>> Tulokset, väliajat, joukkuepisteet ja reittihärveli

Firmaliigan syyskauden avauskisa ti 15.8. Haukkalampi. Ratamestari Raino Lampinen, pomo Arsi Veikkolainen.

Myös kuntoilijoille: 8e, alle 19v 3e, emit-laina 2e. Kartanmyynti vain kisakeskuksessa.

Kisakeskus Haukkalampi (Haukkalammentie 32), erittäin niukasti pysäköintitilaa.

Pysäköinti Solvalla laskettelurinne (Nuuksiontie 82) josta nonstop-bussikuljetus kisakeskukseen. Haukkalammelle pääsee vain rajoitettu määrä autoja joissa on vähintään 4 henkeä kyydissä.

Välipysäköinti Nuuksionmaja Brobacka (Nuuksionkuja 2) mahdollisuus koota joukkue kasaan ja kerätä auto täyteen jo Nuuksiontien alkupäässä.

Lähdöt kello 16:45-18:30, ilmoittautuminen 16:30 alkaen. Maali sulkeutuu 20:00.

Radat A 6.0 km … F 3.6 km, kartoissa valmis ratapainatus ja muovitus.

Matka lähtöön L1 DEF 1500m ja L2 ABC 1100m.

Etämaali maastossa, paluu kisakeskukseen 1300m (emit-purku, tulokset) samaa reittiä kuin lähtöön mennessä.

 

>> Syksyn lohkojako ja osallistujalista  Tarkista joukkueesi kokoonpano ja omat tietosi. Pyydä joukkueesi yhteyshenkilöä tekemään tarvittavat muutokset.

>> Firmaliigan ohjeet kisaajille   >> Kuntoilijan ohjeet

>> Online-tulokset

 

Ratamestarin terveiset

Ajatuksenani on ollut viedä radat paljolti sellaisiin maaston osiin, joissa viime vuosina Firmaliigan radoilla ei ole suunnistettu vuosina 2014 – 2016. Jotta tämä onnistuisi ovat niin lähdöt ja kuin maalikin reilun kilometrin päässä kilpailukeskuksesta. Kävin katsomassa rastipaikkoja talvella ja alkukeväällä ja radat olivat valmiina toukokuulla.

Vähä-Haukkalampi, kuva Raino Lampinen

Heinäkuun lopulla pitkällä Pohjois-Suomen matkalla ollessani sain tietooni, että kaikkia ratoja piti maaston oletetun kulumisen välttämiseksi muuttaa useissa paikoissa. Poikani Ville (Firmaliigan ratamestari mm. Haukkalammella 2016) muokkasi radat siksi osittain uusiksi. Vaadittujen muutosten myötä kaikkien ratojen loppuosassa ei päästäkään kulkemaan jyrkänteiden välistä polkua notkon yli viimeisille rasteille vaan joudutaan etsimään kulkutie hankalasta maastosta korkeiden jyrkänteiden lomasta.

Haukkalammen liepeillä suunnistaneet tietävät mitä odottaa – itäosassa paikoin tiheääkin kuusikkoa ja Vähä Haukkalammen länsipuolisen jyrkän rinteen yläpuolella tasaista helppokulkuista kuivaa kangasta. Suunnista loppuun asti: viimeisiä rasteja on useita eikä maaliviitoitusta tarjota avuksi.

Raino Lampinen
ratamestari

 

Ratapituudet

  • A-rata 6.0 km / 10 rastia, lahtö 2
  • B-rata 5.6 km / 9 rastia, lahtö 2
  • C-rata 5.0 km / 9 rastia, lahtö 2
  • D-rata 4.5 km / 9 rastia, lahtö 1
  • E-rata 4.2 km / 8 rastia, lahtö 1
  • F-rata 3.6 km / 6 rastia, lahtö 1

Rastimääritteet on painettu karttaan, ei irrallisia määritteitä. Rastikoodi on painettu myös rastipisteen viereen helpottamaan tarkistusta. Kisajoukkueissa juoksevat voivat halutessaan käyttää emit-tarkistuslipukkeita, tarvikkeet lähdöissä.

 

Opaskartat