Pääkaupunkiseudun nuorten sarjakilpailu (NSK) 3/2017 suunnistetaan keskiviikkona 23. elokuuta 2017 Helsingin Paloheinässä.

Nuorten sarjakilpailut on tarkoitettu Espoon, Helsingin, Kirkkonummen ja Vantaan suunnistusseurojen nuorille. Niiden päätarkoituksena on antaa kilpailutuntumaa seuran harjoitusten jälkeen kohti isompia kilpailuja. Ne tarjoavat myös hyvän harjoitusmahdollisuuden ja kilpailun maastoissa, jotka soveltuvat hyvin nuorisosuunnistukseen. Kilpasarjoihin voi osallistua suunnistamalla yksin. Ei-kilpasarjan radan voi kulkea yksin tai saattajan tai parin kanssa.

 

Tiedotteiden päivitykset

23.8. – Tulokset (korjattu 31.8.)
22.8. – Ennakkoilmoittautuminen päättynyt
17.8. – Alustava kilpailuohje julkaistu
24.7. – Kilpailukutsu julkaistu ja ennakkoilmoittautuminen avattu

 

TULOKSET

RR-sarjoissa kilpailijalle on merkitty 10 minuuttia lisäaikaa jokaista puuttuvaa leimausta kohti. Muissa sarjoissa on hylätty, jos leimauksia puuttuu.
Tulokset
Luettelo S-sarjojen osallistujista
Väliajat

 

ALUSTAVA KILPAILUOHJE

Lopulliset kilpailuohjeet ovat nähtävissä tapahtumapaikalla.

Paikka

Paloheinän maja, Pakilantie 124, 00670 Helsinki.

Aika

Keskiviikkona 23.8.2017. Maastoon pääsee klo 17.30 – 19.00.

Pysäköinti

Pysäköinti on ensisijaisesti hiekkakentällä, jonne ajo on Kuusmiehentieltä, n. 200 m Pakilantien risteyksestä itään, toissijaisesti ulkoilualueen asfaltoidulla kentällä (ajo Kuusmihentieltä 100 m Pakilantien risteyksestä itään). Muista P-kiekko!

Päätoimihenkilöt

Kilpailun johtajat Mikko Haara ja Jaakko Länsiluoto, ratamestarit Reimo Uljas (H/D 8-10 ja 12 TR) Iiro Jääskeläinen H/D 12-14, valvoja Juha Tupitsa, ilmoittautuminen Sari Kallela ja Sari Leiniö, tuloslaskenta Jarmo Laakso, lähtö Kari Salonen, maali Ilkka Malmi

Ilmoittautuminen

Tapahtumaan voi ilmoittautua paikan päällä. Ilmoittautumispiste (info) on tiilisen ulkoilumajan edessä. Kilpailija täyttää ilmoittautumislomakkeen ja antaa sen infoon ennen lähtöön siirtymistään. Ilmoittautumisten ja tulospalvelun nopeuttamiseksi toivomme kuitenkin ennakkoilmoittautumista tiistai iltaan 22.8. klo 20 mennessä alla olevasta linkistä.

HUOM! Ennakkoilmoittautuneet, joilla on oma emit kortti voivat mennä suoraan lähtöpaikalle, jossa on kuitenkin ehdottomasti ilmoittauduttava lähdön valvojalle joka kirjaa kilpailijan lähteneeksi metsään. Jos olet ilmoittautunut ennakkoon ja sinulla ei ole omaa emit korttia nouda laina emit ensin infosta ja siirry sitten lähtöön.

Pukeutuminen ja WC

Ulkoilumajan pukutiloja voi käyttää vaatteiden vaihtoon ja majalla on myös WC-tilat. Lähdössä/maalissa ei WC:tä ole. Ulkoilumajan kahvio palvelee arkisin 10-20.

Maasto

Maasto on ulkoiluteiden ja polkujen rikkomaa ulkoilualueen metsää. Maastoa on säästetty sarjasuunnistuksen kaltaisiin tapahtumiin ja sillä on järjestetty seuran harjoituksia enintään kerran kaudessa, viimeksi keväällä 2016. Näkyvyys ja kulkukelpoisuus ovat mäkialueilla enimmäkseen hyvät, mutta alavimmalla alueilla paikoitellen huonot. Maastossa on myös karttaan merkitsemättömiä polkuja. Viime viikon myrskyn jäljiltä saattaa maastossa olla kaatuneita puita.

Kartta, sarjat ja radat

Kartan mittakaava on 1:7500, käyräväli 5 m. Mallikartta on infossa ja lähdössä. Rastimääritteet on painettu karttoihin, ei erillisiä irtomääritteitä.

Sarja Matka km Rasteja lkm Sarja Matka km Rasteja lkm
D 8RR 2,4km (1,6km*) 7 H 8RR 2,4 km (1,6km*) 7
D 10RR 2,4km (1,6 km*) 7 H 10RR 2,4 km (1,6 km*) 7
D 10 1,7 km 8 H 10 1,7 km 8
D 12TR 1,8km 9 H 12TR 1,8 km 9
D 12 2,3km 6 H 12 2,3km 6
D 14 3,4km 10 H 14 3,4km 10
D 14L 2,3km 6 H 14L 2,3km 6

* = matka viitoitusta/optimireittiä pitkin.

Ei-kilpasarjoissa (S8RR, S10RR, S10, S12TR, S12 ja S14) ovat samat radat kuin kilpasarjoissa, mutta lapsi voi lähteä iästään riippumatta haluamalleen radalle yksin, parin tai saattajan kanssa.

Ennen lähtöä

Ilmoittaudu infossa majalla ennen lähtöön siirtymistä. Ennakkoilmoittautuneet joilla on oma emit kortti menevät kuitenkin suoraan lähtöön. Lähtöön on viitoitus 700 m.

HUOM! Varmistathan että lapsi suunnistaa sillä emit-kortilla, jonka numero on annettu ennakkoilmoittautumisessa. Jos numero muuttuu, täytä ilmoittautumislomake. Ilman omaa Emit-korttia suunnistaville on eri ilmoittautumisjono, josta saa emit-kortin lainaksi. Huomaa, että lainattavia emit-kortteja on rajallisesti, joten niitä voi joutua odottamaan hetkisen, jos kaikki ovat käytössä. Muista palauttaa lainaamasi emit-kortti tulospalveluun maastosta tultuasi!

Toiminta lähdössä

Kun saavut lähtöön ilmoittaudu lähtö valvojalle, joka ohjaa oikeaan karsinaan ja kirjaa ennakkoilmoittauneet lähteneiksi. Maastoon voi lähteä haluamaansa aikaan kello 17.30-19. Kisassa ei ole lähtölistaa eikä kilpailunumeroita.

Huomatkaa sarjakohtaiset jonot, niin metsään lähtö sujuu jouhevammin. Lähtö on jaettu sarjojen mukaan karsinoihin, RR, 10 ja TR, 12 ja 14 suorat sekä ei-kilpasarja.

Ensimmäisellä ”portaalla” (3 minuuttia lähtöön) RR (rastireitti) ja 10-sarjan suora voivat tutustua ratoihinsa. Kartat on suunnattu maaston mukaan. Paikalla on ohjaajia, jotka neuvovat karttojen luvussa.

Toisella portaalla (2 minuuttia lähtöön) RR-/10-sarjalaiset saavat oman karttansa ja RR-sarjalaisille annetaan tarvittaessa lyhyt opastus. TR-sarjalaisille karsinassa on mallikartta, jossa näytetään rata. Muille sarjoille karsinassa on mallikartta, johon on merkitty K-piste.

Kolmannella portaalla (1 minuutti lähtöön) 12- ja 14-sarjalaiset saavat ottaa kartan karttaämpäristä.

Lähtö

Emit-kortti nollataan. Aika lähtee käyntiin, kun kortti nostetaan lukijasta. Ei siis ole ongelmaa, vaikka joutuisi vähän odottamaan vuoroaan. Lähtöportaiden suluissa olevat ajat ovat ohjeellisia. Niistä voidaan joustaa lähtijämäärän sekä yksittäisen kilpailijan valmiuden mukaan.

Radalla

Olkaa varovaisia. Ulkoiluteillä on myös muita liikkujia ja jopa metsässä liikkuu pyöräilijöitä.

Rastit on merkitty tavanomaisin rastilipuin ja rastin tunnus löytyy rastipukista.

RR – rastireittirata, jossa rastit ovat viitoituksen varrella. Radalla on mahdollista tehdä rastiväleillä reitinvalintoja (oikaista) viitoitukselta. Rastien tunnukset ovat RR1, RR2…

HUOM!!! Viitoitus on tehty monivärisin roikkukrepein, koska reitti ylittää kymmeniä kertoja vilkkaita ulkoiluteitä tai kulkee niitä pitkin.

TR – tukireittirata, jossa rastit ovat hieman sivussa em. viitoitukselta. Voi kulkea viitoitusta apuna käyttäen tai siitä välittämättä. Rastit on merkitty kartan rastimääritteissä olevilla rastitunnuksilla.

Suorat radat –Rastit on merkitty kartan rastimääritteissä olevilla rastitunnuksilla. HUOM!! Joku rasti saattaa olla sama kuin rastireittiradalla, jolloin sillä on kaksi tunnuslappua.

H/D14L – sarja, joka on tarkoitettu suunnistusta vähemmän harrastaneille 13- ja 14-vuotiaille. Rata on lyhyempi ja helpompi kuin H/D14-sarjan normaaliradat.

Maaliintulon jälkeen

Maali on lähdön vieressä. Ajanotto päättyy maalileimaukseen.

Maaliin tulon jälkeen siirry takaisin ulkoilumajalle tulospalveluun. Viitoitus takaisin majalle on sama kuin lähtöön tullessa.

Tulospalvelussa anna emit-leimasin tulosten purkuun ja saat omat rastiväliajat paperitulosteena. Palauta laina-emit tulospalveluun.

HUOM!!! Kaikkien, siis myös keskeyttäneiden tai ilman ajanottoa suunnistaneiden, täytyy käydä ilmoittautumassa tulospalvelussa maaliin tulleeksi ennen poislähtöään.

Tulokset

Tulokset julkaistaan HS:n nettisivuilla viimeistään torstaina 24.8.

Mukavia rasteja!

 

ENNAKKOILMOITTAUTUMINEN

Ennakkoilmoittautuminen on päättynyt. Ilmoittaudu suoraan kisapaikalla.

 

KILPAILUKUTSU

Pääkaupunkiseudun nuorten sarjakilpailu (NSK) suunnistetaan keskiviikkona 23. elokuuta 2017 Helsingin Paloheinässä.

Kilpailukeskus

Paloheinän ulkoilumajan ympäristö, osoite Pakilantie 124, 00670 Helsinki.

Kilpasarjat

Tytöt: D8RR, D10RR, D12TR, D10, D12, D14 ja D14L
Pojat: H8RR, H10RR, H12TR, H10, H12, H14 ja H14L

RR = rastireittirata: maastossa on viitoitettu reitti, jonka varrella rastit ovat. Reitin varrella on oikaisumahdollisuuksia, joita saa käyttää hyväkseen. Viitoitus toteutetaan tiheästi olevin roikkukrepein runsaiden ulkoiluteiden ylitysten vuoksi.

TR = tukireittirata: viitoitettu reitti kuten RR-radalla, mutta rastit eivät sijaitse aivan sen varrella. Viitoitusta voi käyttää apuna tai suunnistaa siitä välittämättä rastilta toiselle.

D/H14L on vähän suunnistaneille, 12-sarjojen rata.

Ei-kilpasarjan radat

S-RR (yksin, parin tai saattajan kanssa rastireitillä, ei ikärajoituksia)
S-TR (yksin, parin tai saattajan kanssa tukireitillä, ei ikärajoituksia)
S-10–14 (yksin, parin tai saattajan kanssa 10-, 12- tai 14-vuotiaiden radalla, osallistuja voi iästään riippumatta kulkea haluamansa radan)

Osanottomaksut

Kilpailu on maksuton alueen seurojen jäsenille.

Ilmoittautuminen

Ennakkoilmoittautuminen toivottavaa oheisen lomakkeen kautta tiistaihin 22.8. klo 20 mennessä.

Ilmoittautuminen kisapaikalla tapahtuu palauttamalla täytetty ilmoittautumiskortti infoon. Kortteja on jaossa info-pisteen lähistössä. Ilmoittautumiskorttiin täytetään selvällä käsialalla kilpailijan nimi, sarja, seura ja emit-kortin numero. Ilmoittautumiskortin palauttamisen jälkeen kilpailija siirtyy lähtöön. Ennakkoon ilmoittautuneet
ilmoittautuvat infossa lähtöön meneviksi.

Leimausjärjestelmä

Emit-leimaus. Lainattavia Emit-kortteja on saatavissa rajoitetusti infosta. Kadonneesta emitistä peritään 70€.

Lähdöt ja maali

Maastoon pääsee klo 17.30 – 19.00. Lähtö on Paloheinän täyttömäen luoteispuolella. Sinne on viitoitus 700 m. Maali sijaitsee lähdön lähellä. Maali sulkeutuu klo 20.00.

Kilpailumaasto

Helsingin Keskuspuiston ulkoilualuetta, jossa on runsaasti ulkoiluteitä ja polkuja. Aluetta on käytetty seuran nuorten harjoituksiin vain kerran keväällä 2016 ja 2014.

Kartta

Mittakaava 1:7500, päivitetty keväällä 2017. Kartta on muovikotelossa.

Liikenne ja pysäköinti

Kilpailukeskuksessa pysäköinti on Paloheinän ulkoilumajan pysäköintialueella sekä sen vieressä sijaitsevalle hiekkakentälle. Noudata pysäköinninohjaajien neuvoja. Ulkoilumajan läheisyydessä on telineitä myös pyörille.

Toivomme suunnistajien käyttävän mahdollisimman paljon julkista liikennettä ja yhteiskuljetuksia (Reittiopas). Helsingin bussi nro 66 kulkee Rautatientorilta kilpailukeskukseen. Majan viereen pääsee myös bussilla 560.

Tiedustelut

Mikko Haara   if.ta1586174336jatsi1586174336nnuus1586174336nigni1586174336sleh@1586174336araah1586174336.okki1586174336m1586174336   041-4318716
Jaakko Länsiluoto   if.ik1586174336i@oto1586174336ulisn1586174336al.ok1586174336kaaj1586174336   040-7407817

Tervetuloa suunnistamaan!