Firmaliiga 2018 syksy

Syksyn lopputulokset

>> Syyskauden joukkuepisteet

Syyskausi on paketissa, lohkojen voittajat ja kärkisijat ovat:

 • A-lohko: 1) Sitowise 1  2) Digia 1  3) Nokia
 • B-lohko: 1) CGI 1  2) Ericsson  3) Electrofit
 • C-lohko: 1) Metsähallitus  2) Tieto 3  3) Fortum
 • D-lohko: 1) OP 1  2) ÅF  3) Kympin Suunta
 • E-lohko: 1) Neopoint  2) Okmetik  3) Electrofit ABC
 • F-lohko: 1) GE Healthcare  2) Tori.fi  3) BearingPoint

Onnea voittajille! Lohkovoittajien lahjakortit Suunnistajan Kauppaan saa noutaa Iltarasteilta. Lohkojen kolme paras nousevat ylempään lohkoon ja vastaavasti kolme viimeistä siirtyvät alempaan.

Annathan meille palautetta ensi kauden suunnittelun pohjaksi. Mitä tykkäsit 7500-kartoista tai syyskauden maastoista ja radoista? Olivatko siirtymät kohtuullisia? Millaisia toiveita tai ideoita sinulla on kisajärjestelyjen suhteen?

>> Firmaliiga palaute

Tapaamme jälleen keväällä Firmasprintin ja Firmaliigan merkeissä. Kiitos kaikille kisaajille!

— Firmaliiga-tiimi

Finaali 28.8. Pirttimäki

>> Pirttimäen tulokset, väliajat ja reittihärveli

Firmaliigan finaali kisataan perinteisesti Pirttimäessä, Jyrki Louhen laatimilla radoilla. Nyt suunnataan Pirttimäen eteläosiin, pisimmät radat viime vuoden SM-viestin maastoon. Kokeilemme 1:7500 karttaa kaikilla radoilla.

Finaalin kisaajille on tarjolla jälleen suihkut ja saunat jälkipeleineen, myös Pirttimäen kahvila on auki kisan aikana.

Oittaan ja Pirttimäen välillä on rakenteilla uusi kevyen liikenteen väylä, joka vaikeuttaa pysäköintiä ja liikennettä. Pirttimäkeen kuljetaan nyt Bodomin pohjoispuolelta Bodomintien kautta. Kaisankodin lähellä on etäparkki, jossa autot lastataan täyteen. Pirttimäen parkkiin otetaan vain täysiä autoja.

Annathan palautteesi niin 7500-karttakokeilusta kuin muustakin Firmaliigan liittyvästä vaikka Pirttimäen tulospalvelussa tai nettilomakkeella. Katso tarkemmat kisaohjeet, ratamestarin vinkit ja muut lisätiedot kisasivulta:

>> Pirttimäen kisasivut

Lohkojen kärkisijat ennen finaalia ovat:

 • A-lohko: 1) Sitowise 1  2) Digia 1  3) VTT
 • B-lohko: 1) CGI 1  2) KSX  3) Electrofit
 • C-lohko: 1) Fortum  2) Deloitte  3) Metsähallitus
 • D-lohko: 1) OP 1  2) ÅF  3) RELEX 1
 • E-lohko: 1) Neopoint  2) HYKSSydis  3) Okmetic
 • F-lohko: 1) GE Healthcare  2) BearingPoint  3) Tori.fi

>> Syksyn joukkuepisteet yhteensä

Tarkistathan oma joukkueesi kokoonpanon finaalikisaan.

Toinen kisa 21.8. Velskola-Sorvalampi

Tulokset on tarkistettu. Viidelle E- ja F-lohkojen alkupään lähtijälle korjattiin viallisen maalileimasimen aiheuttama väärä kokonaisaika.

>> Velskolan tulokset, väliajat ja reittihärveli

Uusi lähtökulma Velskolasta Sorvalammen suuntaan saatiin korkattua upeassa säässä. Tämäkään maasto ei ole puisto ja nousumetrejäkin kertyi riittävästi viikon porrastreeniksi. Eikan reitinvalintatehtävät tuottivat hienosti hajontaa ja isoillakin kierroilla tehtiin rastivälien kärkiaikoija. Härvelistä löytyy jo yli 100 jälkeä jälkipelin polttoaineeksi.

Autojen määrä pysyi kohtuullisena ja parkkihaasteesta selvittiin tälläkin kertaa. Myöhäisetkin kulkijat muistivat katsoa kelloa ja kaikki suunnistajat saatiin pois metsästä 20.15 mennessä. Toivottavasti näin myös ensi viikolla Pirttimäessä, jotta elokuun nopeasti pimenevä ilta ei pääse yllättämään.

Velskolan kisaan lähdettiin joka lohkossa hyvin tasaisesta tilanteesta. F-lohkossa on neljä joukkuetta 13 pisteen ja D-lohkossa kuusi joukkuetta 22 pisteen sisällä. Sitowise jatkaa A-lohkon hallintaa, kevään nousijat Fortum ja Nepoint tekevät vahvaa jälkeä nyt C- ja E-lohkojen kärkitaistossa.

 • A-lohko: 1) Sitowise 1  2) Reaktor 1  3) Tieto 1
 • B-lohko: 1) CGI 1  2) KSX  3) Ericsson
 • C-lohko: 1) Deloitte  2) Fortum  3) Metsähallitus
 • D-lohko: 1) Kympin Suunta  2) ÅF  3) OP 1
 • E-lohko: 1) Neopoint  2) Reaktor 2  3) MIKES 2
 • F-lohko: 1) GE Healthcare  2) Compile 3) BearingPoint

Syyskauden avaus 14.8. Haukkalampi

>> Tulokset, väliajat, reittihärveli ja joukkuepisteet

Haukkalammen maasto ja maisemat saivat jälleen kiitosta, samoin Ville Lampisen reitinvalintapähkinät. Nousumetrejä oli ihan riittävästi ja viikon porrastreenit tuli tehtyä suunnistuksen ohessa. Hirvikärpäset ja ampiaiset olivat joillekin ei-toivottu vauhdittaja mutta useimmille ikävä häiriö kartanlukuun keskittymisessä.

Villen radoilla tarjottiin useassa kohtaa mahdollisuuksia polkukiertoihin. Lisääthän oman reittisi härveliin, niin pääsemme vertailemaan ja ottamaan oppia parhaista ratkaisuista. [Päivitys: jo 100 reittiä kasassa, kiitos!]

Kiitos kaikille osallistujille hienosta kimppakyytien käytöstä. Parkki sekä Haukkalammella että Solvallassa sujui odotettua paremmin. Kiitos myös jojoille, jotka tekivät hyvää työtä joukkueiden kokoonpanojen ilmoittamisessa ja saimmekin kaikki sujuvasti metsään ilman turhaa jonotusta.

 

Firmaliiga 2018 kevät

Kevään lopputulokset

Firmaliigan kevät 2018 on kisattu. Lohkojen voittajat ja kärkijoukkueet ovat:

 • A-lohko: 1) Sitowise 1  2) Aalto 1  3) Avesport
 • B-lohko: 1) Nokia  2) Aalto 2  3) CSC 1
 • C-lohko: 1) Trimble Solutions  2) Deloitte  3) Electrofit
 • D-lohko: 1) Fortum 1  2) NIXU  3) OP 1
 • E-lohko: 1) Lakaisuapu.fi  2) Taxiteam 2  3) HYKSSydis
 • F-lohko: 1) Neopoint  2) Electrofit ABC  3) CGI 3

Sitowise teki vakuuttavan sarjan A-lohkoon: pisteet 881/891 maksimista. Muissakin lohkoissa voittajat erottautuvat tällä kertaa selvästi. Uusista joukkueista Nokia ja Lakaisuapu.fi hienosti suoraan kärkeen sekä OP 1 kärkikolmikkoon. Syksyn nousijat Deloitte ja Fortum jatkavat vahvaa matkaa ylempiin lohkoihin.

Onnea voittajille! Palkintona perinteiset lahjakortit Suunnistajan Kauppaan ja ne saa noutaa seuraavilla Iltarasteilla myyntivaunusta.

Kaikki tulokset löytyvät täältä: Kevät 2018 yhteispisteet. Tasapisteissä ratkaisee joukkueiden paremmuus kisakohtaisesti. Lohkojen kolme parasta nousee ylempään ja vastaavasti kolme viimeistä putoaa alempaan lohkoon syyskauden kisoihin. Mahdolliset toiveet huomioidaan lohkomuutoksissa.

Toiveet ja muukin palaute radoista, maastoista ja järjestelyistä huomioidaan myös. Auta meitä kehittämään Firmaliigaa ja anna oma palautteesi tällä lomakkeella. Kommentteja on tullut mukavasti ja pari uutta ideaa ensi kaudelle on jo työn alla. Ratojen helppous/vaikeus tuntuu jakavan mielipiteitä, samoin vaiva/aika Nuuksion parhaisiin maastoihin kuljettaessa. Kerro meille oma näkemyksesi!

Kiitos myös ahkerasta reittihärvelin käytöstä. Joka kisaan on tullut noin 120 reittijälkeä vertailtavaksi ja oppia antamaan.

Kiitos hienosta kevätkaudesta, elokuussa nähdään taas!

Kevään finaali 22.5. Kattilajärvi

>> Tulokset, väliajat ja reittihärveli

>> Firmaliigan yhteispisteet.

Finaali kisattiin Kattilajärvellä, ratamestarina Riikka Otsamo. >> Finaalin kisasivu

Hellelukemia kolkuteltiin jälleen ja maalin juottopisteellä oli kysyntää. Riikan haastavatkin suunnistustehtävät saivat kiitosta, “pisteet ratamestarille 6-0” oli useammankin suunnistajan arvio omasta suorituksestaan.

Toinen kisa 15.5. Haukkalampi-Högbacka

>> Tulokset, väliajat ja reittihärveli

Kiitos kaikille kisaajille kun jaksoitte nauttia lämmöstä ja kestitte pitkät siirtymät rutisematta! Högbackaan ei ole helppo päästä mutta matka maksaa vaivan. Raino tarjoili suunnistettavaa F-ratoja myöten.

Kevään avaus 8.5. Rinnekoti-Halkolampi

>> Tulokset, väliajat ja reittihärveli

Firmaliigan kevätkausi avattiin 8.5. aurinkoisessa ja lämpimässä säässä. Uuteen kisapaikkaan Rinnekotiin kotiuduttiin hyvin ja Luukin pohjoisosia tutki 550 kisaajaa ja kuntoilijaa. Karinin radat ja uusi kulma Halkolammen maastoon saivat kiitosta.

 

Firmasprintin voitto CSC:lle

Finaalikisassa CSC venytti Firmasprintin selvään voittoon sarjan parhaalla suorituksellaan. Reaktor selvisi niukasti kakkoseksi kestäen Tio Rättens Mänin loppurynnistyksen. Finaalin tulokset ja väliajat.

Maaliskuussa kisatun Firmasprintin tulokset eivät vaikuta Firmaliigan lohkojakoon. Katso tarkemmat tiedot  >> Firmasprintti