Firmaliiga syksyn finaali ti 28.8. Pirttimäki. Ratamestari Jyrki Louhi, pomo Juha Muttilainen.

Myös kuntoilijoille: 8e, alle 19v 3e, emit-laina 2e. Kartanmyynti vain kisakeskuksessa.

Kisakeskus Pirttimäen ulkoilualue (Kunnarlantie 110), tietyön vuoksi tavallistakin niukemmin pysäköintitilaa. Pirttimäessä myös suihkut ja saunat, varaa hetki jälkipeliin lauteilla. Pirttimäki kahvila Ukén palvelee klo 16-20.

TIETYÖ Rakenteilla oleva kevyen liikenteen väylä on syönyt ison osan Pirttimäen pysäköintipaikoista ja haittaa liikennettä Oittaan ja Pirttimäen välillä merkittävästi. AJO PIRTTIMÄKEEN vain Bodom-järven pohjoispuolelta Bodomintien kautta.

ETÄPYSÄKÖINTI ja autojen lastaus täyteen peltoparkissa Kaisankodin lähellä (Bodomintie 37). Pirttimäen parkkiin pääsee vain autoja, joissa on vähintään 4 henkeä kyydissä. Parkista 1000m Pirttimäkeen, ei bussikuljetusta.

Lähdöt kello 16:45-18:30, ilmoittautuminen 16:30 alkaen. Maali sulkeutuu 20:00.

Radat A 6.0 km … F 3.7 km, kartoissa valmis ratapainatus ja muovitus. Kartat kaikilla radoilla 1:7500.

Matka lähtöön L1 DEF 900m ja L2 ABC 1300m. Etämaali paluu kisakeskukseen tulospurkuun 900m.

Tarkista joukkueesi kokoonpano ja omat tietosi osallistujalistasta. Pyydä joukkueesi yhteyshenkilöä tekemään tarvittavat muutokset.

>> Firmaliigan ohjeet kisaajille   >> Kuntoilijan ohjeet   >> Online-tulokset

 

Finaalin jälkipelit heti Pirttimäen saunoissa

Reaktor tarjoaa Firmaliigan finaalin kunniaksi suihku- ja saunamahdollisuuden. Saunat sekä naisille (lauteille 6+, 3 suihkua, wc, pukuhuone) että miehille (lauteille 12+, 6 suihkua, wc, iso pukuhuone) sijaitsevat aivan kisakeskuksen vieressä.

Siirry lämpöiseen jälkipeliin samalla kun odotat joukkuetovereitasi tai lohkosi lopputulosta. ONLINE-tulospalvelun joukkuepisteet näyttävät Firmaliigan syyskauden kokonaispisteet reaaliajassa. Tarjoilemme kauden lopputulokset pian maalin sulkeutumisen jälkeen ja reittihärvelin hetkeä myöhemmin.

Siirtymät lähtöön kulkevat saunan vierestä, voit ohi mennessäsi jättää varusteet säilöön valmiiksi odottamaan.

 

Ratamestarin terveiset

Firmaliigan vuoden 2018 finaali käydään Pirttimäen maastoissa. Maasto on tyypillistä Nuuksion ulkoaluemaastoa ja lienee valtaosalle osallistujista tuttua. Kaikilla radoilla on käytössä mittakaava 1:7500.

Firmaliigan finaalin radat suuntaavat Pirttimäestä etelä-lounaaseen niin, että pisimmät radat (ABC) käyvät viime vuoden SM-viestin maastossa. Tarjolla on siis mäkiä, soita, ulkoiluteitä ja eritasoisia polkuja. Maastossa on muutama uudempi pieni hakkuu, joita karttaan ei ole merkitty.

Ratojen ohjeajat ovat 30-40 minuutin luokkaa ja ajallisesti kyseessä on keskimatkan suoritus. Ratojen puolesta tarjolla on kuitenkin mielestäni enemmän pitkän matkan tyyppistä suunnistusta. Radat on laadittu niin, että tarjolla on vaihtelevia rastivälejä, jotka koittelevat  kaikkia suunnistajan ominaisuuksia (vauhti, reitinvalintataito, rytminvaihto, kartanluku, suunnassakulku). Rasteja on monissa kohtaa lähekkäin, joten koodi kannattaa tarkistaa jokaisella rastilla, myös viimeisellä rastilla, joita on useita.

Lähtö ykköseen on matkaa 1km ja sieltä lähtevät radat kiertävät Pirttimäen maaston keskiosia. Kevään Firmaliigan palautteen ja tulosten perusteella E ja F sarjan ratojen alkuosat on laadittu selkeiksi ja turvallisiksi niin, että jokainen saisi hyvän alun suoritukseen. Varsinkin E ja F radoilla jokaisella rastivälillä on tarjolla selkeitä polku/ulkotie kiertoja kuitenkin niin, että kierto ei ole välttämättä nopein valinta.

Lähtö kakkoseen on matkaa noin 1,5km. Tarjolla on pitkiä reitinvalintavälejä, tarkkoja rastipisteitä, vaihtelevaa maastoa sekä muutama mäki kiivettäväksi. DEF radoilla kartan koko A4 ja ABC radoilla kartan koko on A3.

Jyrki Louhi
ratamestari

 

Ratapituudet

  • A-rata 6.0 km / 10 rastia, lahtö 2
  • B-rata 5.7 km / 8 rastia, lahtö 2
  • C-rata 5.3 km / 6 rastia, lahtö 2
  • D-rata 4.7 km / 7 rastia, lahtö 1
  • E-rata 4.1 km / 6 rastia, lahtö 1
  • F-rata 3.7 km / 5 rastia, lahtö 1

Rastimääritteet on painettu karttaan, ei irrallisia määritteitä. Rastikoodi on painettu myös rastipisteen viereen helpottamaan tarkistusta. Kisajoukkueissa juoksevat voivat halutessaan käyttää emit-tarkistuslipukkeita, tarvikkeet lähdöissä.

 

Opaskartat