Nuorten maajoukkuesuunnistaja Ollipekka Heikkilä Helsingin Suunnistajiin

 

Naantalista perheensä mukana vuonna 2004 pääkaupunkiseudulle muuttanut Ollipekka Heikkilä liittyi tuolloin kirkkonummelaiseen Lynxiin. Perinteet metsäurheilusta ovat kotipiirissä vahvat. Suunnistuksen pariin on innostanut isä Tero, joka on edustanut niin Angelniemen Ankkuria, Turun Suunnistajia kuin Paimion Rastia. OP puolestaan on jo neljättä vuotta mukana Suunnistusliiton nuorten maajoukkueessa, sen Trimtex-ryhmässä. Se pitääkin tällä hetkenä kiireisenä. Nimittäin, OP tavoitettiin haastatteluun juuri ennen lähtöään Trimtex-ryhmän harjoitusleirille, Kanarialle.

Viime vuonna saavutit pari SM-mitalia entisten lisäksi. Mitkä ovat ensi kauden tärkeimmät tavoitteesi ja mitä odotat Helsingin Suunnistajilta?

  • Odotan seuralta laadukkaita työkaluja suunnistusvalmennukseen sekä erinomaista treeniseuraa. Päätavoitteeni on asetettu heinäkuussa Tampereella kisattaviin nuorten MM-kilpailuihin. Tavoitteet ovat korkealla myös suurviesteissä, Jukolassa ja 10Milassa. Käyn vielä hetken Mäkelänrinteen Urheilulukiota ja keväällä kirjoitan ylioppilaaksi.

Oletko harrastanut muita urheilulajeja?

  • Olen liikkunut lapsuudessani paljon. Ylä- ja ala-asteikäisenä pelasin sulkapalloa. Nykyisin suunnistuksen sekä juoksemisen ohella hiihdän ja harrastan maastopyöräilyä.

Mikä on mieluisin suunnistusmuistosi?

  • Yksi parhaita muistoja on ehdottomasti, kun viime vuoden Ruotsin rastiviikon kolmantena kisapäivänä melkein kaikki osui kohdilleen. Olin aivan loppuun asti voitossa kiinni. Tuloksena oli 2. sija O-ringenin kolmosetapilta.

Millaisin fiiliksin starttaat tulevaan suunnistuskauteen?

  • Minulla on jo lukuisia vanhoja kavereita Helsingin Suunnistajissa. Monet heistä käyvät kanssani Märskyä. Odotan tulevaa suunnistuskautta innolla HS:n väreissä, hieman jopa jännittäen.

Yhteisiä kisakokemuksiakin jo vuosien takaa. Vuonna 2013, nyt seurakaverit, OP, Olli ja Anton, poseerasivat tiiviissä tunnelmissa Portugalin rannikolla, H16-sarjan EM-viestihopeasta muikeina:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

×

Comments are closed.