Sisäsuunnistus tempaa mukaansa

Ympärilläni kepeät askelet ja hymyilevät lapset. Minuutin pyrähdysten jälkeen he odottavat kiivaasti  emittarkistusta. Sen jälkeen uusi kierros yhä uudestaan. “Tämä on mahtavaa, ketään ei tarvitse potkia liikkeelle”, hämmästelee myös opettaja Anneli Fihlman lasten intoa.

Sitten Missu Eskola tuo saliin seuraavan luokan. Vähän myöhemmin hänkin juoksee, kannustaa ja jakaa ilon lasten kanssa. Kaikilla näyttää olevan hauskaa, opettajallakin.

“Tämä sopii kaikille ja hauskaa, että teemme tämän heti sen jälkeen, kun olemme perehtyneet koulutunneilla karttoihin!” Samalla joku pojista huutaa juosseensa opettajaa nopeammin A-radan!

Kuva: Anneli Fihlman, Paavo Oksanen, Missu Eskola, Reimo Uljas, Markku Arjamaa

Saliin ei tulla kuitenkaan kilpailemaan. “Nekin, jotka eivät yleensä ota juoksuaskelia, kiertävät ratoja hiki päässä”, ehtii ope kertomaan jatkaen, että “kaikki osallistuvat, koska tässä lajissa pääsee parantamaan omaa edellisen kierroksen tulostaan ja osallistumaan omalla tasollaan.”

Lopulta vuoro päättyy ja suunnistuksen rakennelmat puretaan. Sisään tulee taas uusi luokka, mutta tällä kertaa omalle jumppatunnille. Pieni tyttö vielä huudahtaa iloisesti jollekin miehistä: “Hei, mä muistan sut!” Käviväthän Arabiassa viimekin vuonna.

×

Comments are closed.