HS Halikko-viestissä TOPneloseen

Kuva: Mikko Salonen

Halikko -viesti on kansainvälinen seurajoukkueiden syksyn suurtapahtuma, jossa taistellaan metsän herruudesta 15-henkisin joukkuein. Viestissä juostaan seitsemän osuutta. Viime vuonna saimme nimemme kunniakkaaseen vuoteen 1989 ulottuvaan Halikko-viestin voittajahistoriaan. Tänä vuonna lähdimme puolustamaan viime vuotista voittoa ja kohottamaan seurahenkeä 45-kilpailijan voimin.

Voiton nappasi MS Parma ennen Hiidenkiertäjiä. Paimion Rastin Frederic Tranchand piti Olli Ojanahon (Kuva: Mikko Salonen) ankkuriosuudella takanaan, vaikka Olli juoksikin osuutensa nopeimman ajan. Pärjäsimme tänäkin vuonna kärkikahinoissa loppuun asti. Tuloksena siis neljäs sija.

“Vähän jäi kaivelemaan, että TOP3 jäi tavoittamatta, mutta ei me huonoille hävitty”, totesi Pihla Otsamo kotimatkalta. Nälkää voiton uusimiseen riitti, kuten viestien luottomiehen, Arttu Syrjäläisen mietteistä voi lukea. “Onneks sain onnistuneen henkilökohtasen juoksun näin kauden päätteeks – en tehnyt virheitä juuri lainkaan. Iskua ei juuri ollut ja askel oli hyvin laiska. Koko osuuden oli vilkku päällä, koska heti alussa pari kaveria oli päässyt karkuun lyhyemmän hajonnan turvin”.

Anniina Suhonen Kuva: Seppo Väli-Klemelä

Anniina Suhonen pitää Halikkoviestiä mukavana tapana päättää pitkä kisakausi. “Tänä vuonna oli erityisen kivaa päästä joukkueeseen mukaan puolustamaan viime vuoden voittoa! Oma osuuteni meni pieniä kauneusvirheitä lukuunottamatta hyvin ja kausi onkin mukava lopettaa onnistuneeseen suoritukseen”.

 

Juulia ja Emilia Talalla on kokemusta nuorten viesteistä, mutta Halikko -viesti oli ensimmäinen kerta molemmille. Heti TOP4:ssä! Juulia kertoi jännittäneensä jonkun verran ennen kisaa. “Rata oli aika helppo. Suunnistus sujui hyvin, vaikka pientä koukkua tuli”. Emiliakin piti rataa helppona. “Suunnistus sujui tosi hyvin, mutta juoksu oli vähän tahmeaa. Oli hauska, kun sai juosta siskon kanssa osan matkaa, vaikka kaikki hajonnat olivatkin eriä”.

Halikko viestissä mitellään 15-henkisin joukkuein 7-osuuksisen viestin paremmuudesta. Joukkueet koostuvat kilpailusääntöjen mukaisesti siten, että kussakin joukkueessa on vähintään neljä naispuolista suunnistajaa ja enintään viisi H19-39 -sarjalaista suunnistajaa.

4  Helsingin Suunnistajat-1  FIN
Osuus 1     Arttu Syrjäläinen
Osuus 2A    Mika Rantala
Osuus 2B    Atte Ikola
Osuus 2C    Tuomas Tala
Osuus 3A    Juulia Tala
Osuus 3B    Emilia Tala
Osuus 3C    Anniina Suhonen
Osuus 4A    Miika Tala
Osuus 4B    Topias Niemi
Osuus 4C    Matias Salonen
Osuus 5A    Ollipekka Heikkilä
Osuus 5B    Einari Heinaro
Osuus 5C    Topi Syrjäläinen
Osuus 6     Pihla Otsamo
Osuus 7     Olli Ojanaho

19  Helsingin Suunnistajat-2  
Osuus 1     Luukas Valtonen
Osuus 2A    Anton Hamppu
Osuus 2B    Juha Ketolainen
Osuus 2C    Mikko Salonen
Osuus 3A    Eija Rantala
Osuus 3B    Esa Lehto
Osuus 3C    Jouko Malinen
Osuus 4A    Heidi Liljeström
Osuus 4B    Minna Ryyppö
Osuus 4C    Tiina Haarlaa
Osuus 5A    Ilkka Nurminen
Osuus 5B    Tapio Haarlaa
Osuus 5C    Ville Lampinen
Osuus 6     Milla Mattila
Osuus 7     Veli Kangas

56.  Helsingin Suunnistajat-3  
Osuus 1     Artur Kulagin
Osuus 2A    Johanna Kiiski
Osuus 2B    Katri Salo
Osuus 2C    Raino Lampinen
Osuus 3A    Merianna Rantakokko
Osuus 3B    Lou Lefevre
Osuus 3C    Markus Sojakka
Osuus 4A    Leena Tuumi-Niemi
Osuus 4B    Matti Kaasalainen
Osuus 4C    Petteri Surakka
Osuus 5A    Samu Ristkari
Osuus 5B    Marko Rajala
Osuus 5C    Atte Lahtinen
Osuus 6     Katja Lahtinen
Osuus 7     David Farkas

×

Comments are closed.