Einari Heinaro odottaa Viestiliigalta nostetta viestisuunnistukseen

Einari Heinaro (vas.) ja Arttu Syrjäläinen (oik.) valmistautumassa Alicantessa yöviestiharjoitukseen. Kevätyön Viestissä Veli Kangas aloittaa, Arttu ja Eikka jatkavat. (Kuva: Harri Koski)

 

Helsingin Suunnistajat starttaa 6.4 Viestiliigan matkaan, kun sen ensimmäinen osakilpailu käydään Turun Suunnistajien Kevätyön Viestissä. Eikka Heinaro odottaa mukaan tasokkaita joukkueita ja kovaa kilpailua.

 

Tavoitteesi Viestiliigan suhteen?

Mielestäni Viestiliiga on hyvä idea, ja toivottavasti sen avulla saadaan nostettua viestien arvostusta Suomessa. Olen aina osallistunut aktiivisesti viesteihin, joten omaan osallistumisprosenttiini viestiliigalla ei ole suurta vaikutusta.

Kuitenkin viesteihin tulee varmasti lisäjännitystä, kun mukana on entistä enemmän tasokkaita joukkueita. Viestitavoitteeni ovat ensisijaisesti edelleen Jukolassa, Tiomilassa ja SM-viestissä, mutta muut viestiliigan osakilpailut toimivat erinomaisina harjoituksina suurviestejä varten.

Kevätyön viestin ennakkosuosikit?

Pyrinnöllä on kaksi erittäin tasokasta joukkuetta, joista kumpi tahansa voi voittaa viestin. PR:n ykköskolmikko on myös varsin kova. Kooveen kokoonpanoja ei ole vielä ilmoitettu, mutta jos he lähtevät liikkeelle ykkösmiehistöllä ovat he ehdottomasti ennakkosuosikkien joukossa. Kisan mustat hevoset ovat HS ja Nouski.

Miltä tuntuu aloittaa Viestiliiga lamppu päässä?

Alicantessa yötreenejä tuli aika mukavasti. Latvian pääsiäisleirillä juoksin lamppu päässä kerran. Pitkittynyt talvi on hieman rajoittanut yötreenien tekemistä Suomessa, mutta rutiinia alkaa olla sen verran, ettei metsään lähteminen jännitä sen kummemmin. Odotan lamppu päässä kisaamista innolla, koska sitä ei pääse tekemään kovin montaa kertaa vuoden aikana.

 

 

Video Anton Salmenkylä

×

Comments are closed.