Kainuussa nautittiin hienoista maastoista ja auringosta


Kainuun Rastiviikko suunnistettiin tänä vuonna Sotkamossa, vuoden 2013 MM-kisoista tutussa Tipasojan nopeakulkuisessa kangasmaastossa. Aluetta halkoi iso harjualue, joten fyysistäkin haastetta viikolla riitti.

Sää suosi rastiviikkolaisia, kun kaikki neljä osakilpailua päästiin suunnistamaan sopivan lämpimässä +20 asteen auringonpaisteessa. Välipäivinä oli mahdollisuus sprinttisuunnistukseen ja Vuokatin alueen tarjoamat aktiviteetit tulivat varmasti monilla myös testattua. Helsingin Suunnistajia oli mukana viikolla aina rastireitti-ikäisistä varttuneempiin ja eliittisarjalaisista kuntosuunnistajiin ja seurateltoilla riittikin joka päivä iloista puheensorinaa, kun yhdessä pohdittiin oikeita reitinvalintoja.

Eliittisarjoissa Ville Mannonen otti hienosti kokonaiskilpailun voiton H20E sarjassa. Kymppisakkiin eliiteistä suunnistivat myös Väinö Ristimäki H16E 8. sijallaan ja Atte Ikola H18E 10. sijallaan. Poikien 14A-sarjassa Aapo Ikola oli kokonaiskilpailun toinen ja Kaisa Mäntylä otti voiton tyttöjen 17-20B sarjassa. Aikuisten sarjoissa Mika Malinen suunnisti voittoon H45AL-sarjassa ja Mikko Lassila toiseksi H35-sarjassa.

Kesän toinen rastiviikko FIN5 suunnistetaan Tahkolla 14.-19.7.

×

Comments are closed.