Koulusuunnistuksia ja koulukarttoja!

Helsingin Suunnistajat on mukana kouluissa tapahtuvassa suunnistusopetuksessa käytössä olevien resurssien puitteissa. Syksyllä 2022 seuralla on tarjota seuraavaa: kouluille päivitettyjä ja uusia koulu-ja pihakarttoja, Pallomyllyn labyrinttisuunnistusta, koulujen omissa tiloissa toteutettavia labyrinttisuunnistuksia ja opetuksen avuksi suunnistusopetusvideoita.

Myllypuron Pallomyllyn perinteinen sisäsuunnistusviikko 1 – 6 luokkalaisille on viikolla 41 eli 10. – 14.10. välisenä aikana. Koulujen omissa liikuntasaleissa toteutettavia labyrinttisuunnistuksia on mahdollista järjestää syysloman jälkeen eli viikosta 43 eteenpäin. Tiedustelut molempiin: koulusuunnistus@helsinginsuunnistajat.fi

Koulukarttoja on päivitetty ahkerasti tänäkin kesänä. Tällä hetkellä koulukarttoja / pihakarttoja on tarjolla peräti 24 kpl. Neljä uutta karttaa on vielä tulossa. Kartat ovat tulostettavissa pdf muotoisina täältä .

Suunnistusopetuksessa voi apuna hyödyntää näitä kivoja Ellenin videoita, jotka löytyvä Iltarastit youtubesta, aihetunnisteeella Lasten suunnistuskoulu. Aiheena ovat suunnistajan varusteet, karttamerkit, karttamerkkien kertaus, ja harjoitus, suunnanotto kompassilla ja kartan suuntaaminen.

Tiedustelut koulusuunnistukseen liittyen koulusuunnistus@helsinginsuunnistajat.fi.

Lasten rastit syksyksi ovat suunnitteilla, tulostettavat kartat ja radat tulevat tänne. Ehdotuksia uusista Lasten rastien sijainneista saa esittää toiminnanjohtaja@helsinginsuunnistajat.fi