HS yhdeksänneksi Nuorten Jukolassa


Nuorten Jukola, yksi junioreiden kauden kohokohdista kilpailtiin Turussa 24.8. aurinkoisessa säässä. Kilpailualueena toimi Impivaaran ulkoilualueen polkurikas ja hyväkulkuinen avokalliomaasto. Viesti oli järjestyksessään 34. ja sitä isännöi Turun Suunnistajat. Helsingin Suunnistajat oli ilmoittautunut tämän vuoden kilpailuun mukaan kuudella joukkueella mutta sairastapauksista johtuen yksi joukkue ei päässyt matkaan. Aikuisten Jukolan tavoin Nujussa kamppaillaan seitsemänhenkisin joukkuein. Osuudet on suunnattu 14-, 16- ja 18-vuotiaille.

Jännittävässä ja vauhdikkaassa viestissä HS1 taisteli itsensä hienosti palkittavien joukkoon sijalle 9. Viestiä veivät Väinö Ristimäki, Luca Kallela, Vieno Ristimäki, Eino Haara, Minja Nietula, Emilia Tala ja Lauri Syrjäläinen. HS2 sijoittui sijalle 30, HS3 sijalle 53 ja HS4 sijalle 88. HS5 joutui tällä kertaa keskeyttämään. Voiton nappasi niukasti Jämsän Retki-Veikot. Viestissä oli mukana yhteensä 160 joukkuetta.


Viimeistä vuotta Nujussa mukana olleet 18-sarjalaiset Lauri Syrjäläinen ja Atte Ikola ankkuroivat joukkueensa varmoin ottein maaliin. Laurin menoa päästiin seuraamaan koko osuuden ajan GPS:n välityksellä, kun ennakkosuosikkijoukkueet saivat ylleen GPS-liivit. -Kolmen viikon sairastelu painoi mutta rata oli onneksi helppo ja maasto tuntui tutulta vastaten aika pitkälle helsinkiläisiä avokalliomaastoja, Lauri kertoi kisan jälkeen tuntemuksiaan.  Atte puolestaan iloitsi maalissa voitettuaan kirikamppailun kilpaveljiään vastaan. -Metsässä mentiin yhtä matkaa letkassa mutta lopussa kaverit jäi taakse, Atte nauroi. Maasto oli Aten mielestä ihan hyvä, mutta alueen ristiin rastiin kulkevat lukuisat polut eivät niinkään miellyttäneet vaikka hallussa hyvin pysyivätkin.

Ensi vuonna Nujussa Mikkelissä onkin edessä historiansa suurin muutos, kun osuusjakoa ensimmäistä kertaa muutetaan. 14-ikäsille tulee yksi osuus lisää ja D16 sarja avaa viestin. Vuonna 2021 Valkeakoskella kokeillaan puolestaan järjestystä, jossa perinteisesti H16 aloittaa mutta ankkureina toimivat D18-sarjalaiset.

×

Comments are closed.