paikalle julkisilla liikennevälineillä tai polkupyörällä. Autoille opastus Kivikonlaidan ja Savikiekontien risteyksestä.

Pysäköinti

Kivikon liikuntapuiston pysäköintialueella pysäköinninohjaajien opastuksen mukaan. Polkupyörien pysäköinti hiihtohallin edustalla.

Vatuuhenkilöt

Kilpailun johtajat: Kimmo Kärkkäinen ja Elina Roschier
Ratamestarit: Jeppe Koivula (RR ja TR) ja Iiro Jääskeläinen (suorat radat)
Valvoja: Riikka Kivelä (Vehkalahden Veikot)
lnfo: Markku Arjamaa
Ilmoittautuminen: Uki Lammi ja Arto Heikkinen
Tuloslaskenta: Jarmo Laakso
Lähtö: Mikko Laine
Maali: Matti Joensuu

Maasto

Maasto on polkurikas kallioinen ulkoilualue, jossa on kauttaaltaan hyvä kulkukelpoisuus. Ulkoilualueelle tyypilliseen tapaan maastosta löytyy myös karttaan merkitsemättömiä pieniä polkuja. HD14/HD16L rata käy alueella jossa on juoksuhautoja, jotka eivät ole kaikista kohdin helposti ylitettävissä. Ylimentävät kohdat on kuitenkin helppo havaita ja niitä on tiheässä eikä niitä ole erikseen karttaan merkitty.

Kartta, sarjat ja radat

Kilpailussa käytetään vuonna 2017 ajantasaistettua karttaa. Kartan mittakaava on 1:7500, käyräväli 5 m. Mallikartat ovat infossa ja lähdössä. D/H 10-16L -sarjojen rastimääritteet on painettu karttoihin, ei erillisiä irtomääritteitä.

Sarja Matka km Rasteja lkm Sarja Matka km Rasteja lkm
D 8RR 2,0km* 6 H 8RR 2,0km* 6
D 10RR 2,0km* 6 H 10RR 2,0km* 6
D 10 1,3km 6 H 10 1,3km 6
D 12TR 1,4km 5 H 12TR 1,4km 5
D 12 1,9km 7 H 12 1,9km 7
D 14 2,9km 9 H 14 2,9km 9
D 14L 1,9km 7 H 14L 1,9km 7
D 16L 2,9km 9 H 16L 2,9km 9

* = matka viitoitusta pitkin.

Kartassa näkyvä rasti- ja tukireitin reittiviiva on merkitty maastoon yhtenäisellä muovinauhalla. Rastit kierretään numerojärjestyksessä. Rastireitillä käymättä jääneestä rastista lisätään loppuaikaan 10 minuuttia.

Ei-kilpasarjoissa (SRR, S10, S-TR, S12 ja S14) ovat samat radat kuin kilpasarjoissa, mutta lapsi voi lähteä iästään riippumatta haluamalleen radalle yksin, parin tai saattajan kanssa.

Ennen lähtöä

Ilmoittaudu infossa ennen lähtöön siirtymistä. Kaikkien, myös ennakkoonilmoittautuneiden, täytyy ilmoittautua infossa ennen siirtymistä lähtöön. Ennakkoon ilmoittautuneiden ei tarvitse täyttää ilmoittautumislomaketta, vaan heiltä ainoastaan luetaan emit-kortti järjestelmään.

HUOM! varmistathan että lapsi suunnistaa sillä emit-kortilla, jonka numero on annettu ennakkoilmoittautumisessa. Jos numero muuttuu, täytä ilmoittautumislomake.

Paikan päällä ilmoittautuvat täyttävät ensin ilmoittautumislomakkeen ja sen jälkeen ilmoittautuvat ilmoittautumispisteen toimitsijoille.

Muista palauttaa lainaamasi emit-kortti tulospalveluun maastosta tultuasi! Palauttamatta jääneestä emit-kortista peritään 70 euron maksu

Lähtöön on viitoitus n. 700m.

Toiminta lähdössä

Maastoon voi lähteä haluamaansa aikaan kello 17.30-19. Kisassa ei ole lähtölistaa eikä kilpailunumeroita. Huomatkaa sarjakohtaiset jonot, niin metsään lähtö sujuu jouhevammin.

Lähtö on jaettu sarjojen mukaan kolmeen karsinaan seuraavasti:

  1. H/D8RR, H/D10RR, H/D10, H/D12TR
  2. H/D12, H/D14, H/D14L, H/D16L
  3. ei-kilpasarja

Ensimmäisellä ”portaalla” (3 minuuttia lähtöön) RR (rastireitti) ja 10-sarjan suora voivat tutustua ratoihinsa. Kartat on suunnattu maaston mukaan. Paikalla on ohjaajia, jotka neuvovat karttojen luvussa.

Toisella portaalla (2 minuuttia lähtöön) RR-/10-sarjalaiset saavat oman karttansa ja RR-sarjalaisille annetaan tarvittaessa lyhyt opastus. TR-sarjalaisille karsinassa on mallikartta, jossa näytetään rata. Muille sarjoille karsinassa on mallikartta, johon on merkitty K-piste.

Kolmannella portaalla (1 minuutti lähtöön) 12- ja 14-sarjalaiset saavat ottaa kartan karttaämpäristä.

Lähtö

Emit-kortti nollataan. Aika lähtee käyntiin, kun kortti nostetaan lukijasta. Ei siis ole ongelmaa, vaikka joutuisi vähän odottamaan vuoroaan.

Em. suluissa olevat ajat ja karsinat ovat ohjeellisia. Niistä voidaan joustaa lähtijämäärän sekä yksittäisen kilpailijan valmiuden mukaan.

Radalla

Olkaa varovaisia. Ulkoiluteillä on myös muita liikkujia ja jopa metsässä liikkuu pyöräilijöitä.

Rastit on merkitty tavanomaisin rastilipuin ja rastin tunnus löytyy rastipukista.

RR – rastireittirata, jossa rastit ovat viitoituksen varrella. Radalla on mahdollista tehdä rastiväleillä reitinvalintoja (oikaista) viitoitukselta. Rastien tunnukset ovat RR1, RR2…

TR – tukireittirata, jossa rastit ovat hieman sivussa em. viitoitukselta. Voi kulkea viitoitusta apuna käyttäen tai siitä välittämättä. Rastit on merkitty kartan rastimääritteissä olevilla rastitunnuksilla.

Suorat radat –Rastit on merkitty kartan rastimääritteissä olevilla rastitunnuksilla. Viimeinen rasti on kaikilla sarjoilla yhteinen ja siinä on sekä RR- että numerokoodi.

H/D14L – sarja, joka on tarkoitettu suunnistusta vähemmän harrastaneille 13- ja 14-vuotiaille. Rata on lyhyempi ja helpompi kuin H/D14-sarjan normaaliradat. Samalla tavoin H/D16L – sarja on tarkoitettu suunnistusta vähemmän harrastaneille 15- ja 16 -vuotiaille.

Maaliintulon jälkeen

Ajanotto päättyy maalileimaukseen. Siirry sen jälkeen eteenpäin leimasimen purkuun.

HUOM! Kaikkien, siis myös keskeyttäneiden tai ilman ajanottoa suunnistaneiden, täytyy käydä ilmoittautumassa maalissa metsästä poistulleeksi ennen poislähtöään.

Tulokset

Kilpailun aikana online-seuranta osoitteessa http://online.helsinginsuunnistajat.fi/ (katso ohjeet). Lopputulokset julkaistaan HS:n nettisivulla viimistään perjantaina 24.5.

Mukavia rasteja!

 

 

KILPAILUKUTSU

Pääkaupunkiseudun nuorten sarjakilpailu (NSK) suunnistetaan torstaina 23. toukokuuta 2019 Helsingin Kivikon liikuntapuistossa.

Kilpailukeskus

Kivikon hiihtohallin edustalla, osoite Savikiekontie 4, 00940 Helsinki.

Kilpasarjat

Tytöt: D8RR, D10RR, D10, D12TR, D12, D14 sekä D14L (alkaville, rata sama kuin D12) , D16L (rata sama kuin D14)
Pojat: H8RR, H10RR, H10, H12TR, H12, H14 sekä H14L (alkaville, rata sama kuin H12), H16L rata sama kuin H14)

RR= rastireittirata: maastossa on viitoitettu reitti, jonka varrella rastit ovat. Reitin varrella on reitinvalinta- (oikaisu-) mahdollisuuksia, joita voi käyttää hyväkseen.

TR= tukireittirata: on viitoitus kuten RR-radalla, mutta rastit eivät sijaitse aivan sen varrella. Viitoitusta voi käyttää hyväkseen tai suunnistaa siitä välittämättä rastilta toiselle.

DH16L hiljattain suunnistuksen aloittaneille 14 -16 vuotiaille
DH14L hiljattain suunnistuksen aloittaneille 12 – 14-vuotiaille
HD10 polkusuunnistus

Kilpasarjoihin osallistutaan suunnistamalla yksin.

Saattajasarjan radat

Saattajasarjassa osallistuja voi kulkea yksin, parin tai saattajan kanssa. Sarjassa ei ole ikärajoituksia.
S-RR = rastireitti
S-TR = tukireitti
S-10 – 14 Tämä rata kuljetaan yksin, parin tai saattajan kanssa 10-, 12- tai 14-vuotiaiden radalla. Osallistuja voi iästään riippumatta kulkea haluamansa radan.

Osanottomaksut

Kilpailu on maksuton alueen seurojen jäsenille.

Ilmoittautuminen

Toivomme ennakkoilmoittautumista oheisen lomakkeen kautta keskiviikkoon 22.5. klo 20 mennessä.

Ilmoittautuminen kisapaikalla tapahtuu palauttamalla täytetty ilmoittautumiskortti infoon. Kortteja on jaossa info-pisteessä. Ilmoittautumiskorttiin täytetään selvällä käsialalla kilpailijan nimi, sarja, seura ja emit-kortin numero. Ilmoittautumiskortin palauttamisen jälkeen kilpailija siirtyy lähtöön. Ennakkoon ilmoittautuneet voivat siirtyä suoraan lähtöön.

HUOM! Ennakkoilmoittautuneet, joilla on oikein ilmoitetut tiedot, voivat mennä suoraan lähtöpaikalle. Siellä on kuitenkin ehdottomasti ilmoittauduttava lähdön toimitsijalle, joka kirjaa kilpailijan lähteneeksi metsään. Jos olet ilmoittautunut ennakkoon ja tietosi ovat muuttuneet, ilmoittaudu infoon ja korjaa tietosi.

Leimaukset

Leimaukset tehdään Emit-kortilla. Lainattavia Emit-kortteja on saatavissa rajoitetusti infosta. Kadonneesta emitistä peritään 70€.

Aikataulu

Maastoon pääsee klo 17.30 – 19.00.
Maali sulkeutuu klo 20.00. Lähtöön on matkaa enintään 700m.

Kilpailumaasto

Kivikon liikuntapuiston alue, jossa on runsaasti ulkoiluteitä ja polkuja.

Kartta

Mittakaava 1:7500. Rastireittiä lukuunottamatta rastimääritteet ovat kartassa. Kartta on muovisuojassa.

Liikenne ja pysäköinti

Autot pysäköidään liikuntapuiston pysäköintialueelle. Seuraa pysäköintiopastajien ohjeita. Kivikkoon pääsee myös julkisilla, katso HSL.fi.

Tiedustelut

Elina Roschier, if.ta1600950816jatsi1600950816nnuus1600950816nigni1600950816sleh@1600950816reihc1600950816sor.a1600950816nile1600950816
Kimmo Kärkkäinen, 040 7563 444, if.ta1600950816jatsi1600950816nnuus1600950816nigni1600950816sleh@1600950816nenia1600950816kkrak1600950816.ommi1600950816k1600950816

Tervetuloa!