Kevään 2020 Firmaliiga kisataan omatoimisesti, katso yleiset ohjeet poikkeusjärjestelyihin.

Ei kisakeskusta. Pysäköinti omatoimisesti ja turvallisesti sallituille paikoille.

 

Firmaliiga kisa

Kisaohjeet

Opaskartta kisapaikalle löytyy kisakartan peittävästä ohjesivusta.

Lähtö ja maali noin 1km Pirttimäen ulkoilumajalta länteen, Pirttimäki-Solvalla ulkoilureitin varrella, sijainti merkitty opaskarttaan. Lähin ison maantien kohta Bodom-järveä kiertävällä Kunnarlantiellä.

 

Ratamestari Riikka Otsamo

Kartta

  • AB ja CD: Pirttimäki-Pitkäjärvi, 1:10 000, 5m
  • EF: Pirttimäki-Pitkäjärvi, 1:7500, 5m.
  • Rastimääritteet on painettu karttaan.

Radat

  • AB: 6.2km / 14 rastia
  • CD: 4.8km / 14 rastia
  • EF: 3.8km / 11 rastia

Lataa tulos

 

Ratamestarin terveiset

paratiisi

Kevät 2020 on ollut erilainen kevät. Sen lisäksi, että tänä vuonna on pitänyt etsiä tasapainoa koronamuutosten keskellä niin omassa elämässä kuin suunnistusmaailman käytänteissä, ratojen suunnittelu kulki omia polkujaan. Ensimmäinen kohdealueeni hylättiin maaston kulumisen ehkäisemisen ja lintujen pesimäajan rajoitusten vuoksi – hyvä niin! Toinen aluevaihto oli seurausta ketjureaktiosta, kun muidenkin tapahtumien maastoalueita jouduttiin vaihtamaan. Ensin uusi siirto harmitti, kun radatkin oli jo luonnosteltu, mutta lopputulos oli hyvä, sillä Pirttimäen pohjoisosa tarjoaa parasta Pirttimäkeä ja AB-radalla vähänkäytettyä alueen itäosaa.

Kaikilla radoilla tarvitaan rytminvaihtokykyä, rohkeutta ottaa helpot rastipisteet vauhdilla ja malttia hiljentää erittäin pienipiirteisillä ja jyrkillä kalliorinteillä. Tämä pätee myös lyhyimmällä ja helpoimmalla EF-radalla, jolla on sekä pyritty tarjoamaan ”kunnon” metsäsuunnistusta Pirttimäen hienoimmilla alueilla että mahdollistamaan tukeutumisen johdatteleviin ja/tai pysäyttäviin kohteisiin. Mieti, mikä on sinulle helpoin reitti, ennakoi seuraavat vastaan tulevat selkeät kohteet ja käytä kompassia varmistaaksesi oikean etenemissuunnan.

Keskimmäinen eli BC-rata on alusta loppuun nautinnollisen tekninen, suunnistusta parhaimmillaan. Vaikka karkeapiirteisimmillä alueilla rastipisteet on helppo ottaa vauhdilla, rastinväleillä on mahdollisuus ajautua reitiltä tai samaistaa isojakin kohteita.

AB-radasta ei selviä helpolla. Fyysistä haastetta ja monipuolisuutta tuovat jyrkännereunaiset ja pienipiirteiset mäet, Firmaliigaradoilla harvoin juoksua haittaavat hakkuutähteet ja sikinsokin maassa makaavat jättirunkoiset kuuset. Jos en säälinyt Firmaliigan juoksijoita viime vuonna, niin en taida tehdä sitä tälläkään kerralla.

Myrskyssä kaatuneita lahopuita on kaikilla radoilla paikoin paljon. Samalla kun ähellätte eteenpäin ketteryysradalla, kannattaa ihailla lahopuiden kääpiä ja menneen talven keleistä hyötyneiden sammalien vehreyttä. Hyvällä tuurilla löydätte bongaamani supikoiran vessan ja yhden kolmesta valkohäntäpeuran luurangosta.

Tässäpä minun koronakeväiset kuulumiset. Rentoudutaan luonnossa ja nautitaan yhdessä rastien löytämisestä!

Riikka Otsamo
ratamestari