HS menetti Ilkka Malmbergissa aktivisen jäsenen

Seuramme jäsen toimittaja Ilkka Malmberg kuoli 3. joulukuuta. Hän oli syntynyt 14. maaliskuuta 1954.

Ilkka oli lähes kaksi vuosikymmentä aktiivinen kävijä Iltarasteilla. Hän osallistui useita kertoja myös Jukolan viestiin.


Poikiensa Henrin ja Vilhon tultua seuran toimntaan Ilkka oli usein mukana nuorten myös harjoituksissa, leireillä ja kilpailumatkoilla ja liittyi seuran jäseneksi. Hän ei ollut toiminnan keskipisteessä, mutta aktiivisesti mukana kuljettamassa omia lapsiaan ja muiden perheiden lapsia. Lapsilleen hän oli ymmärtävä ja kannustava isä.

Muistamme Ilkan aina hyväntuulisena ja vaatimattomana miehenä, joka löysi hyvin paikkansa muiden suunnistajien joukosta. Hän ei koskaan korostanut asemaansa Suomen tunnetuimpiin kuuluvana journalistina, mutta kertoi työstään niille, jotka häneltä siitä kysyivät. Eri puolille Suomea tehdyillä matkoilla tuli esiin hänen laaja yleissivistyksensä. Hän osasi kertoa kiinnostavia asioita maantieteestä ja historiasta joka puolella maata.

Työssään Ilkka oli kiinnostustunut lähes kaikesta. Sama kiinnostus leimasi häntä myös suunnistuksessa. Hän keskusteli innnokkasti lajista ja kuunteli mielellään kokeneiden suunnistajien näkemyksiä. Suunnistuksen lisäksi Ilkka harrasti innokkaasti lenkkeilyä ja talvisin hiihtoa. Työmatkat kotoa Maununnevalta keskustaan hän ajoi useimmiten pyörällä.

Helsingin Suunnistajat kunnioittaa Ilkka Malmbergin muistoa ja ottaa osaa omaisten suruun.

Jorma Erkkilä

Ilkka ja Vilho

×

Comments are closed.