Pääkaupunkiseudun nuorten sarjakilpailu (NSK) suunnistetaan keskiviikkona 23. toukokuuta 2018 Helsingin Pirkkolan liikuntapuistossa.

Nuorten sarjakilpailut on tarkoitettu Espoon, Helsingin, Kirkkonummen ja Vantaan suunnistusseurojen nuorille. Niiden päätarkoituksena on antaa kilpailutuntumaa seuran harjoitusten jälkeen kohti isompia kilpailuja. Ne tarjoavat myös hyvän harjoitusmahdollisuuden ja kilpailun maastoissa, jotka soveltuvat hyvin nuorisosuunnistukseen.

Kilpasarjoihin voi osallistua suunnistamalla yksin. Saattajasarjan radan voi kulkea yksin tai saattajan tai parin kanssa. Saattajasarjassa ei ole ikärajoituksia.

 

Tiedotteiden päivitykset

23.5. – Tulokset julkaistu
21.5. – Alustava kilpailuohje julkaistu
13.5. – Kilpailukutsu julkaistu ja ennakkoilmoittautuminen avattu
 

TULOKSET

Tulokset
Väliajat
Saattajasarjojen osallistujat
Tuloksissa olevia virheitä voi korjauttaa sähköpostilla tulospalvelulle (if.ta1586170442jatsi1586170442nnuus1586170442nigni1586170442sleh@1586170442oskaa1586170442l.omr1586170442aj1586170442)

 

ENNAKKOILMOITTAUTUMINEN

Ennakkoilmoittautuminen on päättynyt. Ilmoittaudu mukaan tapahtumapaikalla.

 

ALUSTAVA KILPAILUOHJE

Tervetuloa pääkaupunkiseudun nuorten sarjasuunnistukseen!

Pääkaupunkiseudun nuorten sarjasuunnistukset ovat tarkoitetut Espoon, Helsingin,Kirkkonummen ja Vantaan suunnistusseurojen nuorille. Niiden päätarkoituksena on antaa kilpailutuntumaa seuran harjoitusten jälkeen kohti isompia kilpailuja. Ne tarjoavat myös hyvän harjoitusmahdollisuuden ja kilpailun maastoissa, jotka soveltuvat hyvin nuorisosuunnistukseen.

Lopulliset kilpailuohjeet ovat nähtävissä tapahtumapaikalla.

Paikka

Pirkkolan liikuntapuisto, Pirkkolan metsätie 6, 00630 Helsinki.

Aika

Keskiviikkona 23.5.2018. Maastoon pääsee klo 17.30 – 19.00.

Saapuminen

Toivomme mahdollisimman monen saapuvan paikalle julkisilla liikennevälineillä tai polkupyörällä. Autoille opastus Kaarelantien ja Pirkkolan Metsätien risteyksestä.

Pysäköinti

Pirkkolan urheilupuiston pysäköintialue osoitteessa Pirkkolan Metsätie 6. Polkupyörien pysäköinti uimahallin edustalla.

Päätoimihenkilöt

Kilpailun johtajat Kimmo Kärkkäinen ja Elina Roschier
Ratamestarit Jeppe Koivula (RR ja TR) ja Iiro Jääskeläinen (suorat radat)
Valvoja Jorma Erkkilä
lnfo Sari Kallela
Ilmoittautuminen Markku Rehberger ja Tomi Meuronen
Tuloslaskenta Jarmo Laakso
Lähtö Timo Ikola
Maali Matti Joensuu

Ilmoittautuminen

Tapahtumaan voi ilmoittautua paikan päällä. Ilmoittautumispiste ja info on uimahallin edustalla. Kilpailija täyttää ilmoittautumislomakkeen ja antaa sen infoon ennen lähtöön siirtymistään. Ilmoittautumispisteestä saat myös tarvittaessa emit-kortin lainaksi.

HUOM! Ennakkoilmoittautuneet, joilla on oma emit kortti voivat mennä suoraan lähtöpaikalle, jossa on kuitenkin ehdottomasti ilmoittauduttava lähdön valvojalle joka kirjaa kilpailijan lähteneeksi metsään. Jos olet ilmoittautunut ennakkoon ja sinulla ei ole omaa emit korttia nouda laina emit ensin infosta ja siirry sitten lähtöön.

Pukeutuminen ja WC

Uimahallin aulassa on wc-tilat, joita voi tarvittaessa käyttää myös vaatteiden vaihtoon. Lähdössä/maalissa ei ole wc:tä. Uimahallin kahvio palvelee klo 10-20.

Maasto

Maasto on polkurikas ulkoilualue, jossa on kauttaaltaan hyvä kulkukelpoisuus. Polkukuvausta on juuri ajantasaistettu, mutta ulkoilualueelle tyypilliseen tapaan maastosta löytyy myös karttaan merkitsemättömiä polkuja. Ratojen alkupuolella on kallioon louhittuja juoksuhautoja, jotka eivät ole kaikista kohdin helposti ylitettävissä. Ylimentävät kohdat on kuitenkin helppo havaita ja niitä on tiheässä eikä niitä ole erikseen karttaan merkitty.

Kartta, sarjat ja radat

Kilpailussa käytetään vuonna 2017 ajantasaistettua karttaa. Kartan mittakaava on 1:7500, käyräväli 5 m. Mallikartat ovat infossa ja lähdössä. D/H 10-14 -sarjojen rastimääritteet on painettu karttoihin, ei erillisiä irtomääritteitä.

Sarja Matka km Rasteja lkm Sarja Matka km Rasteja lkm
D 8RR 2,0km* 6 H 8RR 2,0km* 6
D 10RR 2,0km* 6 H 10RR 2,0km* 6
D 10 1,4 km 5 H 10 1,4km 5
D 12TR 1,2km 5 H 12TR 1,2km 5
D 12 1,7km 7 H 12 1,7km 7
D 14 2,6km 10 H 14 2,6km 10
D 14L 1,7km 7 H 14L 1,7km 7

* = matka viitoitusta/optimireittiä pitkin.

Saattajasarjoissa (S8RR, S10RR, S10, S12TR, S12 ja S14) ovat samat radat kuin kilpasarjoissa, mutta lapsi voi lähteä iästään riippumatta haluamalleen radalle yksin, parin tai saattajan kanssa.

Ennen lähtöä

Ilmoittaudu infossa uimahallin edustalla ennen lähtöön siirtymistä. Ennakkoilmoittautuneet joilla on oma emit-kortti menevät kuitenkin suoraan lähtöön.

Lähtöön on viitoitus n. 100m.

HUOM! Varmistathan että lapsi suunnistaa sillä emit-kortilla, jonka numero on annettu ennakkoilmoittautumisessa. Jos numero muuttuu, täytä ilmoittautumislomake. Muista palauttaa lainaamasi emit-kortti tulospalveluun maastosta tultuasi! Palauttamatta jääneestä emit kortista peritään 70 euron maksu.

Toiminta lähdössä

Kun saavut lähtöön ilmoittaudu lähtö valvojalle, joka ohjaa oikeaan karsinaan ja kirjaa ennakkoilmoittauneet lähteneiksi. Maastoon voi lähteä haluamaansa aikaan kello 17.30-19. Kisassa ei ole lähtölistaa eikä kilpailunumeroita.

Huomatkaa sarjakohtaiset jonot, niin metsään lähtö sujuu jouhevammin. Lähtö on jaettu sarjojen mukaan kolmeen karsinaan seuraavasti:

  1. H/D8RR, H/D10RR, H/D10, H/D12TR
  2. H/D12, H/D14, H/D14L
  3. Saattajasarja

Ensimmäisellä ”portaalla” (3 minuuttia lähtöön) RR (rastireitti) ja 10-sarjan suora voivat tutustua ratoihinsa. Kartat on suunnattu maaston mukaan. Paikalla on ohjaajia, jotka neuvovat karttojen luvussa.

Toisella portaalla (2 minuuttia lähtöön) RR-/10-sarjalaiset saavat oman karttansa ja RR-sarjalaisille annetaan tarvittaessa lyhyt opastus. TR-sarjalaisille karsinassa on mallikartta, jossa näytetään rata. Muille sarjoille karsinassa on mallikartta, johon on merkitty K-piste.

Kolmannella portaalla (1 minuutti lähtöön) 12- ja 14-sarjalaiset saavat ottaa kartan karttaämpäristä.

Lähtö

Emit-kortti nollataan. Aika lähtee käyntiin, kun kortti nostetaan lukijasta. Ei siis ole ongelmaa, vaikka joutuisi vähän odottamaan vuoroaan.

Lähtöportaiden suluissa olevat ajat ovat ohjeellisia. Niistä voidaan joustaa lähtijämäärän sekä yksittäisen kilpailijan valmiuden mukaan.

Radalla

Olkaa varovaisia. Ulkoiluteillä on myös muita liikkujia ja jopa metsässä liikkuu pyöräilijöitä.

Rastit on merkitty tavanomaisin rastilipuin ja rastin tunnus löytyy rastipukista.

RR – rastireittirata, jossa rastit ovat viitoituksen varrella. Radalla on mahdollista tehdä rastiväleillä reitinvalintoja (oikaista) viitoitukselta. Rastien tunnukset ovat RR1, RR2…

HUOM!!! Viitoitus on tehty monivärisin roikkukrepein, koska reitti ylittää monessa kohdassa vilkkaita ulkoiluteitä tai kulkee niitä pitkin.

TR – tukireittirata, jossa rastit ovat hieman sivussa em. viitoitukselta. Voi kulkea viitoitusta apuna käyttäen tai siitä välittämättä. Rastit on merkitty kartan rastimääritteissä olevilla rastitunnuksilla.

Suorat radat –Rastit on merkitty kartan rastimääritteissä olevilla rastitunnuksilla. Viimeinen
rasti on kaikilla sarjoilla yhteinen ja siinä on sekä RR- että numerokoodi.

H/D14L – sarja, joka on tarkoitettu suunnistusta vähemmän harrastaneille 13- ja 14-vuotiaille. Rata on lyhyempi ja helpompi kuin H/D14-sarjan normaaliradat.

Maaliintulon jälkeen

Ajanotto päättyy maalileimaukseen. Siirry sen jälkeen eteenpäin leimasimen purkuun, josta saat omat rastiväliajat paperitulosteena.

HUOM!!! Kaikkien, siis myös keskeyttäneiden tai ilman ajanottoa suunnistaneiden, täytyy käydä ilmoittautumassa tulospalvelussa maaliin tulleeksi ennen poislähtöään.

Tulokset

Tulokset julkaistaan HS:n nettisivuilla viimeistään torstaina 24.5.

Mukavia rasteja!

 

KILPAILUKUTSU

Pääkaupunkiseudun nuorten sarjakilpailu (NSK) suunnistetaan keskiviikkona 23. toukokuuta 2018 Helsingin Pirkkolan liikuntapuistossa.

Kilpailukeskus

Pirkkolan uimahallin edustalla, osoite Pirkkolan metsätie 6, 00630 Helsinki.

Kilpasarjat

Tytöt: D8RR, D10RR, D12TR, D10, D12, D14 ja D14L
Pojat: H8RR, H10RR, H12TR, H10, H12, H14 ja H14L

RR = rastireittirata: maastossa on viitoitettu reitti, jonka varrella rastit ovat. Reitin varrella on oikaisumahdollisuuksia, joita saa käyttää hyväkseen. Viitoitus toteutetaan tiheästi olevien roikkukrepein runsaiden ulkoiluteiden ylitysten vuoksi.

TR = tukireittirata: viitoitettu reitti kuten RR-radalla, mutta rastit eivät sijaitse aivan sen varrella. Viitoitusta voi käyttää apuna tai suunnistaa siitä välittämättä.

D/H14L on tarkoitettu vähemmän suunnistaneille. Rata on sama kuin 12-vuotiailla.

Saattajasarjan radat

Saattajasarjassa osallistuja voi kulkea yksin, parin tai saattajan kanssa. Sarjassa ei ole ikärajoituksia.
S-RR = rastireitti
S-TR = tukireitti
S-10-14 Tämä rata kuljetaan yksin, parin tai saattajan kanssa 10-, 12- tai 14-vuotiaiden radalla. Osallistuja voi iästään riippumatta kulkea haluamansa radan.

Osanottomaksut

Kilpailu on maksuton alueen seurojen jäsenille.

Ilmoittautuminen

Toivomme ennakkoilmoittautumista oheisen lomakkeen kautta maanantaihin 21.5. klo 20 mennessä.

Ilmoittautuminen kisapaikalla tapahtuu palauttamalla täytetty ilmoittautumiskortti infoon. Kortteja on jaossa info-pisteessä. Ilmoittautumiskorttiin täytetään selvällä käsialalla kilpailijan nimi, sarja, seura ja emit-kortin numero. Ilmoittautumiskortin palauttamisen jälkeen kilpailija siirtyy lähtöön.

Ennakkoilmoittautuneet, joilla on oikein ilmoitetut tiedot, voivat mennä suoraan lähtöpaikalle. Siellä on kuitenkin ehdottomasti ilmoittauduttava lähdön toimitsijalle, joka kirjaa kilpailijan lähteneeksi metsään. Jos olet ilmoittautunut ennakkoon ja tietosi ovat muuttuneet, ilmoittaudu infoon ja korjaa tietosi.

Leimaukset

Leimaukset tehdään Emit-kortilla. Lainattavia Emit-kortteja on saatavissa rajoitetusti infosta. Kadonneesta emitistä peritään 70€.

Aikataulu

Maastoon pääsee klo 17.30 – 19.00.
Maali sulkeutuu klo 20.00. Lähtöön on matkaa enintään 400m.

Kilpailumaasto

Pirkkolan liikuntapuiston alue, jossa on runsaasti ulkoiluteitä ja polkuja.

Kartta

Mittakaava 1:7500, päivitetty vuonna 2017. Elokuun 2017 myrskyn aiheuttamia puunkaatoja ei ole päivitetty karttaan. Rastireittiä lukuunottamatta rastimääritteet ovat kartassa. Kartta on muovisuojassa.

Liikenne ja pysäköinti

Kilpailukeskuksessa autot pysäköidään Pirkkolan uimahallin pysäköintialueelle. Uimahallin edessä on telineitä polkupyörille.

Toivomme suunnistajien käyttävän mahdollisimman paljon julkista liikennettä ja yhteiskuljetuksia. Pirkkolaan pääsee helposti julkisilla, katso reittiopas.fi.

Tiedustelut

Elina Roschier, if.ta1586170442jatsi1586170442nnuus1586170442nigni1586170442sleh@1586170442reihc1586170442sor.a1586170442nile1586170442
Kimmo Kärkkäinen, 040 7563 444, if.ta1586170442jatsi1586170442nnuus1586170442nigni1586170442sleh@1586170442nenia1586170442kkrak1586170442.ommi1586170442k1586170442

Tervetuloa!