Jani Lakasesta HS:n tähtiseuravalmentaja

Suunnistuksen kaksinkertainen maailmanmestari Jani Lakanen liittyy lokakuussa HS:n valmennusportaaseen osa-aikaiseksi tähtiseuravalmentajaksi. Helsingin Suunnistajat sai Olympiakomitean lasten ja nuorten tähtiseurastatuksen vuonna 2018 ja huippusuunnistuksen tähtiseurastatuksen vuonna 2019. Uuden tehtävän painopisteenä on juuri nämä alueet.

 

Janin tehtäviin kuuluu ensisijaisesti sinisen ryhmän eli seuran huippuryhmän valmennusta. Tarkoituksena on tehostetulla leirivalmennuksella tukea seuran kärkisuunnistajia ottamaan viimeisiä askeleita kohti maailman kärkeä. Janin panoksella parannetaan leirien harjoitusten laatua sekä ohjataan leiritys paremmin kansainvälistä kisamenestystä palvelevaksi kokonaisuudeksi. Jani työskentelee myös seuran nuorten valmennuksen parissa alustavan suunnitelman mukaan leiri- ja kilpailuvalmentajana. Tehtävä rahoitetaan osittain Suunnistusliiton tähtiseuroille antamalla tuella.

Jani työskentelee tähtiseuravalmentajana oman toimensa ohella, eli pääosin viikonloppuaikoina. Päätyönään hän hoitaa valmennuskouluttajan tehtäviä Vierumäen urheiluopistolla.

Tuore tähtiseuravalmentaja on viimeisen viiden vuoden ajan edustanut tamperelaisen Kooveen edustusjoukkuetta. Joukkueen parhaita saavutuksia ovat olleet Jukolan viestin voitot vuosina 2016 ja 2018. Uuden tähtiseuravalmentajatehtävän myötä Jani perheineen siirtyy edustamaan Helsingin Suunnistajia.

Uudesta tehtävästa ja seurasta Jani on erittäin innoissaan: “Aloitin tänään maanantaina uudessa työssä valmentajakouluttajana Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä. Samalla olen iloinen uudesta oto-toimesta Helsingin Suunnistajien parissa. Näen synergiaa valmentajakouluttajan ja tähtiseuravalmentajan töissäni. Vanha kokemukseni yhdistyy uusiin haasteisiin, joita olen kaivannut. HS:llä on maailman huipun kynnyksellä olevia yksilöitä ja lupaavia nuoria, joiden kehitystä lähden hyvillä mielin tukemaan.”

Miesten viestijoukkueen Suomenmestariksi ankkuroinut maajoukkuesuunnistaja Olli Ojanaho odottaa hänkin jo innolla tulevia leirejä: “Mahtavaa saada kokenut huippusuunnistaja seuramme valmennustiimiin. Janilla on varmasti paljon annettavaa etenkin arvokilpailuihin valmistautumisesta. Kovakuntoisena hän pystyy myös varmasti juoksemaan harjoituksissa meidän urheilijoiden perässä ja antamaan palautetta.”

Puheenjohtaja Jouko Lahtinen haluaa  toivottaa Janin perheineen tervetulleeksi seuraan ja toteaa, että tähtiseuravalmentajan palkkaaminen tukee vahvasti seuran valmennustoiminnan peruspilareita, lasten ja nuorten valmennusta ja huippusuunnistajien tukemista maailman huipulle.

Sinisen ryhmän vastuuvalmentaja Henrik Talan mukaan Lakasen liittyminen HS:ään on merkittävä edistysaskel seuran valmennustyölle: ”Janin valmennusosaaminen ja pitkä kokemus huippusuunnistuksesta on meille todella arvokasta. Urheilijoillemme tulee aiempaa enemmän kansainvälisen tason vaatimuksia vastaavia leirejä ja harjoituksia. Harvassa ovat ne valmentajat Suomessa, jotka oman kokemuksensa nojalla voivat kertoa mitä esimerkiksi maailmanmestaruuden saavuttamiseen tarvitaan.”

×

Comments are closed.