Senaatintorilla 5 000 osanottajan suunnistusjuhla

MC sprinttiviestin voittajatMaailmancupin sprinttiviesti Senaatintorilla tiistaina oli kaikin puoli täysosuma. Upea kilpailu, äänekäs ja suurilukuinen yleisö, ja paljon innokkaita lapsia ja aikuisia kokeilemassa suunnistusta pääkaupungin keskustassa. Kaiken kruunasi upea sää. Ruotsin voitto viestissä tuli näyttävällä soolojuoksulla läpi kisan.

Tapahtumassa oli paljon muutakin kuin itse maailmancup. Kisaa ennen lasten labyrinttisuunnistuksessa tehtiin yli 200 suoritusta, saman verran kokeiltiin lähikortteleiden kaupunkisuunnistusta ja kisan jälkeen kisakartalla sprinttisuunnistusta kokeili huikeasti lähes tuhat innokasta liikkujaa. Yleisömäärä iltapäivän aikana kohosi hämmästyttävään 5 000 katsojaan! (Lukumäärä Helsingin kaupungin arvio.)

Helsingin Suunnistajat haluaa kiittää tekijöitään ja tukijoitaan kaiken tämän mahdollistamisesta. Kisa-alueita suurelta osin hallinnoivien Helsingin kaupungin ja Helsingin yliopiston tila- ja kiinteistötoimen yhteistyö ja luottamus oli välttämätöntä, jotta tapahtuma voitiin järjestää. Kiitos myös kaikille mukana olleille kilpailijoille, katsojille ja tapahtumien osanottajille mukana olemisesta ja upean tunnelman luomisesta!

MC SenaatintoriAlla linkkejä tuloksiin, kuviin ja uutisiin, joiden mukana pääsee uudelleen nauttimaan suunnistusjuhlan hienoista hetkistä.

Kuvia  –  Kilpailun tulokset  –  Helsingin Sanomat  –  Kestävyysurheilu  –  YLE:n TV-lähetys (YLE Areena)

 

Teksti: Henrik Tala

×

Comments are closed.