Topi Syrjäläinen vakuuttavalla suorituksella voittoon SM yössä

Topi Syrjäläinen yösuunnisti Suomen mestaruuteen 25.9. Anttolan Piilokorvessa haastavassa maastossa selkeällä marginaalilla, sillä hopealle tullut Espoon Suunnan Lari Pernu jäi Topille peräti kolme minuuttia. Pronssin vei Valkeakosken Hakan Aaro Aho. Kovin kaukana mitaleista eivät olleet neljänneksi sijoittunut Einari Heinaro ja kuudenneksi tullut Veli Kangas. Veli oli toiseksi viimeisellä rastilla vielä hopeassa kiinni, mutta harmittava virhe viimeiselle rastille tiputti sijoja alaspäin.

Korkeimmalla korokkeella nähtiin kuitenkin läpeensä onnellinen suunnistaja.

Topi, isot onnittelut Suomen mestaruudesta, miten suunnistus sujui ja miten olet valmistautunut kisaan?

“Kisan alussa oli pieniä hankaluuksia. Yritin ehkä suunnistaa vähän turhankin aggressiivisesti ja tein suuntavirheitä mutta perhosilta lähtiessä löysin hyvän rytmin. Siitä loppuun asti jaksoi taistella hyvin. Rata oli hieno. Kartanvaihdon jälkeinen pitkä väli oli yllätys mutta siitäkin selvisi kun katsoi reitinvalinnan maltilla. Valmistautumisen osalta se tietenkin on merkityksellistä että olen suunnistanut näissä maisemissa koko lapsuuden, sillä olen täältäpäin (Mikkelistä) kotoisin, mutta mutta kisaviikolla en tehnyt kuin yhden yötreenin ja tsekkasin että välineet toimii.”

Nuorten sarjoissa Emilia Tala tuli viidenneksi sarjassaan D20, samaten Lauri Lakanen viidenneksi sarjassaan H15 ja Jussi Raasakka (H20) sijalle 8.

Veteraanisarjoissa öisiä sankareita riitti monessakin sarjassa. Tässä mitalisijat: Kultaa Jouko Karjalainen (H80), Hopeaa Tapio Haarlaa (H35) ja Heidi Salonen (D50) ja pronssia Åge Liljeström (H75).

Onnittelut mitalisteille, plaketisteille ja hyvän suorituksen tehneille urheilijoille. Kiitos loistavista kisajärjestelyistä 90-vuotista taivaltaan juhlivalle Anttolan Urheilijoille sekä seuran tärkeälle kumppanille Lumonitelle!

Artikkelin kuva Timo Mikkola

Tästä tuloksiin

Lisää kuvia mitalisteista ja plaketisteista tulee tuota pikaa

Voittaja Topi Syrjäläinen, hopeaa EsSun Lari Pernu ja pronssia Valkeakosken Hakan Aaro Aho
Helsingin Suunnistajien tehokolmikko, vasemmalta Eikka, Topi ja Veli
Jouko Karjalainen kultaa H80
Lauri Lakanen (h15) 6. Kuva Ulla Klementtinen
Åge Liljeström H75, pronssia
D50 palkintojenjako, Heidi Saloselle hopeaa, pronssia Jaana Pietilä-Annala, kuvasta puuttuu voittaja Katja Mjösund. Kuva Mikko Salonen
H35 palkintojenjako, Tapio Haarlaa hopeaa, kultaa Lauri Oikarinen ja pronssia Petri Annila. Kuva Tiina Haarlaa