Firmaliiga kevään finaali ti 22.5. Kattilajärvi. Ratamestari Riikka Otsamo, pomo Arsi Veikkolainen.

Myös kuntoilijoille: 8e, alle 19v 3e, emit-laina 2e. Kartanmyynti vain kisakeskuksessa.

Kisakeskus Kattilajärven hiekkakuopat (Kattilajärventie 23).

Pysäköinti Kattilajärven hiekkakuopat, erittäin niukasti pysäköintitilaa (Kattilajärventiellä aluepysäköintikielto, tienvarsipysäköinti on kielletty, pysäköi vain ohjaajan opastamana). Hyödyntäkää välipysäköinti Nuuksionmaja Brobacka (Nuuksionkuja 2), jossa mahdollisuus koota joukkue kasaan ja kerätä auto täyteen jo Nuuksiontien alkupäässä.

Lähdöt kello 16:45-18:30, ilmoittautuminen 16:30 alkaen. Maali sulkeutuu 20:00.

Radat A 6.1 km … F 3.3 km, kartoissa valmis ratapainatus ja muovitus. Kartat 1:10 000 paitsi E ja F -lohkoissa 1:7 500.

Matka lähtöön viitoitettu L1 DEF 200m ja L2 ABC 500m. Etämaali, paluu 400m.

>> Tarkista osallistujalistasta joukkueesi kokoonpano ja omat tietosi. Pyydä joukkueesi yhteyshenkilöä tekemään tarvittavat muutokset.

>> Firmaliigan ohjeet kisaajille   >> Kuntoilijan ohjeet

>> ONLINE-tulokset   >>> Firmaliigan yhteispisteet

 

Ratamestarin terveiset

Firmaliigan kevätkauden finaali suunnistetaan Kattilajärven pohjoisosan maastossa. Rastipisteet kävin varmistamassa reilussa 20-30 cm lumihangessa huhtikuun alkupuolella.Toukokuun lämpö on kuitenkin tehnyt metsästä etupainotteisen kesäisen, täysvihreän ja kuivan.Mäkialueiden pieniä soita ei soiksi erota kuin kuivuuttaan pöllyävästä rahkasammaleesta. Mäkien välisissä notkoissakaan ei tunne alkukesän viileyttä. Nautitaan kesästä – nyt se on hienoimmillaan!

Kummatkin lähdöt ovat lähellä ilmoittautumista, alueella, jonka kautta radat on totuttu vetämään maaliin ja jossa on suunnistajienkin jättämiä polkuja. A ja B radat tarjoavat matkan kertyessä nousua ja fyysisyyttä. Pienipiirteisten avokalliokalliomäkien lisäksi radat halkovat muodoiltaan köyhempien alueiden kautta yllyttäen suunnistajaa huolelliseen kompassin käyttöön. Rastinväliviivalla pysyminen on joillakin väleillä hyvä tavoite, osalla polku tai korkeimpien jyrkänteiden kiertäminen tuovat reitinvalintaa.

Lyhyet radat (D, E, F) kulkevat suunnistuksellisesti hieman helpommassa maastossa, missä on tarjolla enemmän polkuverkostoa ja johdattelevia kohteita kuten selkeitä suo- ja lampialueita. Tien ylityksen jälkeen maastossa kulkeva sähkölinja tarjoaa hyvän ”polun”. Rastipisteet ovat selkeitä. Helpoimmastakaan radasta ensikertalainen ei selviä ilman huolellista kartan suuntaamista heti rastilta lähtiessä, huolellista reitin suunnittelua selkeiden kohteiden kautta ja varmistamista matkan edetessä.

Radat hipaisevat kielletyiksi merkittyjä suo- ja suolampialueita. Kierretään nämä niin tossutkin pysyvät kuivina!

Hienoja suunnistushetkiä toivottaen,
Riikka Otsamo
ratamestari

 

Ratapituudet

  • A-rata 6.1 km / 13 rastia, lahtö 2
  • B-rata 5.3 km / 11 rastia, lahtö 2
  • C-rata 5.1 km / 13 rastia, lahtö 2
  • D-rata 4.7 km / 11 rastia, lahtö 1
  • E-rata 3.9 km / 10 rastia, lahtö 1
  • F-rata 3.3 km / 9 rastia, lahtö 1

Rastimääritteet on painettu karttaan, ei irrallisia määritteitä. Rastikoodi on painettu myös rastipisteen viereen helpottamaan tarkistusta. Kisajoukkueissa juoksevat voivat halutessaan käyttää emit-tarkistuslipukkeita, tarvikkeet lähdöissä.

 

Opaskartat

Ilmoittautumiseen jätetyt avaimet viedään säilytykseen tulospalvelupisteeseen.