HS juhli SM-viestipronssia Rovaniemellä

 

Rovaniemi 15.9.2018 HS-pronssijoukkue juhlii viestimenestystä Kuva: Aleksi Hamppu

HS:n pääsarjan nelikko kohotti tunnelmaa Rovaniemellä ja nappasi SM-viestipronssia joukkueella Topi Syrjäläinen, Veli Kangas, Einari Heinaro ja Olli Ojanaho. Maaliviivan ylitti Suomen mestarina Paimion Rastin ankkuri Olav Lundanes ennen Turun Metsänkävijöiden Edgars Bertuksia.

“Kyllä jätkät veti tosi hyvin! Tasapainoinen suoritus koko joukkueelta ja nyt on tosi hyvä fiilis”, kertaili Olli Ojanaho ajellessaan Rovaniemeltä kohti Oulua.

Tosi hienoa, että saimme pitkään kaivatun mitalin! Näin kommentoi valmennuksen Henrik Tala miesten joukkueen suoritusta ja jatkoi, että “Edellisestä miesten viestimitalista on 23 vuotta. Nyt on kolmelta viime vuodelta sijat 10-6-3, kehitys on hyvää.”

Henrikin mukaan “Viesti oli tasainen. Ratamestari onnistui hyvin, sillä kisa pysyi jännittävänä loppuun saakka.” Jännitettä kisaan lisäsi, että SM-viesti oli myös Viestiliigan osakilpailu.

Viestikommentit

Tyytyväinen voi olla avaukseen. Parannettavaa kyllä löytyi monesta paikkaa, mutta pääasia, että pysyin kärkiletkassa mukana. Tasasen varmaa suorittamista koko porukalta ja pronssi maistuu! (Topi Syrjäläinen)

Oma osuus oli aika perus viestisuoritus, hiukan virhettä muttei pahemmin. Välillä yksin ja välillä porukassa. Maastopohjan kivisyys vaikeutti vauhdinpitoa. (Veli Kangas)

Hyvin meni. Alkumatkan juoksin yksin, mutta puolivälin paikkeilla Portinin letka koukkasi ja sain porukan kiinni. Loppumatka mentiin yhdessä. (Einari Heinaro)

Kyllä jätkät veti tosi hyvin. Oikeastaan en tiennyt sitä ihan lopulllista vaihtotilannetta ja olin vain yllättynyt, että Eikka oli saanut kiinni sen Paimion letkan ja siitä oli hyvä fiilis lähteä. Yritin aloittaa suht rauhassa, että en vetäis alussa liikaa hapoille. Viime aikoina tullut sitä, että on lähtenyt kisaan tai treeniin liian kovaa ja vähän kantannu sitten. Nyt pysy alkuvauhti hyvin hallinnassa ja silti sain Lundanesia vähän kiinni. Tein pienet koukut kakkoselle ja kolmoselle. Sitten se oli 14 sekkaa eessä ekassa väliajassa, vaikka parhaimmillaan olin siinä viiden sekunnin päässä alussa. Olin ajatellut, et vedän pitkällä välillä peesiin ja poimin oman rastin päässä, mutta katosi vähän näkyvistä. Sitten tuli hieman hätä tehdä oma reitinvalinta, mutta kartta oli taiteltu sillai, et jäi huomioimatta pitkä tien pätkä. Tein sitten oman valinnan, jossa hävisin pari minuuttia.

Sen jälkeen meni taas ihan hyvin ja sain onneksi vielä lopussa nostettua muutamat sijat. Hienoa oli kyllä kisata Rovaniemellä, kun sieltä olen kotoisin ja hienoa, että päästiin jo mitaleille. Isossa kuvassa tasapainoisia suorituksia koko joukkueelta. Nyt oli sitten marginaalit meidän puolella tossa pronssikamppailussa. Tosi hyvä fiilis. (Olli Ojanaho)

Linkki Tulokset

 

Vasemmalta Olli Ojanaho, Einari Heinaro, Veli Kangas, Topi Syrjäläinen (Kuva: Ville Lampinen)

 

 

 

 

×

Comments are closed.