>> Tulokset, väliajat, joukkuepisteet ja reittihärveli

Firmaliigan kevään toinen kisa 2017 ti 16.5. Haukkalampi (Högbacka). Ratamestari Ville Lampinen, pomo Arsi Veikkolainen.

Myös kuntoilijoille: 8e, alle 19v 3e, emit-laina 2e. Kartanmyynti vain kisakeskuksessa.

Kisakeskus Haukkalampi (Haukkalammentie 32), erittäin niukasti pysäköintitilaa.

Pysäköinti Solvalla laskettelurinne (Nuuksiontie 82) josta nonstop-bussikuljetus kisakeskukseen. Haukkalammelle pääsee vain rajoitettu määrä autoja joissa on vähintään 4 henkeä kyydissä.

Välipysäköinti Nuuksionmaja Brobacka (Nuuksionkuja 2) mahdollisuus koota joukkue kasaan ja kerätä auto täyteen jo Nuuksiontien alkupäässä.

Lähdöt kello 16:45-18:30, ilmoittautuminen 16:30 alkaen. Maali sulkeutuu 20:00.

Radat A 6,1 km … F 3.6 km, kartoissa valmis ratapainatus ja muovitus.

Matka lähtöön L1 DEF ja L2 ABC 2300m.

Etämaali Högbackassa, paluu kisakeskukseen 2000m (emit-purku, tulokset), josta 1700m takaisin samaa reittiä kuin lähtöön mennessä.

>> Tarkista osallistujalistasta joukkueesi kokoonpano ja omat tietosi. Pyydä joukkueesi yhteyshenkilöä tekemään tarvittavat muutokset.

>> Firmaliigan ohjeet kisaajille   >> Kuntoilijan ohjeet.

 

Ratamestarin terveiset

Kevään toinen Firmaliigan osakilpailu suunnistetaan 16.5. Högbackassa, Nuuksion kansallispuiston suunnistajalle varsin vieraassa kolkassa. Osaa maastosta käytettiin viime vuonna Suunto-Games -kilpailuissa, mutta Firmaliigan radat suuntautuvat myös sellaisille alueille, joita viime kesän kilpailijat eivät päässeet näkemään. Uskon, että osallistujien joukossa on monia, jotka suunnistavat Högbackan vaativiin maastoihin ensimmäistä kertaa.

Maasto on hyväkulkuista ja korkeuseroiltaan maltillista: suurin yksittäinen nousu on noin 30 m ja maaston matalimman ja korkeimman kohdan välillä on noin 40 metriä. Näkyvyys vaihtelee suuresti. Mäkien päällystät ovat mäntyvaltaisia ja kallioisia, kun taas alavammat alueet ja rinteet ovat pitkälti kuusimetsää, jolloin ne voivat olla hyvinkin peitteisiä. Yksittäiset kallioalueetkaan eivät ole kovin laajoja tai yhtenäisiä, vaan ne koostuvat useista pienehköistä avokalliolaikuista, joten maasto ehkä poikkeaa hieman tyypillisestä ja tutummasta Solvallasta tai Ruuhijärvestä. Lisätietoa maastosta: SG 2016 rm lausunto

Koska osakilpailu käydään osittain Nuuksion kansallispuiston alueella, on luonnollista, että kulumiselle arkoja luontokohteita tulee suojella erityisellä huomiolla. Kaikkien ratojen loppupuolella on useita karttaan kielletyiksi alueiksi merkittyjä soita, joille meno on kiellettyä. Maastoon alueita ei ole merkitty, joten jokaisen suunnistajan täytyy itse huolehtia alueiden koskemattomuudesta omalta osaltaan. Ratasuunnittelulla on pyritty välttämään soiden käyttöä reitinvalintana.

Toivotan kaikille nautinnollista suunnistusta ja onnistumisen elämyksiä.

Ville Lampinen
ratamestari

 

Ratapituudet

  • A-rata 6,1 km / 14 rastia, lahtö 2
  • B-rata 5,7 km / 11 rastia, lahtö 2
  • C-rata 5,0 km / 10 rastia, lahtö 2
  • D-rata 4,4 km / 9 rastia, lahtö 1
  • E-rata 4,0 km / 8 rastia, lahtö 1
  • F-rata 3,6 km / 7 rastia, lahtö 1

Lähdöt 1 ja 2 vierekkäin. Rastimääritteet on painettu karttaan, ei irrallisia määritteitä. Rastikoodi on painettu myös rastipisteen viereen helpottamaan tarkistusta. Kisajoukkueissa juoksevat voivat halutessaan käyttää emit-tarkistuslipukkeita, tarvikkeet lähdöissä.

 

Opaskartat