Myllyssä innostutaan hetkestä

14-vuotias Juho Malmi on ensimmäistä vuotta mukana nuorten valmennusryhmässä. Hänellä on kokemusta Liikuntamyllyn talvitreeneistä jo aiemmiltakin vuosilta, mutta tänä vuonna treenit ovat Kreu Maisniemen johdolla olleet aivan mahtavia. Vaikka Myllyssä on ehtinyt jutella kavereiden kanssa, Juhon juoksutekniikkakin on kehittynyt hurjasti.

Talvikaudella Myllyssä treenaavat huiput ja nuoret

Itä-Helsingissä sijaitsevassa monitoimihallissa on harjoiteltu monipuolisesti fysiikkaa ja juoksutekniikkaa. Riikka Otsamo kertoo, että Myllyssä voi myös tutustua uusiin seurakavereihin. ”Siellä pidetään lisäksi harjoitusmotivaatiota yllä ja opitaan harjoittelusta sekä luodaan fyysistä pohjaa tulevalle kaudelle ja vuosille. Useat uudet vetäjät ovat löytyneet lasten vanhempien joukosta nimenomaan Myllyn treenien kautta. Niin tälläkin kaudella”, jatkaa Riikka.

Olli Ojanahon mukaan Liikuntamylly on tarjonnut hyvät olosuhteet niin ratajuoksuun kuin voima-ja oheisharjoituksiin. ”Tänä talvena olemme juosseet seuran miesten kanssa yhteisiä vauhtikestävyystreenejä, joiden lisäksi olen itse tehnyt hallissa kontrolliharjoituksia, syke- ja laktaattimittauksia sekä voimaharjoituksia. Tiistain vuorolla on voinut nähdä myös muita seuran jäseniä, mikä on aina mukavaa!” kertoo Olli.

Lajin vaihtaminen johti ohjaajaksi

Osaamistaan fysiikka- ja juoksuharjoitteluun on tuonut myös Kreu Maisniemi, yksi HS:n Liikuntamyllyn ohjaajista. Hän kertoo, että ”mukaan tulin Sari Kallelan ja Riikan kannustamana, kun tyttäreni Kreetta vaihtoi viime kesänä suunnistukseen. Aiempaa valmennuskokemusta minulla on pyöräilyn, triathlonin ja juoksunkin parista.”

”Lyhyitä ketteryyttä ja hiukan nopeusvoimaa sekä reaktionopeutta harjoittavia osioita on alkanut tekemään kanssani nuorempi ikäryhmä, yleensä 11-14 v. susia ja nuorten valmennusryhmän nuorempaa joukkoa. Juoksuissa olemme sen jälkeen tehneet muutamia tekniikkaan keskittyviä lyhyitä aukaisuja, minkä jälkeen on pääosin keskitytty lyhyisiin nopeusvetoihin hyvillä palautuksilla. Viimeisillä kerroilla on vedetty vaihteluksi muutamia 200 metrin rentoja rullauksia hyvin palautuksin.” Kreun rooli on ollut myös seurata nuorten tekemistä ja tarjota mahdollisuuksien mukaan tekniikkavinkkejä.

 

Nuorten harjoituksissa on hyvä meininki

”Iloinen ja lämmin tekemisen meininki on tullut tutuksi Liikuntamyllyn harjoituksissa. Kaikki nuoret ovat keskittyneet käsittämättömän hyvin ohjeisiin ja suorituksiin”, jatkaa Kreu. “Upeinta on ollut havaita nuorten silminnähtävää kehitystä sekä juoksutekniikan että nopeuden osalta. Eikä mikään ole lämmittänyt sydäntä enemmän kuin iloiset silmät ja nuorelta spontaanisti tullut kiitos!”

Lasten vanhempana Ilkka Malmi on huomannut, että nuoria on ollut helpompi saada pimeänä talvi-iltana liikuntamyllyyn kuin ulos lenkille. “Siellä on saanut hyvää ohjausta ja tavata kavereita. Samalla aikuinen on voinut itsekin harrastaa liikuntaa joko muiden HS:läisten mukana tai tehdä jotain omaa harjoitusta.” Mieleenpainuvia ja erityisesti mieltä lämmittäviä ovat olleet kerrat, joina Helsingin Suunnistajat on ollut Liikuntamyllyssä isolla joukolla. “Paikalla ovat olleet nuoret, naiset ja miehet, jotka ovat harjoitelleet omissa ryhmissään, toppatakki-osastoa on voinut nähdä radan varressa ja vielä muutaman aikuisliikkujankin.”

“Kohta moikkaillaan ja kannustetaan toisiamme taas kisapaikoilla. Suunnistuskausi on alkamassa!” lopettaa Ilkka.

Eino Haara, Nuutti Jääskeläinen ja Juho Malmi suunnistivat viime kesänä Italiassa rastiviikolla.Talvella on treenattu Liikuntamyllyssä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

×

Comments are closed.