Firmaliigan kevätkauden avaus ti 7.5. Nettaa – Sorvalampi. Ratamestari Raino Lampinen, pomo Arsi Veikkolainen.

Kisakeskus Rödskogs skola (Nettaa), Snettansintie 41.

KAIKKI PYSÄKÖINTI NETTAALLA koulun hiekkakentällä sekä läheisellä pellolla, josta kävelymatka kisakeskukseen 300m. Kaikki autot mahtuvat Nettaalle, ei apuparkkeja.

Lähdöt kello 16:45-18:30, ilmoittautuminen 16:30 alkaen. Maali sulkeutuu 20:00.

Radat A 5,8 km … F 3.7 km, kartoissa valmis ratapainatus ja muovitus.

Matka lähtöihin L1 (DEF) ja L2 (ABC) 1100m. Etämaali paluu tulospalveluun 1300m.

Online-tulospalvelu, myös reittihärveli myöhemmin illalla.

Tarkista osallistujalistasta joukkueesi kokoonpano ja omat tietosi. Pyydä joukkueesi yhteyshenkilöä tekemään tarvittavat muutokset. Katso ohjeet kisaajille, jos viime syksyn järjestelyt eivät ole ihan tuoreessa muistissa.

Myös kuntoilijoille: 10e, Express 8e, alle 19v 3e, emit-laina 2e. Maksutavat: Käteinen, erilaiset liikuntasetelit sekä Iltarastit SALDO -sarjaliput ja -yhteisömaksut. Kartanmyynti vain kisakeskuksessa. Lue kuntoilijan ohjeet täältä.

 

Ratamestarin terveiset

Firmaliigan kausi avataan Espoon Nettaan (Snettans) kylässä ja radat kiemurtelevat kokonaan Snettansin tilan mailla samassa maastossa, jossa järjestettiin mm. vuosien 2004 ja 2013 Suunto Games -kilpailut.

Radat ulottuvat alku- ja loppuosiltaan sellaisiin maaston osiin, jotka ovat viime vuosina olleet harvoin käytössä Firmaliigassa tai Iltarasteilla. Alue on talousmetsää – lähtöjen ja maalin lähialueilla on jonkin verran risukkoa, mutta pääosin maastopohja on varsin mukavaa. Soita on vain nimeksi, jyrkkärinteisiä kalliomäkiä sitäkin enemmän. Jylhimpien kallioiden päältä löytyy paikoin kilpikaarnamäntyjä ja kierteisiä kelopuita. Maastosta löytyy pari metsätietä, eri-ikäisiä metsäkoneiden ajouria sekä jonkin verran hirvieläinten ja muiden kulkijoiden polkuja. Kartalla on vanhastaan paljon varsin mataliakin kiviä ja jyrkänteitä.

Radoilla on yhteensä 41 rastia. Monet niistä ovat lähekkäisissä ryppäissä. Lyhyimmillä radoilla on monilla rastiväleillä tarjolla teitä tai ajouria käyttäviä kiertäviä reitinvalintoja ja useimmat rastit ovat jonkin rastinottoa helpottavan “kirkontornin” lähettyvillä. Kannattaa katsoa tarkkaan miltä kohdalta poikkeaa tieltä tai muulta uralta rastia kohti . Rastiväleiltä kyllä löytyy pitkittäisiä rasteille ohjaavia kohteita (traktoriuria, mäen ja suon reunoja, ojia, isoja notkoja).

Tapahtumassa on kolme eri viimeistä rastia eikä niiltä ole viitoitusta maaliin. Viimeisten rastien ja maalin välisen reitin sivustalla on osin kielletyn alueen nauhalla rajattu ja karttaan kiellettynä merkitty viljelys.

Raino Lampinen
ratamestari

(F-rataa on muokattu ratamestarityön jälkeen)

Ratapituudet ja maastokuvia

  • A-rata 5,8 km / 16 rastia, lahtö 2
  • B-rata 5,2 km / 16 rastia, lahtö 2
  • C-rata 4,9 km / 12 rastia, lahtö 2
  • D-rata 4,3 km / 13 rastia, lahtö 1
  • E-rata 3,9 km / 9 rastia, lahtö 1
  • F-rata 3,7 km / 10 rastia, lahtö 1

Rastimääritteet on painettu karttaan, ei irrallisia määritteitä. Kisajoukkueissa juoksevat voivat halutessaan käyttää emit-tarkistuslipukkeita, tarvikkeet lähdöissä.

  

 

Opastekartat

Olemme vieraana uudella alueella, pidetään yhdessä huolta suunnistajien hyvästä maineesta. Tiellä liikkuu lapsia, hevosia, pyöräilijöitä sekä maatalouskoneita ja suunnistajia. Huomaa nopeusrajoitus 30km/h Nettaalla.

KAIKKI PYSÄKÖINTI NETTAALLA. Pysäköinti ehdottomasti vain ohjauksen mukaan. Pysäköintialueet koulun hiekkakenttä kisakeskuksen vieressä sekä läheinen pelto Luukintien risteyksessä, matka kisakeskukseen 300m. Kaikki autot saadaan mahtumaan näille uusille alueille, ei apuparkkeja.

Siirtymä lähtöön 1100m on viitoitettu, kulje tien vasenta reunaa. Lähtöalue puron ylityksen jälkeen on ahdas.

Paluu etämaalista 1300m viitoitettu, samaa reittiä purosta alkaen. Muista emit-luku tulospalveluun kisakeskuksessa.