Sprinttiä Kartanonkoskella

IILMOTTAUDU TOIMITSIJAKSI TÄSTÄ

HS järjestää ensi vuonna 2017 sprinttisuunnistuksen suomenmestaruuskilpailut. Edellisistä seuran SM-kisoista on ehtinyt kulua jo 10 vuotta – vuonna 2006 järjestimme ikäsuunnistajien (R2) keskimatkan SM-kisat Nuuksiossa.

Hyvin harjoiteltu on puoliksi tehty. Tästä syystä seura järjestää tänä syksynä 11.9.2016 Kartanonkoskella SM-sprintin esikisat.

Sprinttisuunnistustapahtumassa tarvitaan tavallista enemmän toimihenkilöitä. Perustehtävät kuten lähtö, maali ja pysäköinti menevät nyt kevyemmin – osanottajamäärä on enintään puolet siitä mitä on Suunto-gamesissa. Rastien rakentaminen (valmiit rastipukit) ja tarkistusjuoksut (lyhyet matkat) hoituvat myös verraten helposti. Sen sijaan rastivahteja tarvitaan paljon. 

Kaikille rasteille tai muutamalle lähekkäiselle rastille tarvitaan vahti, joka katsoo, ettei satunnainen ohikulkija pihistä rastia tai siirrä sitä väärään paikkaan. Lisäksi on oltava maastovalvojia, jotka silmä tarkkana seuraavat, etteivät kilpailijat oikaise kielletyille alueille tai loiki sellaisten aitojen tai esteiden yli, jotka eivät ole tarkoitettu ylitettäviksi.

Rastivahdin tai maastovalvojan homma on tosi mielenkiintoista. Siitä on taatusti hyötyä omaankin sprinttisuunnistukseen – hyvistä suorituksista oppii varmasti, mutta näkee myös, kuinka helposti sprintissä voi mennä ihan kipsiin ja juoksentelee ympäriinsä kuin “päätön kana”. Eli kannattaa tulla katsomaan tilanteita, joita kilpailijana harvoin näkee.

Tapahtuma kestää reilut neljä- viis tuntia plus ennakkovalmistelut. Tästä syystä – jos aikataulusi on kovin tiukka – voit ilmoittautua myös vain aamupäiväksi tai vain iltapäiväksi. Tärkeintä on että tulet mukaan, sillä ilman Sinun ja muiden seuran jäsenten panosta HS ei olisi se upea suunnistusseura, joka osaa järjestää hienoja kilpailuja aina SM-tasolle asti.

Ilmoittaudu mahdollisimman pikaisesti kisaorganisaatioon mukaan jutun alussa olevasta linkistä. Tehtäviä on tarjolla laidasta laitaan.

 

Tervetuloa Kartanonkoskelle järjestämään hieno sprinttitapahtuma.

 

Pekka Väisänen

Kilpailujohtaja

if.tr1594756289opsak1594756289kep@n1594756289enasi1594756289av.ak1594756289kep1594756289

0400 490 837

×

Comments are closed.