Tuomas Heikkilä SM-pitkän Suomen mestariksi – Topi ja Op hopeaa ja pronssia

Vasemmalta Topi Syrjäläinen, Tuomas Heikkilä, Ollipekka Heikkilä. Kuva: Mikko Miettinen

Kesän hyvä tarina sai tänään jatkoa, kun H20-sarjassa Tuomas Heikkilä suunnisti vakuuttavasti Suomen mestariksi. Hopeaa otti Topi Syrjäläinen ja pronssia Ollipekka Heikkilä. SM-pitkän matkan kisa juostiin Lapualla. Anton Salmenkylä täydensi menestystä H20-sarjassa kiilaten sijalle 12. Antonin edelle ehti kolme MS Parman ja kaksi Vehkalahden Veikkojen urheilijaa. Se enteilee kovaa viestin SM-kisaa muutaman viikon kuluttua. Einari Heinaro juoksi H21-sarjassa plakettisijalle 9. ja Arttu Syrjäläinen sijoittui 11. vain 3 sekuntia kymppi-sijasta miesten pääsarjan 16km:n radalla. Edellisen päivän karsinnoista sunnuntain finaaleihin selvisi 36 Helsingin Suunnistajien urheilijaa.

Mieletön kolmoisvoitto

 

Mestarin mukaan suoritus oli hallittu lähes alusta loppuun. Tuomas Heikkilä jatkoi – “Naulasin hyvin radan keskiosan vaativat rinnerastit, mutta radan loppuosassa oli paikoin epäröivää menoa. Päivän fyysinen vire oli hyvä. Oli mukava saada onnistuminen pitkän matkan kisassa, kun kauden aikaisemmat pitkä matkat ovat menneet aika heikosti. Ensi viikolla Unkariin leirille tuleviin JWOC-maastoihin ja SM-viesti ja -sprintti ovat seuraavat kisat”.

Tänään oli taidollisesti hankalaa, pohti hopeamitalisti, Topi Syrjäläinen. “Monessa paikkaa olisi vain pitänyt malttaa rauhoittaa ja vetää varman päälle. Kulku oli erittäin hyvä, joten suunnistuksesta jäi kiinni. Seuraava kisa taitaa olla SM-viesti kahden viikon päästä. Sprintti jää nyt väliin kartantekijänä”.

Pronssimitalisti, Op Heikkilä jatkoi: “Oma suoritukseni lähti hieman nihkeästi liikkeelle, kun 2. rastille ei meinannut löytyä sopivaa reittiä. Seuraavan kerran olin vaikeuksissa puolivälissä ja Tuomas otti kiinni. Vedettiin loppu yhdessä varsin hyvää vauhtia salmiakille asti, jossa meillä eri hajonta. Fyysisesti yllättävän hyvä päivä, en juurikaan hyytynyt lopussa. Itsellä jäljellä syksyn päätavoite, SM-viesti. Lähden myös Unkariin leireilemään. ”

Antton Salmenkylällä oli hieman vaikeuksia kompassin kanssa ja plakettisija jäi harmittavan lähelle. Kotimatkalla mielessä oli jo SM-viestin aloitusosuus. Syksyllä jatketaan harjoittelua ja vuoden vaihteen tienoilla kutsuu varusmiespalvelus.

Eikka plakettisijalle ja  Arttu 11. pääsarjassa

 

Einari Heinaro vas. Arttu Syrjäläinen oik. Kuva: Mikko Miettinen

“En ole oikein tyytyväinen kisasuoritukseeni. Tein kakkosrastille ison koukun ja sen jälkeen oli vaikea löytää kunnon tekemisen meininkiä. Seuraava tavoite on kahden viikon päästä SM-viestissä, jossa meillä pitäisi olla hyvät mitalisaumat”, pohti yhdeksänneksi juossut Eikka suorituksen jälkeen.

Arttu jäi lopulta Eikasta 15 sekuntia ja H21-sarjan plakettisijasta 3 sekuntia. “Harmittaa tietty vähän. Ihan sellanen kohtalainen veto, mutta en saanut kunnon rytmiä missään vaiheessa päälle. Vältyin isoimmilta virheiltä ja sain koukut korjattua melko äkkiä. Tosi usealle rastille sai ottaa rastinoton kävellen, rata oli vaan niin vaikea”.

Karttanäyte Lähde: http://www.virkia.org/sm2017

Antton Salmenkylä täydensi H20-sarjan menestystä

Kuva: Anton

 

 

One Response to “Tuomas Heikkilä SM-pitkän Suomen mestariksi – Topi ja Op hopeaa ja pronssia”

×

Comments are closed.