Matias Salonen pronssille koululaisten maailmanmestaruuskilpailuissa

Uusia ilonaiheita HS -suunnistuksessa. Suomea ja Mäkelänrinteen lukiota edustanut Matias Salonen suunnisti tänään pronssia Italiassa.

Isä Mikon mukaan Matias totesi juoksunsa jälkeen, että “Ei tullut mitään isoja virheitä, mutta joitakin pienempiä. Ainakin hopea olisi ollut otettavissa puhtaalla juoksulla”. Lisäksi sanoi, että “Juoksu oli raskasta. MM-kisojen oheisohjelmassa on ollut monia pitkiä seremonioita ja oheisohjelmaa, joten levätä ja palautua ei ole oikein ehtinyt aiemmista kisoista.”

Miika Tala nousi tuloslistalla viidenneksi ja Topias Niemi hienosti kymmenenneksi.

Lue lisää

HS matkaa 10Milaan

10Mila lähestyy – Kilpailu käydään 29.-30.4.2017 Göteborgissa

Ensin juoksevat nuoret startaten matkaan kello 10.30 paikallista aikaa. Vartin yli yksi virittyvät teräänsä maailman parhaat naisten viestijoukkueet. Miehet aloittavat illan lähestyessä lamppujumppansa. Yön syliin syöksyy valomeri kello 21.00.

Olosuhteet ovat tällä hetkellä Göteborgissa keväiset. Kilpailu käydään aivan kaupungin tuntumassa alueella, jossa juostiin O-Ringen 90-luvun alussa. Kamppailu voitosta on Göteborgissa taatusti kovaa. Uusia suunnistustarinoita ja -kokemuksia välittyy jälleen myös kotikatsomoihin. Kisojen webbi-TV:ssä on kommentaattorina nuorten olympiavalmentaja Antti Örn.

10MILA Webbi-TV / Kisasivu

Iltarastit 1.5. Solvalla laskettelurinne

Wapunpäivänä 1.5. Solvalla laskettelurinne 16:30-18:30 (Reittiopas). Ratamestari Minna Ryyppö, pomo Hilleriikka Vaho.

EnnakkorekisteröintiIltarastit Express -kaistalle (ohjeet).

Maksu: 8€, alle 19v 3€. Emit-vuokra 2€. Maksutavat: Käteinen, Smartum-, Tyky- ja Virike liikuntasetelit sekä Iltarastit Express -sarjaliput ja -yhteisömaksut.

Radat: 1.5, 3, 4, 4V, 5, 6, 7 ja 9km. Kaikki rastit painettu karttaan, yhdistä oman ratasi rastit. Kartta: Ruuhijärvi (Solvallan pohjoisosat). Lähtö 1 (1.5, 3, 4km) matkaa 700m ja lähtö 2 1000m.

Maali suljetaan ja ajanotto päättyy 20:00.

>> Iltarastikävijän ohjeet    >> ONLINE tulokset    >> Kalenteri

>> Reittihärveli Piirrä tai lataa oma reittisi. Seuraavat Iltarastit 8.5. Pirttimäki

Nuoremmilla myös hieno FinnSpring viikonloppu

Seuran huippujen tavoin, myös nuoremmilla nähtiin hyviä suorituksia FinnSpring viikonloppuna Mynämäellä.
Lauantain viesteissä oltiin mukana isolla porukalla, joista nuorten sarjoihin saatiin koottua yhteensä yksitoista kolmihenkistä joukkuetta. Tyttöjen ja poikien yhteisessä H/D14 sarjassa HS oli mukana peräti viiden joukkueen voimin. Viestin tiimellykseen mahtui jälleen kerran niin nappisuorituksia kuin niitä harmillisia pummejakin mutta kaiken kaikkiaan joukkueet suoriutuivat hienosti maaliin :-)
Mitaleille joukkueista ylsi 14-sarjan kolmikko Juulia Tala, Emilia Tala ja Minja Nietula kolmannella sijallaan.
Juho Länsiluoto, Lenni Kallela ja Vieno Ristimäki suunnistivat puolestaan viidenneksi 12-vuotiaiden sarjassa. Kuudennen sijan nappasivat sekä 10-12 sarjan joukkue Ruusu Laine, Väinö Länsiluoto ja Eino Ristimäki että poikien 15-18 sarjan joukkue Lauri Syrjäläinen, Atte Ikola ja Paavo Heinonen.

Sunnuntain henkilökohtaisilla matkoilla hopeaa seuralle toi Väinö Länsiluoto H10 rastireitiltä sekä Katarina Sallila D13-sarjassa, Veera Turakaisen ottaen samassa sarjassa pronssia. Kuuden sakkiin suunnistivat myös Emilia Tala ollen viides D14 sarjassa sekä Paavo Heinonen kuudennella sijalla H16 sarjassa.

Jeeeeee!

Einari Heinaro Huippuliigassa kärkikymmenikköön

Kuva: Matias Salonen (Silja-Rastit)

Hallitseva maailmanmestari, Norjan Olav Lundanes oli pitelemätön suunnistuksen huippuliigan toisessa osakilpailussa. Fredric Portinin ja Ranskan Frederic Tranchandin jälkeen Navin Olli-Markus Taivainen ylsi neljännelle sijalle. Tämän jälkeen 17.2 km:n radalla noin minuutin sisälle juoksi viisi suunnistajaa. Kotimainen arvokisojen näyttökilpailu huomioiden, Einari sijoittui viidenneksi.

“Tänään oli tosi hyvä suoritus, sain pidettyä sen koko matkan hallussa. Suunnistus sujui ja juoksu kulki oikeastaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Oli kyllä kiva huomata, että tästä se lähtee”, yhdeksänneksi yltänyt Eikka kommentoi maalissa.

 

Kuva. Harri Koski (Silja-Rastit)

Naisten Huippuliigan 11.7 km:n radalle startannut Pihla Otsamo totesi maalissa suunnistuksen sujuneen pääosin hyvin:”Pieniä harmillisia virheitä tuli. Yhdellä välillä aloin lukemaan väärää rastiväliä ja menetin samalla hyvää matkaseuraa. Loppua kohden olisi pitänyt löytää ylimääräinen juoksuvaihde, mutta toisaalta ihan hyvä matkavauhti.”

FinnSpringistä viestimenestystä

Kuva: Harri Koski (Olli Ojanaho, Ollipekka Heikkilä, Tuomas Heikkilä)

HS:n nuori kaarti viritti tänään leveän hymyn valmennusryhmässä sekä seuraväessä. Kauden alku on jo muutenkin näyttänyt, että monen kevätkunto on kohdallaan. Finnspringissä talven mittaan tehty työ ilmeni onnistumisina viestissä, laajalla rintamalla.

Paimion Rastin kivenkova kolmikko Portin, Lundanes ja Tranchand oli vielä tällä kertaa mahdoton lyötäväksi, mutta lähellä tuntumassa etenivät sijoillle 5. ja 7. juosseet HS:n joukkueet. Myös naisten sijoittuminen kahdeksanneksi ja nuorten taistelu (H15-18) sijalle kuusi illahdutti.

Kuva: Harri Koski (Aapo Summanen ja Riccardo Scalet palkittavina, missä Topi Syrjäläinen)

I ja II -joukkueen henkilökohtaiset ajat sijoittuvat pienen marginaalin sisälle. Huippuajat kellottivat Olli Ojanaho ykkösen ankkurina ja viikolla Helsinkiin saapunut Italian Riccardo Scalet kakkosen aloituksessa. Luukas Valtonen 3. joukkueessa ylsi myös kovaan vauhtiin ja debyyttinsä HS:n riveissä tehnyt tsekkiläinen juniori Otakar Hirs ilahdutti osuudellaan. HS6 -joukkueen Arttu ja Eikka keskittyivät huomisen Huippuliigan 17 km:n radalle ja juoksivat viestin pk-harjoituksena.

Kuva:Harri koski

Pihla Otsamo ja Anniina Suhonen pysyttelivät hyvin kärjen tuntumassa Anniinan tuodessa seuravärit neljäntenä vaihtoon. Ankkuriosuudella Elina Lammi joutui hieman taipumaan sijoituksen ollessa hyvä kahdeksas.

Kuva: Harri Koski