Huippuliigan sprintit suunnistettiin Sipoossa

Sipoon Nikkilässä juostun Huippuliigan kolmannen osakilpailun valloitti hurjalla vedolla Belgian Yannick Michiels (Turun Metsänkävijät) ennen Otto Simosasia (OK Trian) ja Aleksi Niemeä (Tampereen Pyrintö). Naisissa Kanadan Emily Kempp (Angelniemen Ankkuri) jätti täpärästi taakseen Kirsi Nurmen (IFK Göteborg) ja Marika Teinin (SK Pohjantähti). Naisissa ei noustu aivan kärkipäähän, mutta toisaalta erot pysyivät sprintissä pieninä. Miehissä kärkikymmenikköä hätyytteli Olli Ojanaho  ja Einari Heinaro.

 

“Kisa meni valmistautumiseen nähden ok. Huomasin etten ole sprinttiä paljon juossut, kun jouduin lukemaan karttaa tosi paljon ja silti otin useita huonompia reitinvalintoja. Fyysisesti oli sellaista kuin odotinkin eli vähän tukkoista, kun ei ollut yhtään kovaa nopean alustan harjoitusta alla. Tulos oli siihen nähden hyvä ja uskon, että tämä oli hyvä ärsyke tähän saumaan,” totesi Olli kisan jälkeen.

 

Eikka kertoi sprintikilpailusta, että “Tämän päivän kisa meni ihan asiallisesti. Virhettä ei tullut, mutta eipä noin simppelillä radalla saakaan tulla. Vauhti ei vain riittänyt tuon korkeammalle tänään”.

 

Suuntana Põlva, Küka ja Kütiorg

Seuraavaksi juostaan näyttökilpailut 12.-14.5 Virossa, jossa ohjelmassa on sprintti, keski- ja pitkä matka ja kisapaikkoina Põlva, Küka ja Kütiorg. Olli ja Eikka valmistautuvat jo seuraavaan kisamatkaan. “Viron kisat menee juurikin noin. Tarkoituksena on startata kaikkiin kisoihin, koska kisoista on jaossa pisteitä, joiden perusteella maailmancup-valinnat tehdään. Kisojen jälkeen on ohjelmassa vielä muutama päivä leireilyä Virossa maajoukkueen kanssa,” kertaili Eikka. Olli puolestaan keskittyy ainoastaan Kükan kilpailuun:”Torstaina matkustan Viroon, mutta juoksen siellä ainoastaan lauantain keskimatkan.”

 

Helsingin Suunnistajien H21E/D21E suunnistajat Sipoon Huippuliigassa: Luukas Valtonen, Arttu Syrjäläinen, Tommaso Scalet, Olli Ojanaho, Veli Kangas, Einari Heinaro ja Pihla Otsamo, Elina Lammi, Anniina Suhonen ja Milla Mattila.

×

Comments are closed.