Firmaliiga kisa

Syyskauden toinen kisa ti 20.8. Velskola – Saarijärvi. Ratamestari Jyrki Louhi, pomo Juha Muttilainen.

Kisakeskus Velskolan leirikeskus (Vääräjärventie 2, Espoo).

Pysäköinti Kisakeskuksen lähistöllä toimitsijoiden ohjauksen mukaan. Käyttäkää kimppakyytejä niin pääsemme sujuvammin suunnistamaan.

Lähdöt kello 16:45-18:30, ilmoittautuminen 16:30 alkaen. Maali sulkeutuu 20:00.

Radat A 6,2 km … F 3.6 km, kartoissa valmis ratapainatus ja muovitus. Kartta E ja F-radat 1:7500, muut 1:10 000.

Matka lähtöihin L1 (DEF)/L2 (ABC) 700m. Etämaali paluu tulospalveluun 600m.

Online-tulospalvelu, myös reittihärveli myöhemmin illalla.

Tarkista osallistujalistasta joukkueesi kokoonpano ja omat tietosi. Pyydä joukkueesi yhteyshenkilöä tekemään tarvittavat muutokset. Katso ohjeet kisaajille, jos Firmaliigan rutiinit ovat päässeet uniohtumaan kesän aikana.

Myös kuntoilijoille: 10e, Express 8e, alle 19v 3e, emit-laina 2e. Maksutavat: Käteinen, erilaiset liikuntasetelit sekä Iltarastit SALDO -sarjaliput ja -yhteisömaksut. Kartanmyynti vain kisakeskuksessa. Lue kuntoilijan ohjeet täältä.

 

Ratamestarin terveiset

ylänköFirmaliigan 2019 syksyn toinen osakilpailu juostaan haastavissa Velskolan maastoissa. Samassa maastossa järjestettiin Helsinki O-Gamesin pitkän matkan kilpailu kesäkuussa 2018. Kattava kuvaus maastosta löytyy HOG 2018 ratamestarien lausunnosta. Karkeasti kilpailumaaston voi jakaa kahteen perusmaastotyyppiin:
1. Avokallioalueet, joissa sekä näkyvyys että kulkukelpoisuus ovat hyviä
2. Mäkien väliset alueet, joiden kulkukelpoisuus ja näkyvyys on avokallioalueita huomattavasti huonompi. Vihreä on hyvin peitteistä.

Kartta on päivitetty 2018 ja kuvaa hyvin maastoa. On syytä huomata, että alle yhden metrin korkuisia kiviä ei ole merkitty karttaan kuvausohjeiden mukaisesti. Jossain kohdin alamittaisia kiviä on havaittavissa rastiväleillä ja niitä saattaa hetken luulla täysimittaisiksi. Epäselvänä polkuna merkityt polut ovat oikeasti epäselviä maastossa ja niiden yli saattaa juosta huomaamatta tai niiltä saattaa eksyä (nimimerkillä kokemusta on).

notkoRatojen suunnitteluun ovat vaikuttaneet jonkin verran Nuuksion kansallispuiston herkät alueet. Näitä alueita ei ole merkitty erikseen karttaan, mutta rastien ja rastivälien sijoittelussa ne on otettu huomioon niin että rasteja ei ole herkillä alueilla eikä optimi reitinvalinta kulje herkän alueen läpi. Karttoihin on merkitty muutama kiellettyalue asutuksien lähelle. Noudattakaa näitä kieltoja niin pääsemme jatkossakin suunnistamaan Velskolaan.

Ratojen pituudet vaihtelevat A-radan 6,2km ja F-radan 3,6km välillä. Radat ovat tyypiltään keskimatkan ratoja tarjoten erilaisia haasteita koko matkalle. Olen koittanut löytää jokaiselle radalle oman ilmeensä niin että eri radat kiertävät hieman eri maaston osissa. Jokaisella radalla on tarjolla muutama pidempi rastiväli. Valtaosalla radoista on myös tarjolla haastavia rinnerasteja ja rinnevälejä. Rasteja on maastossa runsaasti ja varsinkin ratojen alussa ja lopussa lähekkäin, joten koodi kannattaa tarkistaa.

rinneLopuksi vielä muutama vinkki aloitteleville suunnistajille Velskolan maastoon. Maasto on melko mäkistä ja mäkien väliset alueet ovat pääosin hyvin peitteisiä. Pitkään päätyyn taktiikka ei Velskolassa toimi kovin hyvin, vaan on koko ajan tiedettävä missä menee ja minne on seuraavaksi menossa. E- ja F-radoilla on tarjolla runsaasti erilaisia polkukiertoja, joita aloittelijoiden kannattaa hyödyntää.

Jyrki Louhi
ratamestari

 

Ratapituudet

  • A-rata 6,2 km / 12 rastia, lahtö 2
  • B-rata 5,6 km / 9 rastia, lahtö 2
  • C-rata 5,0 km / 9 rastia, lahtö 2
  • D-rata 4,6 km / 9 rastia, lahtö 1
  • E-rata 4,1 km / 8 rastia, lahtö 1
  • F-rata 3,6 km / 8 rastia, lahtö 1

Rastimääritteet on painettu karttaan, ei irrallisia määritteitä. Kisajoukkueissa juoksevat voivat halutessaan käyttää emit-tarkistuslipukkeita, tarvikkeet lähdöissä.

Lisää maastokuvia Firmaliigan fb-sivulla.

 

Opaskartta

opaskarttaSiirtymä lähtöön 700m, lähdöt vierekkäin, viitoitus teiden ja polkujen risteyksissä.

Paluu etämaalista 600m, kulku tietä pitkin. Muista emit-luku tulospalveluun kisakeskuksessa.