Einari Heinaro tietää parhaan tavan aloittaa vappu

 

Ruotsin 10MILA -viestistä juuri Suomeen palannut urheilija oli jo tänään hyväntuulisena ja kepeänä rakentamassa Helsingin Suunnistajien Jukola-Venlakoulua. Sään suosiessa, vapun vietto alkoi mukavasti suunnistuksen merkeissä.

“Jukolakoulussa meni tänään mukavasti. Yllättävän moni saapui paikalle vappuaatosta huolimatta. Toisaalta en kyllä keksi itse parempaa tapaa aloittaa vappu kuin metsässä juokseminen aurinkoisessa kevätkelissä”.

Juoksit vain vuorokausi sitten 10MILAn pitkän yön. Jos kerrataan vielä viikonlopun tapahtumia, mitä se tarkoitti kohdallasi?

“Oli mielenkiintoinen yöosuus. Kolmen ensimmäisen osuuden pojat juoksivat sen verran mallikkaasti, että mulla oli turvallinen paikka lähteä; tiesin, että Göteborgin juna lähtee perään. Saatiin kuitenkin Nouskin Savolaisen kanssa toimia letkamme vetojuhtina melkein koko matka, kun Göteborgin letka sai meidät kiinni vasta noin kilometri ennen maalia. Olis ollut hienoa saada pidettyä iso letka takana koko matkan ajan, mutta eipä sillä joukkuesuorituksen kannalta olisi ollut mitään merkitystä. Kaiken kaikkiaan oli tosi hieno yöseikkailu, mutta maalissa olin kyllä aika väsynyt.”

Paras tapa aloittaa vappu

Jukola-Venlakoulu

HS 15. 10MILAssa

Kuvat: Synnove Miettinen

×

Comments are closed.