45 -vuotista taivaltaan juhliva Firmaliiga liikutti jälleen yli 100 yritysjoukkuetta

Neljäskymmenesviides (45) vuosi Firmaliigaa saatiin eilen 30.8. päätökseen Luukissa Kimmo Liljeströmin taitoa ja fyysisyyttä vaativilla radoilla, jossa yritysjoukkueet ottivat toisistaan mittaa A, B, C, D, E ja F -lohkoissa. Vielä ehti vaikuttaa pisteisiin ja saada joukkuetta sijoitettua mahdollisimman hyviin asemiin yritysjoukkueiden pistesijoilla. Syksyn aiemmat osakilpailut ovat suunnistettu Espoon Haukkalammella (16.8.) ja Solvassa (23.8.).

Alustavien tulosten mukaan A-lohkon voitti tällä kertaa VTT 1. selkeällä piste-erolla toiseksi tulleeseen Avesport:iin ja kolmanneksi tulleeseen Metso Outotec joukkueeseen. B-lohkon voitti Fingrid 1, C-lohkon Aalto 3, D-lohkon NHG, E-lohkon Gofore ja F-lohkon HS Yhteislähtö 3. joukkue. Kauden yhteispisteiden perusteella kunkin lohkon kolme parasta joukkuetta nousevat lohkoa ylemmäs ja huonoimmat vastaavasti putoavat alemmas. Tänäkin vuonna jokaisessa lohkossa oli 19 – 23 joukkuetta. Jokaisessa joukkueessa on neljä jäsentä (kokoonpanot voivat vaihdella kisoittain) joista kolmen parhaan tulos huomioidaan pisteissä.

Joukkuetulokset syksy 2022 (Joukkuetulokset eivät ole vielä lopulliset vaan korjauksia voi tehdä 3.9. asti)

Firmaliiga on alkanut keväällä vuonna 1977. Yritysjoukkueille kehitetty Firmaliiga on idealtaan yhtä raikas ja ajankohtainen tänäkin päivänä. Suosio on pysynyt tasaisen hyvänä perustamisvuodesta alkaen. “Alunperin Reimo Uljaksen lopulliseen muotoonsa ideoiman Firmaliigan ajatuksena oli saada työpaikat maksamaan työntekijöidensä osallistuminen, mikä myös toteutui kymmenien osallistujajoukkueiden myötä heti alusta asti” (Lähde: Metsissä kuljimme kerran, Kalle Rantala 2018). Tänä päivänä hyvät maastot, laadukkaat ratasuunnittelut ja järjestelyt innostavat myös kuntoilijoita osallistumaan mukaan. Lisää Firmaliigan historiasta voi lukea täältä https://firmaliiga.fi/historia/.

Syksy- ja talvikauden jälkeen starttaa Firmasprintti keväällä 2023 ja Firmaliiga starttaa taukokuussa 2023. Joukkueiden yhteyshenkilöille lähetetään viestiä ilmoittautumisesta ja samat tiedot löytyvät ajallaan myös Firmaliigan sivuilta.

Artikkelin kuvassa REACTOR joukkueiden jäseniä (osallistuvat A- ja E-lohkoihin) käymässä läpi suunnistussuorituksiaan. “oli erilaista ja vaikeampaa maastoa kuin syksyn aiemmissa osakilpailuissa, silti meni ihan kohtalaisesti suoritukset ja jäi hyvä mieli. Ensi vuonna ehdottomasti taas mukana”. Alemmassa kuvassa maaliin tulleita osallistujia juomapisteella.