Firmaliigan kevään toinen kisa 2018 ti 15.5. Haukkalampi (Högbacka). Ratamestari Raino Lampinen, pomo Arsi Veikkolainen.

Myös kuntoilijoille: 8e, alle 19v 3e, emit-laina 2e. Kartanmyynti vain kisakeskuksessa.

Kisakeskus Haukkalampi (Haukkalammentie 32), erittäin niukasti pysäköintitilaa.

Pysäköinti Solvalla laskettelurinne (Nuuksiontie 82) josta nonstop-bussikuljetus kisakeskukseen. Haukkalammelle pääsee vain rajoitettu määrä autoja joissa on vähintään 4 henkeä kyydissä.

Lähdöt kello 16:45-18:30, ilmoittautuminen 16:30 alkaen. Maali sulkeutuu 20:00.

Radat A 5,7 km … F 3.5 km, kartoissa valmis ratapainatus ja muovitus.

Matka lähtöön L1 DEF 2300 ja L2 ABC 2000m.

Etämaali Högbackassa, paluu kisakeskukseen 2000m (emit-purku, tulokset), josta 1700m takaisin samaa reittiä kuin lähtöön mennessä.

>> Tarkista osallistujalistasta joukkueesi kokoonpano ja omat tietosi. Pyydä joukkueesi yhteyshenkilöä tekemään tarvittavat muutokset.

>> Firmaliigan ohjeet kisaajille   >> Kuntoilijan ohjeet   >> ONLINE-tulokset

 

Ratamestarin terveiset

Olen syystalvesta 2015 tehnyt Kattilantien pohjoispuoliseen maastoon noin 45 kävelyretkeä. Olin Suunto Games -kilpailun ratamestarina vuonna 2016 ja viime vuonna Firmaliigan ratamestarin (Ville Lampinen) apulaisena. Maasto on tullut sitä myötä varsin tutuksi. Suunnistustapahtumia siellä ei noiden kahden mainitun lisäksi ole viime vuosina järjestetty. Nyt yritän pyörittää suunnistajia ainakin jossain määrin sellaisilla nurkilla, jotka vuosina 2016 ja 2017 jäivät pimentoon.

Radat sijoittuvat kokonaisuudessa Nuuksion kansallispuiston alueelle – ykköslähtö ja maali ovat nipin napin Espoon puolella, muuten liikutaan Vihdissä. Maaston kuvausta voi kurkistaa vuoden 2016 Suunto Games -sivustolta.

Radat ovat tällä kertaa viime vuosien tekeleitäni vähärastisempia: kaikkiaan käytössä 30 rastia, 7 – 9 rataa kohti. A-, B-, C- ja D-radoilla on yksi ainakin 1200 – 1500 metriä pitkä rastiväli, E- ja F-radoilla ainakin 700 metrin pituinen. Pääosa muistakin rastiväleistä on yli 500 metrin pituisia. Suorin reitti ei ole aina paras.

Kehotan katsomaan ainakin viimeisen rastin koodia. Tällä kertaa kun on käytössä kolme eri viimeistä rastia: kaikki kiviä (kaksi liki näköetäisyydellä toisistaan) eikä maaliin ole viitoitusta viimeiseltä rastilta.

Pulmonaria obscura (Boraginaceae) (Nuuksio national park, Vihti, 20180513)Nyt ei tarvitse hytistä viilenevässä kevätillassa. Tiistai-illaksi luvataan mukavaa 26 – 28 asteen lämpötilaa. Kun jo lähtöönkin on varsin pitkä matka, niin kannattaa varmaankin ottaa jotakin juomaa mukaan ainakin lähtöpaikalle asti. Takavuosina kuulemma teipattiin evääksi suolakurkkuja selkään, sitäkin voi kokeilla ellei keksi muuta konstia.

Käki kukkuu, rohtoimikät kukkivat Iso-Antiaksen koillispuolisen vanhan metsätien reunassa ja lämpöä riittää – mutta hyttyset eivät ole vielä ilmaantuneet kiusaksi!

Raino Lampinen
ratamestari

 

Ratapituudet ja maastokuvia

  • A-rata 5,7 km / 9 rastia, lahtö 2
  • B-rata 5,3 km / 9 rastia, lahtö 2
  • C-rata 5,0 km / 7 rastia, lahtö 2
  • D-rata 4,5 km / 7 rastia, lahtö 1
  • E-rata 4,1 km / 8 rastia, lahtö 1
  • F-rata 3,5 km / 8 rastia, lahtö 1

Rastimääritteet on painettu karttaan, ei irrallisia määritteitä. Rastikoodi on painettu myös rastipisteen viereen helpottamaan tarkistusta. Kisajoukkueissa juoksevat voivat halutessaan käyttää emit-tarkistuslipukkeita, tarvikkeet lähdöissä.

Högbackan karttapaloja ja maastokuvia Firmaliigan fb-sivulla.

Firmaliigan kisa 2017 Högbacka reittihärveli.

 

Opaskartat