Edustusryhmä El Tiemblon kylässä: Vuorilta selvittiin ilman valjaita ja jäähakkuja

 Elina kiipeää rinnettä ylös nelivedolla. Vieressä retkikunta.

Helsingin Suunnistajien edustusryhmä leireili kaksi viikkoa Madridista länteen sijaitsevassa El Tiemblon kylässä. Edellisen kerran HS:n suunnistajia on leireillyt alueella vuonna -98. Mukana Espanjassa oli tällä kertaa 23 urheilijaa.

Maastot olivat todella upeat ja monipuoliset. Siellä oli mäntymetsää isoine kivipaasineen ja nopeakulkuista lehmien laidunmaata kiviröykkiöineen, 1600 metrissä sijaitseva Peguerinoksen metsä ja valtavat kalliovuoret sekä Burgohondon tukkoiset rinteet.

Vaikka ohjelma koostui pääasiassa suunnistustreeneistä, kävimme muutamalla pitkällä vuorilenkillä. Yhtenä päivänä suuntasimme mm. Pico Almanzorille, joka kohosi 2591 metrin korkeuteen. Siellä oli muitakin retkikuntia, mutta heillä oli kypärät, jäähakut ja turvavaljaat. Meidän porukka painoi päälle saakka suunnistuskengät jalassa. Maisemat huipulla olivat mahtavat ja monet kehuivat treeniä upeimmaksi juoksulenkiksi koskaan.

Pico Almanzor, kuva Matias Salonen

Pidimme oman porukkamme kesken muutaman leirikilpailun, minkä lisäksi yksi autokunnallinen avasi kilpailukautensa paikallisissa pikkukisoissa Toledon seudulla. HS niitti siellä menestystä Veli Kankaan voittaessa keskimatkan Einari Heinaron ollessa nopein iltapäivän sprinttikilpailussa.

Leiri oli kaikin puolin todella onnistunut ja koko porukka viihtyi hyvin El Tiemblossa. Kelit olivat yllättävän aurinkoiset koko reissun ajan, sadepäiviä ei ollut lainkaan. Hotellin iltakattaus oli joka päivä valtaisa, eikä leiriläisten tarvinnut elää nälässä. Lepopäivänä osa leiriläisistä kävi katsastamassa Real Madridin kotistadionin Santiago Bernabeun. Leirin viimeinen ilta kului myös jalkapallon parissa, kun pääsimme pelaamaan paikallisen nuorison kanssa pienellä pihakentällä.

Kirjoittanut Arttu Syrjäläinen

 

 

 

 

 

×

Comments are closed.