Kevään 2020 Firmaliiga kisataan omatoimisesti, katso yleiset ohjeet poikkeusjärjestelyihin.

Ei kisakeskusta. Pysäköinti omatoimisesti ja turvallisesti sallituille paikoille.

 

Firmaliiga kisa

Kisaohjeet

Opaskartta kisapaikalle löytyy kisakartan peittävästä ohjesivusta.

Lähtö ja maali Kaitalammen ja Halkolammen välissä, noin 1.5km Luukin kartanon risteyksestä länteen, sijainti merkitty opaskarttaan. Lähin ison maantien kohta Vihdintiellä.

 

Ratamestari Jyrki Louhi

Kartta

  • AB ja CD: Halkolampi, 1:10 000, 5m
  • EF: Halkolampi, 1:7500, 5m
  • Rastimääritteet on painettu karttaan.

Radat

  • AB: 5.8km / 10 rastia
  • CD: 5.0km / 10 rastia
  • EF: 3.9km / 8 rastia

Lataa tulos

 

Ratamestarin terveiset

Luukki

Ehdin aloittaa Firmaliigan kevään 2020 finaalin suunnittelun Halkolammelle hyvissä ajoin ja vähälumisen talven ansiosta radat olivat valmiit jo hiihtoloman jälkeen. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat maalis-huhtikuun vaihteessa, kun Firmaliiga muuttui omatoimiseksi ja Halkolammen osakilpailun maastonkäyttö siirtyi kokonaan alueen länsiosaan.

Uunituore kartta on päivitetty talven 2019-2020 aikana ja kuvaa hyvin maastoa. Maastotyyppi on tuttua Luukin ulkoilualueen maastoa avokalliomäkineen, synkkine kuusikkoinen sekä lampineen. Radat kiertävät kuitenkin vain ja ainoastaan alueen länsiosassa, jossa on vähemmän ulkoiluteitä ja polkuja kuin maaston itäosassa. Omatoimisuuden ansiosta myös lähtö ja maali ovat maaston länsiosassa.

Ratojen pituudet vaihtelevat AB-radan 5,8km ja EF-radan 3,9km välillä. Radat ovat tyypiltään keskimatkan ratoja tarjoten erilaisia haasteita koko matkalle. Koska ratoja on tällä kertaa vain kolme, jokaisella radalla on kokonaan omat rastinsa. Rasteja on kuitenkin paikoitellen lähekkäin, joten koodi on syytä tarkistaa.

Ratojen taitotasot ovat Firmaliigan A, C ja E ratojen mukaiset. AB sekä CD-radat ovat täysipainoista haastavaa suunnistusta koko matkan ilman kompromisseja. EF-rata voi tuntua varsinkin F rataan tottuneille suunnistajille tavallista haastavammalle. Useammille EF-radan rastiväleille on kuitenkin tarjolla pidempi polkukierto tai selkeä viimeinen varma ennen rastia.

Jyrki Louhi
ratamestari