Syksyinen kisaviikonloppu Nousiaisissa

Nuorten viestikauden päätöskilpailu Turun nuorisoviesti kilpailtiin Nousiaisissa lauantaina 5.10. Kilpailukeskus sijaitsi Valpperin urheilutalolla. HS järjesti halukkaille bussikyydin sekä majoituksen, joten seurakavereiden kanssa pääsi viettämään mukavaa yhteistä viikonloppua.

Helsingin Suunnistajilta oli kilpailussa mukana kolme A-sarjan 7-osuuksista joukkuetta ja kolme B-sarjan 4-osuuksista joukkuetta. A-sarja oli suunnattu 12-16 vuotiaille ja B-sarja 10-12 vuotiaille. Molemmissa sarjoissa oltiin mitalikamppailussa vahvasti mukana ja B-sarjassa päästiinkin juhlimaan palkintosijaa, kun nelikko Aapo Joensuu, Linnea Pohjola, Eino Ristimäki ja Väinö Haara suunnistivat upeasti neljänsiksi 95:n joukkueen joukosta. HS2:n ja HS3:n viestinviejät suunnistivat myös kaikki hienosti osuutensa.
A-sarjassa Valpperin paikoin vaativa avokalliomaasto vaati veronsa ja muutamat virheet jättivät HS:n mitaleiden ulkopuolelle yhdeksänsiksi. HS2 sijoittui sijalle 17. HS3 joutui keskeyttämään. Mukana isompien viestissä oli yhteensä 49 joukkuetta.
Seuraavana päivänä miteltiin samassa maastossa nuorten seurakilpailu Oravatonni, jossa kilpailtiin normaalisti henkilökohtaisilla matkoilla mutta samalla kerättiin seuralle pisteitä. Joka sarjan 10 parasta toivat pisteitä ja voittanut seura palkittiin nuorisotyöhön suunnatulla 800 euron stipendillä. Tänä vuonna voiton nappasi Lynx. Helsingin Suunnistajat ylsivät kilpailussa viidenneksi. Oravatonnin voitosta kamppaili yhteensä 36 seuraa. Henkilökohtaisissa tuloksissa Aada Sauso D11 suunnisti hienosti hopealle, ja Emil Koivula H15 sekä Camilla Lauren D15 pronssille.