Vuoden Helsingin Suunnistaja on Markku Arjamaa

Helsingin Suunnistajat toimii ahkerasti ja näyttävästi suunnistajan polulla lapsista huippusuunnistajiin. Tänäkin vuonna on suunnistajan polulle astunut monta aloittelijaa ja samaa polkua kulkeneet seuran miehet voittivat viestin SM-kultaa. Vaikka joukkueessa juoksi vain Arttu Syrjäläinen, Einari Heinaro, Topi Syrjäläinen ja Olli Ojanaho niin sen takana on monen muunkin seura-aktiivin panos.

HS järjesti tänä vuonna suunnistuksen maailmankupin osakilpailun – hienon kilpailun Tervalammin maastoissa ja tunnelmaltaan aivan upean sprinttiviestin Senaatintorilla. Tämän ohella olemme järjestäneet Iltarastit ja Firmaliigan ja seuran kuntosuunnistustapahtumissa on tehty yli 20 000 suoritusta.

Kiitoksia teille seurakaverit, te tämän kaiken ja sen muunkin olette toteuttaneet. Sanotaan se ääneen: me olemme hyviä yhdessä.

Tällaisen toimintavuoden jälkeen vuoden HS-läisen palkinto voisi mennä aika monelle seurassa. Kun asiaa pohdittiin hallituksessa valinta oli kerralla selvä ja yksimielinen.

Vuoden HS-läinen on ollut mukana itseorganisoituvana silmä-, jalka- ja käsiparina useamman vuoden. Hänet on nähty juoksuttamassa lapsia Pallomyllyssä ja koulujen labyrinttisuunnistuksissa päivästä toiseen, hänet tavattiin hommissa maailmankupin kisapaikoilla, mutta ennen muuta hänet on nähty Iltarastien ja Lähirastien toimitsijaringissä oli sää millainen tahansa. Tänä vuonna hän on vastannut suurimmasta osasta IR-pomovuoroista. Tällaisten seura-aktiivien kohdalla isommatkin sanat tuntuvat vaatimattomilta. Suuret kiitokset Markku Arjamaa.

 

Vuosikokousasiaa lähiaikoina jäsenpalvelussa

Teksti Jouko Lahtinen, puheenjohtaja

Kuva MS: Kuvassa Markku Arjamaa ja Jouko Lahtinen

Nuuksion Huurteinen 23.11.

Joko rogaining on tuttu? Katso tunnelmat ja maistiaiset YLE Areenasta. Lisää luonnossa liikkumisen herkkua tarjoaa Nuuksion Huurteinen lauantaina 23.11.2019 Nuuksion Solvallassa.

Helsingin Suunnistajien järjestämä tapahtuma on kaikille avoin. Tarjolla on kahden tunnin rogaining sekä pitkän matkan suunnistus 10 ja 21km radoilla Nuuksion kansallispuiston upeissa maastoissa.

Ilmoittaudu mukaan 17.11. mennessä (15€, tapahtumapaikalla 20€, karttoja rajattu määrä).

KATSO VINKIT  >> Nuuksion Huurteinen

Helsingin Suunnistajat – haku nuorten valmennusryhmään 2020 on auki 1.12.2019 asti

 

Helsingin Suunnistajien 14-18 -vuotiaiden (2002-2006 syntyneiden) nuorten valmennusryhmä on tarkoitettu motivoituneille SM-kisoissa kilpaileville, tai sinne haluaville nuorille suunnistajille. Nuorten ryhmävalmennus tarjoaa laadukkaita harjoituksia, leirejä ja kilpailumatkoja sekä tukea ja opastusta omatoimiseen harjoitteluun.

Ryhmään voivat hakea myös muut kuin Helsingin Suunnistajien urheilijat

Ryhmään valitsemisen edellytyksenä on nuoren oma halu kehittyä urheilijana, osallistua suunnistuksen kilpailutoimintaan Helsingin Suunnistajissa sekä sitoutua seuran ja ryhmän yhdessä laatimiin pelisääntöihin. Nuorten valmennusryhmän urheilijoiden kanssa tehdään urheilijasopimukset, joissa määritellään ryhmän toimintaan liittyvät keskeiset käytännöt sekä urheilijan ja seuran velvoitteet.

Vuoden 2020 toimintaan voi hakea mukaan alla olevan linkin kautta 1.12.2019 mennessä. Valinnat ryhmään tehdään joulukuun aikana. Ryhmään voi hakea myöhemminkin kauden aikana ottamalla suoraan yhteyttä ryhmän valmentajiin.

https://forms.gle/YvPyMEW47SY2RnDc9

(more…)

HS seuramestaruus 2019

Seuramestaruus

Seuramestis 2019 kympin kärki

Helsingin Suunnistajien seuramestaruus 2019 ratkottiin Lauttasaaressa isänpäivän aamuna 10.11. Ratamestari Atte Lahtinen oli suunnitellut sähäkän 1.8km sprintin “Myllykallion Myllytyksen”. Kisa käytiin tuttuun tapaan yhteislähtönä ja ajat on korjattu ikäsarjakertoimilla.

Seuramestariksi selvityi Annamari Vierikko perässään Lauri Kekoni sekä Kari Sane. Myllytyksen pohja-ajan 8:57 teki Luukas Valtonen.

Onnea voittajille ja kiitos kaikille osallistujille!

>> Kaikki tulokset   >> Online tulokset ja väliajat
(more…)

Omille poluille Paloheinässä

Polkujuoksureitit

Uusi palvelu Iltarastien polkujuoksureitit käynnistyi Paloheinässä. Reittimestari Jyrki Louhen suunnittelema “Jyrkin syyskiemura” on mukava lenkki tuttuun lähimaastoon lunta ja latuja odotellessa. Iltarastien suunnistuskarttaan on merkitty viivapiirroksena kuljettava reitti. Reitti kiertää ympäri Paloheinää polkuja pitkin isojen ulkoilureittien ulkopuolella.

Reitillä kulkeminen ei vaadi erityistä suunnistustaitoa, polkujen risteyksissä pitää kuitenkin olla tarkkana. Kompassia ei tarvita. Reittejä ei ole merkitty maastoon eikä reiteillä ole rasteja.

Karttamyynti Paloheinän ulkoilumajan kahvila, karttamaksu 10€. Reitin pituus 5-10km, neljä oikaisumahdollisuutta, joilla voit säätää reitin pituutta, kiertosuunta vapaa.

LUE LISÄÄ  >> Iltarastien polkujuoksureitit

Nuuksion Huurteinen 23.11.

HuurteinenNuuksion Huurteinen on Helsingin Suunnistajien järjestämä kaikille avoin tapahtuma Nuuksion Solvallassa lauantaina 23.11.2019. Tarjolla on pitkän matkan suunnistus 10 ja 21km radoilla sekä kahden tunnin rogaining Nuuksion kansallispuiston upeissa maastoissa.

Ratamestarina pyrin tekemään ennen kaikkea nautinnolliset radat, jotka hyödyntävät maastoa mahdollisimman monipuolisesti haastavuutta unohtamatta. Urjan kauniit rantapolut, tai Karjakaivon rannasta kohoava kalliomäki ei jätä taatusti ketään kylmäksi viileämpänäkään syyspäivänä.” kertoo Huurteisen radat mestaroinut Arttu Syrjäläinen.

Ilmoittaudu mukaan 17.11. mennessä (15€, tapahtumapaikalla 20€, karttoja rajattu määrä).

LUE LISÄÄ  >> Nuuksion Huurteinen