Olli Ojanaho ja muut huiput Iltarastit-ratamestareina

“Helsingin Suunnistajissa on käytäntönä, että välillä seuran huiput toimivat pääasiassa kuntoilijoille tarkoitettujen Iltarastien ratamestareina. Olli Ojanahon vuoro laatia radat on Luukissa toukokuun lopulla pidettävillä Iltarasteilla. Rovaniemeltä hänellä on kokemusta vastaavasta roolista.” (HS Urheilu 12.4.)

Nuorten ja mahdollisesti aikuistenkin MM-kisapaikkaa tavoitteleva Olli ottaa Iltarastien ratamestaritehtävän kiinnostavana haasteena. Avukseen hän on saanut toisen nuoren huipun Ollipekka Heikkilän. “Ratamestarina toimiminen antaa suunnitukseen hiukan tavallisesta poikkeavan näkökulman. Välillä on hyödyllistä miettiä asioita siltäkin kannalta. Samalla oma suunnistusajattelukin saa jotain uutta”, Olli sanoo.

Luukin maaston keskellä on iso golfkenttä, joka on kierrettävä. Se on tuonut ratamestarin työhön lisäkierrettä. “On pitänyt miettiä aika tarkasti, miten eripituiset radat saadaan sopivan vaativiksi kenttää ympäröivään maastoon”. Ratamestarityö vie melko paljon aikaa, mutta ei kuitenkaan kohtuuttomasti. “Olen pystynyt jakamaan aikani hyvin  harjoittelun ja pääsykokeisiin valmistautumisen ja ratojen suunnittelun kesken”, Olli kertoo.

Ollin ja Ollipekan radat Iltarasteilla ma 29.5. Luukissa (kartta: Sorvalampi). Muita Helsingin Suunnistajien huippuja Iltarastien ratamestareina ovat mm. Einari Heinaro (Firmaliiga 23.5. Luukki-Halkolampi), Pihla Otsamo (7.8. Luukki-Halkolampi), Veli Kangas (21.8. Solvalla), Milla Mattila (Firmaliiga 22.8. Kattilajärvi) sekä Topi Raitanen (18.9. Paloheinä).

>> Olli Ojanaho Helsingin Sanomissa

>> Iltarastit-kalenteri

 

×

Comments are closed.