Topi tiistaina ekaan MM-starttiinsa

 

Suunnistuksen MM-kisat alkavat tänään maanantaina Norjan Sarpsborgissa avajaisseremonioilla. Ensimmäisenä kilpailuna juostaan keskimatkan karsinnan tiistaiaamuna alkaen klo 11 Suomen aikaa. Silloin kisansa starttaa myös ensimmäisissä MM-kisoissa suunnistava Topi Syrjäläinen.

Topin kisapaikka tuli yllätyksenä monille, sillä hän ohitti valinnoissa monia kevään maailmancupissa maastomatkoja juosseita. Valinta perustui loistavan juoksuun ratkaisevassa näyttökisassa Suonenjoella kesäkuun lopussa. Tulokset kisasta, GPS-seuranta.

 

Kysytäänpä viime hetken kommentit Topilta:

Onko valmistautuminen mennyt hyvin?

“On sujunut hyvin. Viimeistelyleirillä vaivannut pieni herkistävä flunssa on voitettu ja juoksu on kevyttä. Leireiltä on saanut hyvää itseluottamusta näihin maastoihin.”

Jännittääkö ensimmäinen MM-startti?

“En ainakaan vielä ole osannut alkaa jännittämään kisoja sen kummemmin. En muutenkaan ole jännittäjätyyppiä kisoissa, mutta eiköhän täällä viimeistään vikana iltana rupea vähän kutkuttelemaan.”

Mikä omasta mielestäsi on tärkein tekijä tämän kauden nousujohteisessa kehityksessä?

“Kehityksen taustalla on tottakai hyvin puhdas ja onnistunut harjoituskausi. Aiemmista vuosista poiketen onnistuin välttymään isommilta sairasteluilta ja pystyin harjoittelemaan säännöllisesti hyvillä määrillä.”

Millaisissa maastoissa kisat juostaan?

“Kisoissa on aika tyypillistä norjalaista maastoa. Melko raskasta ja suunnistuksellisesti haastavaa maastoa. Usein suoraan on paras, mutta eiköhän keskimatkallakin jotain reitinvalintaa nähdä.”

Karsintaa voi seurata IOF-livessä.

Keskiviikosta alkaen Yle näyttää kisoja myös TV2:lla:
Suunnistuksen MM, miesten pitkä matka ke 14.8. klo 14.30 · Yle TV2
Suunnistuksen MM, naisten pitkä matka ke 14.8. klo 18.10 · Yle TV2
Suunnistuksen MM, naisten keskimatka pe 16.8. klo 15.15 · Yle TV2
Suunnistuksen MM, miesten keskimatka pe 16.8. klo 19.00 · Yle TV2
Suunnistuksen MM, viestit la 17.8. klo 17.10 · Yle TV2
Suunnistuksen MM, viestit la 17.8. klo 19.10 · Yle TV2

×

Comments are closed.