Mikko Saloselle Suomen Suunnistusliiton kultainen ansiomerkki

Kultainen ansiomerkki myönnetään erittäin ansiokkaasti suomalaisen suunnistuksen hyväksi toimineelle henkilölle. Mikko Salonen täyttää hienosti nämä kriteerit. Mikolla on meriittejä niin valtakunnallisesti kuin kansainvälisestikin katsottuna. Vuodet 2010-2017 Mikko toimi Suomen Suunnistussäätön hallituksen jäsenenä. Tuona ajanjaksona säätiön toiminta kehittyi koko ajan. Kansainvälisesti Mikko on edustanut Suomea Kansainvälisessä Suunnistusliitto IOF:ssä, ensin vuodesta 2008 alkaen Suunnistus-komission jäsenenä ja puheenjohtajana ja sitten vuodesta 2014 alkaen IOF:n hallituksen jäsenenä sekä vuoden 2016 alusta alkaen IOF:n varapuheenjohtajana. Kaikissa näissä edustustehtävissä Mikko on lukuisin eri tavoin vienyt eteenpäin suunnistusta yleisesti sekä erityisesti Suomelle tärkeitä näkökulmia painottaen. (Mika Ilomäki, Suomen Suunnistusliitto)

“Arvostan suuresti tätä huomionosoitusta. Olen saanut olla monessa mukana suunnistuksen eteenpäin viemiseksi niin kansallisella kuin kansainvälisellä tasolla. Haluan kuitenkin muistuttaa, että mitään ei saada aikaan ilman hyvää yhteistyötä eri toimijoiden kanssa” (Mikko Salonen)

 

Joulumieltä ja suunnistuksen iloa

Taas on tilaisuus jakaa iloa ja hyvää mieltä koko kesäksi!

Joululahjakaupasta löydät Iltarastit Sarjalipun lisäksi myös suositut suunnistuskurssit Naisten Rastit sekä Jukola-Venlakoulu. Tilaukset toimitetaan henkilökohtaisina lahjakortteina.

>> Tästä joululahjakauppaan

 

P.S. Muista myös ajankohtainen Sarjalippu 2018 ennakkotilaus omaan käyttöösi, varsinkin jos sinulla on vuoden vaihtuessa vanhenevia liikuntaetuja.

Nuorten pikkujoulut


Suunnistuskoulun pikkujoulut järjestettiin vauhdikkaasti 30.11. Oulunkylän ala-asteella. Ohjelmassa olidonistien syöntiä tontturata, suklaan syöntiä, pakettien vaihtamista, karkkien syöntiä ja sarjakilpailumitalien jakamista, ja sai siellä mehua tai kahviakin. Moni kiitteli rentoa meininkiä. Ohessa muutamia kuvia. Mukavasti oli jälleen osallistuttu nuorten sarjakilpailuihin.

Jonkin verran mitaleita jäi jakamatta. Niitä voi tiedustella Syynöveltä, synnove.miettinen (at) helsinginsuunnistajat.fi. (more…)

Suomi 100 -suunnistus

Suomi 100 -suunnistus on ratamestari Atte Lahtisen juhlavuoden kunniaksi laatima vaativa suunnistusharjoitus Nuuksiossa. Pirttimäen suunnistuskartta on leikattu Suomen muotoon ja kartalle on sijoitettu 100 rastipistettä todellisten kuntien ja paikkojen kohdille.

Kaikkien sadan rastin kiertäminen radan mukaan tuottaa 18,3 km matkaa. 50 rastia kiertävä selviää vähemmällä. Reunoja pitkin 50 rastia keräämällä tulee 10,6 km. Haastetta lisäämään Lapin, Kainuun, Pohjois-Pohjanmaan sekä Pohjois-Karjalan maakunnista on poistettu polut muutamin poikkeuksin.

Harjoitus on käytössä ympäri vuoden. Rasteilla ei (ymmärrettävistä syistä) ole lippuja. Harjoitus on suunniteltu kokeneille suunnistajille mutta se soveltuu myös seikkailunhaluisille ulkoilijoille.

Suomi 100 -suunnistus harjoituskarttaa myyvät Pirttimäen kahvila (Kunnarlantie 110) ja Suunnistajan Kauppa (Museokatu 34). Kartan koko on A3 (1:10 000), hinta 8 euroa.

>> Lue lisää

Kuntosprintti 18.11. Ruoholahti

>> ONLINE-tulokset

Kuntosprintti lauantaina 18.11. Ruoholahdessa kello 14-16. Hieno alue keskellä kaupunkia ja nyt ilman lamppuleikkejä. Kerrostalo-, kauppakeskus- ja toimistokortteleita sekä yksi merkittävä vesieste ja runsaasti siltoja. Tuplausmahdollisuus! Voit juosta useamman radan samalla karttamaksulla. Radat on suunnitellut Hannu Lammi.

Aika lauantai 18.11. lähdöt klo 14-16

Paikka Ruoholahden ala-asteen koulu, (Santakatu 6, 00180 Helsinki)

Radat (A) 3.6 km ja (B) 3.1 km sekä (C) 1.8 km.

Tuplaus Radoissa on hajontaa niin, että voit juosta useamman radan samalla karttamaksulla.

Karttamaksu 15€, emit-laina 2€. Tapahtuman voi maksaa myös liikunta-, tyky- tms etuseteleillä, Iltarastit Express -sarjalipulla sekä yrityksen/seuran maksusopimuksella. Tapahtuma sisältyy Helsingin Suunnistajien jäsenetuihin.

Kulkuyhteydet katso Reittiopas. Pysäköinti omatoimisesti sallituille paikoille ympäristössä.
(more…)