Iltarastit 30.5. Solvalla

30.5. Solvalla 16:30-18:30. Ratamestari Raino Lampinen, pomo Teijo Oksanen.

Katso oma aikataulusi Solvallaan: Reittiopas

Ennakkorekisteröinti Iltarastit Express -kaistalle auki su 20:00 asti (ohjeetmyös sarjalipun tilaukset). Saat vahvistuksen sähköpostilla, puuttuva sähköpostiosoite estää rekisteröinnin.

Rastit painettu karttaan, rata piirretään itse. Ratavaihtoehdot: 1.5, 3, 4, 4V, 5, 6, 7, 9 sekä pitkä 12km Jukolaan valmistautuville.

Iltarastikävijän ohjeet

ONLINE: tulokset, väliajat ja oma tuloskortti (online-lisätietoja)

Seuraavat Iltarastit 6.6. Salmin ulkoilualue. Koko kauden kalenteri.

Naisten Rastit III/2016

Ilmoittautuminen on käynnissä naisille kohdennetulle suunnistuskurssille, Naisten Rastit III / 2016.

*Ti 14.6.2016 klo 18-20
Pirkkolan liikuntapuisto, Helsinki

*Ke 15.6.2016 klo 18-20
Paloheinän ulkoilumaja, Helsinki

*Ma 20.6.2016 klo 17
Laakson ratsastusstadion, Helsinki

*Ma 27.6.2016 klo 17
Pirttimäen ulkoilumaja, Espoo

Ennakkoilmoittautuminen 13.6.2016 mennessä.
mailto: synnove.miettinen(at)helsinginsuunnistajat.fi tai puh. 040 512 3288

Tervetuloa!
Naisten Rastit III/2016 (pdf)

Topilta huippujuoksu EM-sprinttiviestissä

Nuoret urheilijat ovat nyt nousseet esiin niin suunnistuksessa kuin jääkiekossakin. Kestävyysurheilu -lehdessä Topin kova suoritus EM-sprinttiviestissä noteerattiin tähän tapaan:

”Toisella osuudella Suomen viestiä vei vielä juniori-ikäinen Topi Raitanen, joka teki huippujuoksun tuoden sinivalkoiset kärjessä vaihtoon.”

Valmentaja Antti Örnin mukaan Topin suoritus oli juuri sellainen, johon hän pystyy. Suoritus kovassa paikassa oli kokonaisuudessaan erinomainen ja meni täysin suunnitelmien mukaisesti.

“Asetelma lähdössä takaa-ajajana sopii kuin nenä päähän eikä itseluottamusta puutu – kuvia ei kumarrella. Osuuden loppu on aina Topin bravuuri. Tällä hetkellä ei taida löytyä suunnistajaa, joka pystyy viimeisellä puolella kilometrillä Topille kampoihin laittamaan.”

Nuorten MM-kilpailut kauden päätavoitteena

Aikuisten MC-kisat ja EM-kilpailut ovat olleet matkalla kohti päätavoitetta mukavaa ekstraa. Niistä on kertynyt kokemusta kovista kansainvälisistä kilpailuista. Toisaalta menestyminen ja erityisesti kovat juoksut, kuten nyt EM-sprinttiviestissä, toimivat oivana näyttönä valitsijoille aikuisten MM-kilpailuja ajatellen. Vaikka aikuisten kilpailuja ei ennen kautta päätavoitteeksi määriteltykään, olisivat ne valmentajan mukaan hieno mahdollisuus sekä tällä kaudella että myös tulevaisuuden kannalta.

“Toisena päätavoitteena Topin kanssa asetimme pääsemisen yleisurheilun EM-kilpailuihin Amsterdamiin. Tämän tavoitteen osalta tärkeimmät hetket ovat käsillä tulevilla viikoilla tulosrajan juoksemisen näkökulmasta. Näyttää siltä. että ainakin tulevan viikon kilpailu Belgiassa jää tällä erää väliin pienen jalkavamman vuoksi.”

 

Suunnistuksen EM-kisat, Tšekki, Sprinttiviestin tulokset (Lähde: SSL)

1) RUS 1.03.01 (Natalia Vinogradova, Gleb Tihonov, Andrei Hramov, Galina Vinogradova), 2) DEN 1.03.15 (Cecilie Klysner, Tue Lassen Sören Bobach, Maja Alm), 3) SUI 1.03.28 (Judith Wyder, Matthias Kyburz, Martin Hubmann, Rahel Friederich), 4) FIN 1.04.15 (Merja Rantanen, Topi Raitanen, Aleksi Niemi, Venla Harju), 5) CZE 1.04.45, 6) FRA 1.05.28.

Juttu Topista Helsingin Uutisissa

 

Suunnistusta ja hurvittelua Särkänniemessä

Seurabussi lähti aamuseitsemältä lauantaiaamuna 21.5. kohti Tampereen Särkänniemeä, jossa joka vuotiseen tapaan sprintattiin Kooveen järjestämät lasten ja nuorten Särkänniemi suunnistukset. Osa saapui paikalle omalla autolla. HS oli reissussa perinteiseen tapaan isolla joukolla ja mikä hienointa, myös ensikertalaisia oli mukana 😀

Kilpailu käytiin huvipuiston sokkeloisella alueella joten tarkkana sai olla viilettäessään pitkin Koiramäen kujia tai kääntyessään Tukkijoen kulmalta Hurrikaanille päin.

(more…)

Firmaliigan kevään finaali Luukin mäkisissä ja haastavissa maastoissa

Firmaliigan kevään finaalin ratamestarin Mikko Laakson vinkit Luukkiin 24.5.

 

Radat Kattilajärven tapaan suunniteltu helmikuussa, mutta tätä ratamestaria edes lumi ei estänyt ja rastipisteet kävin tarkastamassa jo hyvissä ajoin. Lumet ovat nyt tietysti lähteneet ja maasto alkaa olla jo vihreää. Lehdet heikentävätkin näkyvyyttä ja radat ovat ovat hieman haastavampia kuin rasteja tarkastaessa kuvittelin. (more…)