Mikko Salonen Olympiakomitean toimitusjohtajaksi

“Olympiakomitean hallitus valitsi kokouksessaan 05.05.2017 diplomi-insinööri Mikko Salosen järjestön uudeksi toimitusjohtajaksi.

 

Salonen siirtyy Olympiakomiteaan Blom Kartta Oy:n toimitusjohtajan paikalta elokuun puolivälissä. Laajan kansallisen ja kansainvälisen liiketoimintakokemuksen lisäksi Salonen on toiminut urheilun johtotehtävissä. Hän työskenteli Suomen Suunnistusliiton toimitusjohtajana vuosina 2003-2008 ja on tällä hetkellä Kansainvälisen suunnistusliiton varapuheenjohtaja.” (Olympiakomitea)

 

Uudella Olympiakomitean toimitusjohtajalla on vankka suunnistustausta

Edessä on uusia haasteita urheilun johtotehtävissä, mutta joillekin tulee ehkä yllätyksenä, että sinulla on pitkä tausta myös aktiivisuunnistajana. Voisitko kertoa hieman suunnistajanpolustasi? Entä kuinka kauan olet ollut Helsingin Suunnistajissa?

 

“Perheemme suunnistaa HS:ssä nyt viidettä kautta. Liityimme seuraan vuonna 2013, kun palasimme Australiasta ja muutimme Helsinkiin. Ennen ulkomaan keikkaa asuimme Nurmijärvellä Klaukkalassa ja edustimme pitkään Rajamäen Rykmenttiä.”

 

“Suunnistusopit olen saanut lapsuuteni kotikaupungissa Oulussa. Olen Oulun Suunnistajien ja vuonna 1981 käynnistyneen oravapolkukoulun kasvatteja. Ensimmäisen kisan suunnistin kymmenvuotiaana, juuri tuolloin 1981.”

 

Olet myös osallistunut seuratyöhön ja liikuttanut nuoria suunnistuksen parissa. Kertoisitko hieman siitäkin?

 

“Oulun Suunnistajien aktiivinen seuratyö ja erityisesti lapsiin ja nuoriin panostaminen antoi hyvät eväät ja esimerkit omalle seuratyölle, jota olen eniten tehnyt juuri lasten ja nuorten ohjaajana sekä erilaisissa kunto- ja kilpailutapahtumien järjestelyissä. Toistaiseksi ikimuistoisin talkootehtävä oli Kytäjä-Jukolan areena- ja TV-tuotannosta vastaaminen.”

 

Millä mielin lähdet olympiatyöhön?

 

“Innolla ja motivoituneena lähden elokuussa uutta työtä Olympiakomiteassa tekemään. Haasteita tulee riittämään, mutta niin niitä on aiemmissakin työtehtävissä riittänyt.”

 

Haluaisitko lyhyesti vielä sanoa jotain siitä työstä, mitä suunnistusseurat tekevät urheilun kentässä kunto- ja terveysliikunnan, lasten ja nuorten harrastustoiminnan sekä huippusuunnistuksen alueilla?

 

“Suunnistusseuroilla on oma erittäin merkittävä tehtävänsä pyrittäessä Olympiakomitean työtä ohjaavaan visioon olla maailman liikkuvin ja Pohjoismaiden menestyvin urheilukansa.”

 

Kiitos, Mikko, ja onnea tehtäviisi.

 

 

 

×

Comments are closed.