Olli Ojanaho voitti nuorten MM-kultaa


Audun Heimdal, Norja; Olli Ojanaho, Suomi; Simon Imark; Ruotsi (Kuva: Marjo Lalli)

Tampereella käynnistyneet nuorten suunnistuksen MM-kilpailut saivat huikean alun Olli Ojanahon nostattaessa tunnelmaa JWOC2017 avausmatkalla. Voitto irtosi varmalla suorituksella. Varvauksessa yleisö kuitenkin odotti jännityksellä Ollin väliaikaa, koska rastien 1-9 rastinottotehtävät olivat tuottaneet alkupään lähtijöille ongelmia.

“Alussa ensimmäiselle kahdelle rastille olin aika epävarma, mutta en hätääntynyt, vaan jatkoin rauhallista suunnistustyötä. Loppuosa alkuradasta menikin sitten hallitusti ja ilman suurempia ongelmia. Alkupätkä oli varmaankin aika suuressa roolissa tänään. Maasto oli selvästi haastavampaa kuin eilen karsinnassa ja jos siihen lähti vähänkään riskillä, niin se kostautui varmasti jollain rastilla”.

Viitapohja Middle Final JWOC2017

Ollin matka urheilijana on alkanut  jo varhain lapsuudessa. Monien lajikokeilujen jälkeen MM-mitaleita JWOCista on tullut aiempinakin vuosina. Viime viikolla hän suunnisti ensimmäiset MM-kilpailunsa aikuisten sarjassa. Ensimmäisen suunnistuskilpailun Olli kävi jo 5 -vuotiaana v. 2002. Vuosina 2002-2004 hän edusti äitinsä seuraa Keminmaan Urheilijoita, mutta 2005-2016 Ounasvaaran Hiihtoseuraa.

“Olen pienestä asti ollut hyvin kilpailuhenkinen ja nauttinut kilpailumomentista kaikissa harrastamissani lajeissa. Menestyin suunnistuksessa hyvin jo lasten sarjoissa. Kilpailuvietistäni kertoo esimerkiksi se, että halusin 8-vuotiaana mennä Kainuun Rastiviikolla H8RR:n sijaan H9RR-sarjaan, joka oli ensimmäinen varsinainen kilpasarja. Uskoin voitonmahdollisuuksiini myös vuotta vanhempien sarjassa ja lopulta voitinkin viikon yhteistulokset. Pidän siitä, että suunnistuksessa yhdistyy fyysinen rasitus ja suunnistustaidolliset tehtävät. On jännittävää, että koskaan ei voi tietää etukäteen millainen kisa on tulossa, sillä kartan saa vasta lähtöhetkellä. Se on varmasti yksi kilpasuunnistuksen koukuttavimmista elementeistä. Lisäksi maailmasta löytyy erilaisia maastoja ja ratoja loputtomiin, joten aina löytyy erilaisia haasteita.”

Ounasvaaran Hiihtoseurassa on ollut hyvä kasvaa urheilijaksi

“Viihdyin OH:ssa mainiosti – seurassa oli monenikäistä porukkaa ja hyvä yhteishenki. Lasten ja nuorten sarjoissa meillä oli myös suurehko ja mukava porukka, jonka kanssa oli kiva käydä leireillä ja kisoissa. Menestystäkin tuli vielä kaupan päälle laajalla rintamalla, mm. viesteistä, esimerkiksi Nuorten Jukolan ja 10milan nuorten viestin voitot 2012”.

Rovaniemeltä lähteminen ei tuottanut suuria ongelmia, sillä päätös oli kypsynyt jo pitemmän aikaa

“Helsinkiin olen kotiutunut erittäin hyvin, kiitos muun muassa uuden seurani, joka on ottanut minut hyvin vastaan. Harjoitusolosuhteet ovat melkeinpä ylittäneet odotukseni. Lyhyehkön ajomatkan päästä löytyy älyttömästi uusia ja hieman erilaisia treenimaastoja. Lisäksi Keskuspuisto tarjoaa erinomaiset olosuhteet muuhun fysiikkaharjoitteluun”.

JWOC2017 jatkuu Tampereella. Seuraavana on ohjelmassa sprintti, sitten pitkä matka ja viesti.

×

Comments are closed.