Firmaliiga syksyn toinen kisa ti 21.8. Velskolan leirikeskus, kartta Sorvalampi (Luukin eteläosat). Ratamestari Einari Heinaro, pomo Arsi Veikkolainen.

Myös kuntoilijoille: 8e, alle 19v 3e, emit-laina 2e. Kartanmyynti vain kisakeskuksessa.

Kisakeskus Velskolan peltoparkissa (Velskolantie 20). Pysäköinti kisakeskuksessa sekä Velskolan leirikeskuksen alueella ohjauksen mukaan. Pysäköintitilaa on niukasti, käyttäkää kimppakyytiä ja täyttäkää autot matkan varrella.

Lähdöt kello 16:45-18:30, ilmoittautuminen 16:30 alkaen. Maali sulkeutuu 20:00.

Radat A 5.9 km … F 3.6 km, kartoissa valmis ratapainatus ja muovitus. Kartat EF 1:7500, muut 1:10000.

Matka lähtöön L1 DEF 300m ja L2 ABC 600m. Etämaali paluu kisakeskukseen tulospurkuun 700m.

Tarkista joukkueesi kokoonpano ja omat tietosi osallistujalistasta. Pyydä joukkueesi yhteyshenkilöä tekemään tarvittavat muutokset.

>> Firmaliigan ohjeet kisaajille   >> Kuntoilijan ohjeet   >> Online-tulokset

 

Ratamestarin terveiset

Firmaliigan syyskauden toinen osakilpailu juostaan Sorvalammen maastossa, joka on tuttu Luukin Iltarastien pidempiä ratoja juosseille. Kisakeskus sijaitsee kuitenkin Velskolassa, mikä on mahdollistanut uudenlaisen näkökulman ratasuunnitteluun. Tarjolla onkin varmasti uusia haasteita myös Iltarastikonkareille.

Sorvalampi on todellinen työmiehen maasto. Jyrkät penkat, hakkuut ja paikoin kivikkoinen pohja enteilevät sitä, että voittoajat tulevat olemaan normaalia pidemmät. A-radalla 40 minuutin alitus on kovan työn takana. Maaston luonteesta johtuen kiertävät reitinvalinnat voivat kannattaa. Suosittelen siis tekemään rastivälisuunnitelmat huolella ja hakemaan mahdollisia kiertäviä reitinvalintoja myös melko kaukaa rastiväliviivasta.

Pidemmät radat (A, B ja C) tulevat testaamaan suunnistajan ominaisuuksia monipuolisesti. Tarjolla on tiukkoja rinnerasteja, reitinvalintaa ja rytminvaihtoa. Alussa otetaan luulot pois, joten olkaahan tarkkana heti K-pisteeltä lähtien. Silmät kiinni ja sinnepäin -taktiikalla ei tässä maastossa pärjää!

Lyhyemmät radat (D, E ja F) ovat kenties hieman normaalia haastavammat. Olen pyrkinyt suunnittelemaan rastivälit siten, että sarjojen kokeneimmat suunnistajat pääsevät hyödyntämään suunnistusosaamistaan, mutta kokemattomammille suunnistajille on tarjolla keino löytää rastille turvallisesti, kunhan sen vain oivaltaa. Radat eivät käy maaston haastavimmassa ja raskaimmassa osassa, mutta taitoa ja fysiikkaa testataan silti varmasti riittävästi.

Maastoon on tullut jonkin verran uusia avohakkuita, joista kaikki eivät ole ehtineet kartan uusimpaan päivitykseen. Huomioikaa tämä suunnistaessanne.

Toivotan kaikille taitoa ja tsemppiä tasapuolisesti!

Einari Heinaro
ratamestari

 

Ratapituudet

  • A-rata 5.9 km / 14 rastia, lahtö 2
  • B-rata 5.6 km / 12 rastia, lahtö 2
  • C-rata 5.0 km / 12 rastia, lahtö 2
  • D-rata 4.5 km / 9 rastia, lahtö 1
  • E-rata 4.0 km / 7 rastia, lahtö 1
  • F-rata 3.6 km / 7 rastia, lahtö 1

Rastimääritteet on painettu karttaan, ei irrallisia määritteitä. Rastikoodi on painettu myös rastipisteen viereen helpottamaan tarkistusta. Kisajoukkueissa juoksevat voivat halutessaan käyttää emit-tarkistuslipukkeita, tarvikkeet lähdöissä.

 

Opaskartat