Topi Syrjäläiselle hopeaa SM-yöstä

Topi Syrjäläinen JWOC2017 viesti

Topi Syrjäläisen kauteen on mahtunut menestystä. Siihen voidaan lukea mm. Nuorten maailmanmestaruuskilpailut (JWOC2017) Tampereella kuin SM-hopea pitkällä – ja keskimatkalla sekä SM-viestikulta Tuomas Heikkilän ja Ollipekka Heikkilän kanssa. Laihian SM-yöstäkin tuli vielä hopeaa.

Mutta mitä Laihian yössä tapahtui, kun Espoon Suunnan Aleksi Sorsa voitti yö-mestaruuden sekunnin turvin ennen Topia ja pronssille juoksi myös Espoon Suunnan Lari Pernu 59 sekuntia hopeasta jääneenä?

Kilpailussa nimittäin oli draamaa alusta lähtien. “Pari ensimmäistä väliä oli hieman hätäisiä ja suunnan kanssa oli ongelmaa. Pidemmillä väleillä sain homman haltuun ja keskiosan vaikealla pätkällä suoriuduin ilman suurempia ongelmia”.

Vaikean alueen viimeinen rasti oli kuitenkin koitua kohtaloksi. “Siellä kosahti pahasti ja parin minuutin johto vaihtui puolen minuutin takaa-ajoasemaan”.

Mestaruuden karkaamisesta huolimatta Topi käänsi tilanteen positiiviseksi tunteeksi. “Ei riittänyt loppukiri tällä kertaa, vaan sekunnista jäi kiinni. Vähäsen harmittaa, mutta kauden kolmanteen hopeaan pitää olla tyytyväinen”.

Iltarastit 24.9. Luukki

>> Tulokset, väliajat ja reittihärveli

Iltarastit SUNNUNTAINA 24.9. Luukki – Halkolampi 10:00-11:30 (Reittiopas). Ratamestarit Ari Rantanen ja Teija Saari, pomo Sohvi Rajamäki.

Ennakkorekisteröinti: Iltarastit Express -kaistalle (ohjeet).

Maksu: 8€, alle 19v 3€. Emit-vuokra 2€. Maksutavat: Käteinen, erilaiset liikuntasetelit sekä Iltarastit Express -sarjaliput ja -yhteisömaksut.

Radat: 1.5, 3, 4, 4V, 5, 6, 7 ja 9km. Kaikki rastit painettu karttaan, yhdistä oman ratasi rastit.

Siirtymät lähtöön 1 1100m ja lähtöön 2 1400m. Paluu etämaalista 300m.

Maali suljetaan ja ajanotto päättyy 13:00. Tulethan ajoissa pois metsästä.

Luukin kartano tarjoilee suunnistajille keittolounaan erikoishintaan 6e ja pullakahvit 4e.

>> Iltarastikävijän ohjeet    >> ONLINE tulokset   >> Kalenteri

Seuraavaksi Iltarastit 1.10. Solvalla – Ruuhijärvi, kauden viimeinen Nuuksion maasto.

Pallomyllyyn

Vuoden 2016 kartta. Vihreä tekonurmi on pyörätuolillakin ajettavissa.

Sisäsuunnistuksen herkkua on jälleen tarjolla. Pallomyllyn kutsuu seitsemännen kerran koululaisia osallistumaan suunnistukseen, jota aiemmin käyneet kuvaavat laatusanoilla mieluinen, mielenkiintoinen, superhauska, mahtava, upea, hienosti organisoitu.

Helsingin Liikuntavirasto antaa jälleen koko Pallomyllyn käyttöömme syyslomaa edeltäväksi viikoksi eli 9. – 13.10.

Koulut voivat varata luokkakohtaisia aikoja koulupäivän aikana maanantaista perjantaihin periaatteella “nopeat syövät hitaat”. Viime vuonna osallistujia oli yli 20 koulusta 1700. Sen useampi ei valitettavasti mahdu mukaan ja moni aiemmin käynyt haluaa ehdottomasti taas mukaan. Toimi siis nopeasti!

(more…)

Olli ja Topi miehittivät podiumin – Matiakselle SM-kultaa!

Monta syytä hymyyn

 

Vas. Olli-Pekka Koistinen, Olli Ojanaho, Topi Raitanen Kuva: Markku Brummer

Olli Ojanaho suunnisti kultaa ja Topi Raitanen pronssia viikonvaihteen SM-sprinttikilpailussa. Helsingin Kannelmäessä miesten väliin kiilasi Hiidenkiertäjien Olli-Pekka Koistinen. Ollin ensimmäinen miesten sarjan SM-kulta tuli ehkä hieman yllättäen sprinttisuunnistuksesta ja vasta 20-vuotiaana. “Mestaruus tuntuu aivan älyttömän hyvältä,” iloitsi Olli SSL:n haastattelussa. 3000 m esteisiin keskittynyt Topi Raitanen onnistui jälleen suunnistuksen sprinttimatkalla jääden hopeasta ainoastaan kaksi sekuntia.

Monta syytä hymyyn Kuva: Markku Brummer

Matias Saloselle kultaa – junnuilla hyvä edustus finaaleissa

 

H20-sarjassa Ollipekka Heikkilä sijoittui 11. H18-sarjan mestariksi juoksi Matias Salonen ja seitsemänneksi Topias Niemi minuutin voittajasta jääneenä. Ville Mannonen taisteli hopealle H17-sarjassa, jossa Miika Tala ylsi plakettisijalle seitsemän. Annika Matilainen sijoittui kuudenneksi D18-sarjassa, kuten Venla Turakainen sarjassa D17. Juulia Tala ylsi kymmenen joukkoon D14 sarjassa sijoittuen kahdeksanneksi. Finaalipaikan saivat  myös Tuomas Heikkilä, Kaarel Vesilind, Lauri Syrjäläinen, Atte Ikola, Luca Kallela, Essi Roininen, Oona Mustonen, Sanni Mäkinen ja Venla Salonen, Minja Nietula ja Emilia Tala.

Suomen mestari – Matias Salonen (H18). Hopeaa Juha Lilja TP ja pronssia Aleks Hiidenhovi MS Parma Kuva: Markku Brummer

Iltarastit 18.9. Paloheinä

>> Tulokset ja väliajat

Iltarastit 18.9. Paloheinän ulkoilumaja 16:30-18:30 (Reittiopas). Ratamestarit Topi, Anssi ja Tuija Raitanen, pomo Markku Arjamaa.

Ennakkorekisteröinti: Iltarastit Express -kaistalle (ohjeet).

Maksu: 8€, alle 19v 3€. Emit-vuokra 2€. Maksutavat: Käteinen, erilaiset liikuntasetelit sekä Iltarastit Express -sarjaliput ja -yhteisömaksut.

Radat: 1.5, 3, 4, 5, 6, 7 ja 9km. Valmis ratapainatus (ei piirretä). Lisäksi Taitotreenit 4 ja 6km suuntaharjoitus  >> Lue vinkit

Maali suljetaan ja ajanotto päättyy 20:00. Huomaa syyskuun pimeämmät illat ja tule ajoissa pois metsästä.

UUTTA Iltarasteilla: Taitotreenit on Iltarastien erikoiskartta, jonka karttapohjaa on käsitelty tiettyyn harjoitukseen sopivaksi. Treenikartalla tuttukin maasto tarjoaa aivan uusia haasteita.

>> Iltarastikävijän ohjeet   >> ONLINE tulokset   >> Kalenteri

Seuraavaksi Iltarastit sunnuntaina 24.9. Luukki klo 10:00-11:30